Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- سازمان بهداشت جهانی (WHO) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که نرخ ابتلا به بیماری سرخک در سه ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به سه ماه اول سال گذشته، افزایشی 300 درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا به نقل از روزنامه گاردین، در بیانیه سازمان بهداشت جهانی آمده است: آمار اولیه نشان می دهد که شمار ابتلای گزارش شده به سرخک در سه ماه اول سال 2019 نسبت به زمان مشابه در سال 2018، 300 درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روال در دو سال گذشته نیز بر همین منوال بوده است.»
«اگرچه این آمارها مقدماتی بوده و هنوز کامل نیستند اما الگوی روشنی را نشان می دهند. بسیاری از کشورها در کانون شیوع گسترده سرخک قرار داشته و تمام نقاط جهان افزایش مستمر در شمار مبتلایان به این بیماری را تجربه می کنند.»
از اوایل سال جاری میلادی تاکنون، 112 هزار و 163 مورد ابتلا به سرخک در 170 کشور جهان به سازمان بهداشت جهانی گزارش شده است. سال قبل همین موقع این سازمان 28 هزار و 124مورد ابتلا از 163 کشور دریافت کرده بود.
با این وجود به نقل از این نهاد بین المللی، از هر 10 مورد ابتلا به سرخک تنها 1 مورد گزارش می شود به این معنا که شدت شیوع تصویر شده در الگوهای اولیه ارائه شده در سال 2019، دقت لازم را ندارند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز ماه گذشته نسبت به جهش در شمار مبتلایان به بیماری سرخک در جهان و پیامدهای این بیماری برای کودکان، هشدار داده بود.
هرچند با واکسیناسیون می توان از بیماری واگیردار سرخک به طور کامل پیشگیری کرد اما کاهش نرخ واکسیناسیون در جهان بر چالش های موجود افزوده است.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، آفریقا که کمترین پوشش واکسیناسیون را نسبت به دیگر مناطق جهان دارد، با افزایش 700 درصدی موارد ابتلا، در بازه زمانی مشابه بیشترین جهش را تجربه کرده است.
علمی**9418**1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سرخك سازمان بهداشت جهاني واكسيناسيون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوزستان عاری از بیماری مالاریا

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، همایون امیری با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا گفت: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید می‌کند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم» تعیین شده است.

وی افزود: مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشور‌ها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشه‌های آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری می‌شود. پشه آنوفل بومی ایران است.

امیری با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونه‌های مختلف این پشه وجود دارد، ادامه داد: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی می‌گوید: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشره‌شناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناسایی‌شده، در خارج از خوزستان آلوده شده‌اند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.

همایون امیری افزود: بیماریابی فعال در جمعیت‌های هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام می‌شود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونه‌گیری از افراد مشکوک و بررسی آب‌های راکد رصد می‌کنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.

به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان؛ همه مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند.  

دیگر خبرها

  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند