Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@22:29:08 GMT

نیلی به نقل از تحلیل کارشناسان : تحریم فعلی طولانی است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۷۴۹۵

نیلی به نقل از تحلیل کارشناسان : تحریم فعلی طولانی است

ساعت24 -اقتصادایران در دهه 1390 دودور تحریم های غرب و آمریکا را تجربه کرده است. . دور نخست تحریم ها از سال 1391 با رهبری آمریکا و تمایل آشکار اروپا و همراهی متحدان آسیایی آمریکا مثل کره جنوبی و ژاپن و کشورهای استرالیا و کانادا و البته با پشتوانه قطعنامه های سازمان ملل متحد همراه بود.

تحریم دوم اما از اردیبهشت پارسال به طوررسمی از سوی آمریکا آغاز و دردو مرحله به ویژه  از  13آبان پارسال تشدید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامدهای تحریم نخست کاهش رشد اقتصادی سالهای 1391 و 1392 بود که به رکود گسترده ، کاهش قدرت خرید شهروندان و نابرابری میان گروههای اجتماعی و فقیر تر شدن طبقه متوسط منجر شد. پیامد کاهش رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال 1397 از 4 تا 6 درصد و ادامه سقوط رشداقتصادی تا 16 درصد درسال جاری از پیامدهای تحریم دوم است. به نظر می رسد باردیگر باید شاهد رکودگسترده و تعمیق وتثبیت نابرابری و فقیر تر شدن مردم باشیم. تفاوت های تحریم اول و دوم این بود که تحریم نخست در بهار و تابستان 1392 و با انتخاب حسن روحانی که وعده حل مساله تحریم را می داد و باورکردن این وعده ها از سوی غرب و آمریکا به سستی گرایش پیداکرد. نظام سیاسی ایران نیز د رآن مقطع با هر استدلال و توجیه سیاسی و اقتصادی و حکومتی ترجیح داد با روی کار آمدن دولت روحانی با غرب مذاکره کند . در آن سالهای باز شدن درهای دیپلماسی از سوی نظام سیاسی ایران ،  گفت و گو و مذاکره با آمریکا نیز مجاز دانسته شد.

گفت و گوهای ظریف و کری درسالن و درخیابان درباره پرونده هسته ای موجی از هیجان و بهت درسپهر سیاسی آیران و غرب برانگیخته بود و این احتمال که سرانجام ایران و آمریکا گرفتاری های خود را طرح کنند از حدس و گمان  فراتر رفت. به موازات این گفت وگوها بود که بند ها و بست های تحریم نیز شکست و گره ها باز شد و پس از امضای برجام موجی از ورود شرکتهای معتبر اروپایی ، کره ای ، ژاپنی و از سایر سرزمین ها به سوی ایران روانه شد. اما حالا و در حالی که به سالگرد خروج آمریکا از برجام و اعلام تحریم ها در دومرحله از سوی ترامپ نزدیک می شویم پرسش ان است : دوردوم و فعلی تحریمها تا چه زمانی ادامه دارد و اصولا چشم اندازی برای برداشتن تحریم ها وجوددارد؟ برخی از نیروهای سیاسی در ایران باورشان این است که حالا و پس از گذشت اوج تحریم ها دیگر اتفاقی نمی افتد و باید منتظر باشیم که ترامپ در انتخابات 2020 شکست بخورد و با روی کار آمدن یک رییس جمهور دموکرات تحریم ها برداشته خواهد شد. این نیروی سیاسی از سوی دیگر امیدوار است بازار نفت به ترامپ و آمریکا فشار بیاورد و تحریم نفت ایران بی اثر شود و همچنین نیم نگاهی به اروپا و چین دارند که به مرور در دیوار تحریم ها شکاف پدیدار سازند. اما گروهی از کارشناسان نیز باوردارند چشم اندازی برای برداشتن و یا کاهش دامنه و ژرفای تحریم ها دیده نمی شود .

این گروه باوردارند شرایط تحریم امروز با 1391 تفاوت دارد وایران در حال حاضر امیدی به برداشتن تحریم ها نباید داشته باشد. مسعود نیلی دستیار ویژه سابق  رییس جمهور حسن روحانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم که درنیمه دوم پارسال از این منصب کناره گیری کرد در یک سخنرانی برای بخش خصوصی ایران با تاکید بر اینکه دراین زمینه تخصصی ندارد گفت اما کارشناسانی که در این باره تخصص و مهارت دارند باوردارند که برخلاف سال 1391 که تحریم ها با سرعت تمام شد دامنه تحریم های فعلی گسترده تر است و زمان مشخصی را برای اتمام آن نمی توان حدس زد. اوگفت درسال 1392 ایران وغرب با انتخاب روحانی امید وار به گفت و گو شدند اما اکنون چنین فضایی نیز دیده نمی شود. واقعا تحریم های دور دوم که اکنون ایران و ایرانیان در وسط آن گرفتار شده اند تاچه زمانی پابرجاست.؟

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۷۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه

فست فود آمریکایی کی‌اف‌سی به علت حمایت مردم مالزی از غزه و بایکوت این فست فود زنجیره‌ای، متحمل ضرر هنگفتی شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، استریتس تایمز به نقل از یک روزنامه چینی (نانیانگ سیانگ پائو) گزارش داد که فست فود زنجیره‌ای «کی اف سی» آمریکا به دلیل تحریم‌های اعمال شده از سوی مردم مالزی مجبور شد 108 شعبه خود را تعطیل کند.

این تحریم از زمان آغاز جنگ غزه اعمال شده و زیان‌های زیادی به این فست فود زنجیره‌ای وارد کرده است.

QSR Brands که مالک و اداره کننده امتیازات فست فود کی‌ اف سی در مالزی است، فعالیت 108 شعبه در سراسر کشور را به حالت تعلیق در آورده است.

مالزی کشتی‌های مرتبط با اسرائیل را تحریم کرد

QRS امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که «در پاسخ به شرایط چالش‌برانگیز اقتصادی»، اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای تعطیلی موقت مراکز به منظور مدیریت هزینه‌های رو به رشد کسب‌وکار و تمرکز بر فروشگاه‌های شلوغ کی‌اف‌سی انجام داده است.

بررسی‌های استریتس تایمز در سه شعبه کوالالامپور نشانه‌هایی از تعطیلی موقت آنها داشت. جعبه‌ها داخل رستوران ها چیده شده بود. بر خلاف ادعای شرکت، کارگران فروشگاه‌های همسایه گفتند که یک هفته پیش به دلیل کمبود مشتری تعطیل شده‌اند.

به نوشته روزنامه چینی نانیانگ سیانگ پائو، در ایالت کداح مالزی، 11 فروشگاه کی‌اف‌سی بسته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند