Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل موسویان، مدیرگروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه قم در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، درباره نهج‌البلاغه اظهار کرد: نهج‌البلاغه کتابی است که مرحوم سید رضی از کلمات و گفته‌های امیرالمؤمنین(ع) جمع آوری کرده است، وی بیشتر مقصودشان کلمات بلیغ امیرالمؤمنین(ع) بوده و انتظار داشته‌اند یک کتاب بلاغت را به اهل دانش معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید رضی در معرفی این کتاب موفق بوده و کار او مورد توجه ادبا و بزرگان اهل ادب عرب، چه در شیعه و چه سنی واقع شد.
وی افزود: سید رضی توجه ویژه‌ای به اینکه چه کلمات خاصی را جمع آوری بکند، داشت. یعنی هدف وی از نظر محتوا این بوده تا مباحثی که به موضوعات سیاسی و اجتماعی مربوط می‌شود را بیان کند، اگرچه مباحث اخلاقی نیز در نهج‌البلاغه به چشم می‌خورد، اما موضوعی که در نهج‌البلاغه پر رنگ‌تر می‌باشد، مباحث اجتماعی و سیاسی است.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید تصریح کرد: سید رضی خطبه‌هایی که امام علی(ع) در دوران خلافتشان چه در درگیری‌ها با مخالفانشان و چه مباحثی که در جمع پیروانشان بیان کرده‌اند را جمع‌آوری کرده که بسیار ارزشمند است. نهج‌البلاغه را می‌توانیم به عنوان یک کتاب اخلاق سیاسی معرفی کنیم. در حکومت‌ها غالبا این گونه بوده که سیاستمدران به اخلاق توجهی نداشتند و بنا به نظر نیکولوماکیاولی، اخلاق سیاسی غیر از اخلاق و ارزش‌هایی است که عقلا و متخلقین به کرامت‌های انسانی مطرح می‌کنند.
وی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) به راستی اخلاق صحیح و درست سیاستمداری را در این کلمات بیان کرده‌اند، نامه امام علی(ع) به مالک اشتر دستورالعملی است برای همه کارگزاران که به اخلاق سیاسی عمل کنند و به آن پای‌بند باشند.
مدیر گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه قم بیان کرد: امیرالمؤمنین(ع) نحوه ارتباط حاکم با مردم را به نحوی بسیار خوب مطرح کرده‌اند، در مباحث دیگر نیز مشاهده می‌کنیم که نکات بسیار ارزشمندی را بیان می‌کنند که حقوق مردم چیست و باید چگونه این حقوق مراعات شود. این گونه نیست که حاکم خود مختار باشد و بتواند هرکاری که خواست، انجام دهد، حتی اگر آن کار به نظرش کار خوب باشد.
موسویان خاطرنشان کرد: حاکم جامعه باید حقوق مردم جامعه را رعایت کند، حق اکثریت جامعه از مواری است که در سخنان امیرالمؤمنین(ع) به صراحت دیده می‌شود. بنابراین ضمن اینکه مباحث اخلاقی را مطرح کردند عمدتا به مباحث اخلاقی حاکمان و کسانی که به نحوی در اداره امور جامعه نقش دارند، پرداخته‌اند.
انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: نهج البلاغه سیدرضی امام علی حقوق شهروندی اخلاق سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب،  ماموستا فایق رستمی امروز در  جلسه تقریب دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار با قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور و کارکنان و اساتید و روسای دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در سنندج اظهار داشت: امام راحل رحمة الله علیه حقیقتا انقلابی به وجود آورد که دلهای خفته را بیدار کرد و محرومین جهان را حریت بخشید.

وی در ادامه به روح تمام شهدای اسلام و انقلاب و خاصتا شهدای کردستان و شهدای علمای اعلام و شهدای دانشمند درود فرستاد.

ماموستا رستمی گفت: استان کردستان بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده که ۵۴ شهید آن روحانی و ماموستا بودند که در راس آنان ماموستا محمد شیخ الاسلام و ملا برهان عالی بودند که در ماه مبارک رمضان به خاطر ارشاد و راهنمایی مردم به جهاد به درجه شهادت نائل شدند.

وی در ادامه افزود: استان کردستان  ۱۰ هزار شهید و جانباز در راه امنیت و کشور تقدیم انقلاب کرده است .

ایران اسلامی جهان را به وحدت و برادری دعوت کرده است

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه بیان کرد: هدف از این گونه دیدارها و جلسات، تقارب و نزدیکی مسلمانان در ایران زمین است و مجمع تقریب مذاهب هم نقش مهمی علاوه بر داخل کشور در خارج از کشور هم داشته و دارد و آن چیزی که از مجلس تقریب بدست آوردیم خوشبختانه امروز ایران اسلامی به یک الگو در جهان تبدیل شده و واقعا جهان را به وحدت و برادری دعوت کرده است.

ماموستا رستمی تصریح کرد: اسرائیل غاصب با قتل و کشتاری که هر روز انجام می دهد وجدان بشری  مسلمانان را بیدار کرد و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا را هم به جنبش و حرکت وا داشت و آنها هم واقعا دشمن را به خوبی شناختند؛ ایران اسلامی همیشه دفاع از مردم مظلوم فلسطین را به جهانیان اعلام می داشت و ما این سرکوبهای آزادیخواهان و قشر روشنفکر جامعه را محکوم می کنیم.

کردستان جای وحدت، برادری و همدلی

وی در ادامه به مسئله انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مردم کردستان در انتخابات اسفند ماه گذشته شاید بیش از انتخابات های دیگر به صحنه آمدند و مغلوبیت دشمن را بیشتر آشکار کردند؛ در کردستان وحدت و برادری و همدلی موج می زند.

ماموستا رستمی افزود: حقیقتا دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در زمینه تقریب نقش زیادی داشته است.

وی در ادامه گفت: زمین و کره خاکی با نور انبیا و اولیا و اوصیا و صلحا و دانشمندان مزین شده است.

باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش هفته معلم و این روز و مناسبت را به افرادی که در راستای خدمتگذاری به مردم تلاش می کنند تبریک گفت و اظهار داشت: امروز خوشبختانه در کشوری زندگی می کنیم که بر اصل چهار رکن دین مبین اسلام است اول مشورت، دوم مودت، سوم مساوات و چهارم توسعه و عمران کشور بنا شده است.

ماموستا رستمی افزود: علمی که پیامبر بزرگوار اسلام بیان می کند علم توسعه، پیشرفت، توسعه ، اخوت و برادری و ارزش دادن به کرامات انسانی است چه عجیب است! دنیای امروز به دنیای قتل و خونریزی و کشت و کشتار تبدیل شده است بنابراین ما باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم.

 وی اضافه کرد: یکی از وظایف علمای اعلام با توجه به عهدی که با خداوند متعال بستند اخوت و برادری است امروز در استان کردستان حدود ۴ هزار و ۷۰۰ روحانی و علمای اهل تسنن و تشیع وجود دارند که الحمدلله در اوج سادگی و برادری زندگی می کنند.

 علما وارثان پیامبرانند

امام جمعه شهر سنندج در ادامه یادآور شد: واقعا علما وارث پیامبران و انبیا و اولیا و چراغ هدایت این جامعه هستند و در مسائل مختلف امروز با اسوه اخلاق مداری رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم باید سرلوحه زندگی همه ما قرار گیرد واقعا پیامبر اکرم در طول ۳۰ سال رسالتش تمام دنيا را تکان داد و باید در همین مسیر حرکت کنند.

ماموستا رستمی بیان داشت: واقعا پیامبر مکرم اسلام انسانها را به اخلاق مداری، اخلاص، مودت و اخوت، یکدلی و وحدت سوق داد و میان انصار و مهاجر حکومت برقرار کرد و وارث این گونه بزرگان دین چه کسانی هستند؟ واقعا علما بودند که وحدت را در بین مردم اشاعه کردند.

 وی در ادامه با تاکید بر اینکه علم باید در همه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تقارب توسعه پیدا کند ، افزود: حضرت علی علیه السلام علم را به عنوان یک نهر بیان کرده که باید جاری شود و همه نقاط را در برگیرد و از علم به عنوان حکمت نام برده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • مطهری؛ مدافع کیان سیاسی قرآن کریم
  • دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است
  • کنایه روحانی به جنجال ساخت مسجد در پارک قیطریه
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • کنایه حسن روحانی به جنجال ساختن مسجد در پارک قیطریه/ مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟
  • سرلشکر سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سردار سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود