Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@00:10:21 GMT

مرگ و میر مادران حین تولد نوزاد در کشور کاهش یافته است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۰۵۴۹

مرگ و میر مادران حین تولد نوزاد در کشور کاهش یافته است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مندی ظهر سه شنبه اولین کنگره بین المللی پریناتالوژی و هفتمین کنگره سراسری پریناتالوژی و نئوناتولوژی با هدف ارتقای آموزشی سلامت نوزاد و مادر در شیراز با بیان اینکه مادران نقش اساسی در سلامت خانواده و فرزندان دارد تصریح کرد: مادران سکان دار سلامت خانواده به شمار می‌روند و نقشی اساسی در سلامت فرزندان خود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مندی با اشاره به آمار فوت مادران در هنگام تولد نوزاد بیان کرد: با اینکه آمار فوتی مادران در هنگام تولد نوزاد کم شده اما سالیانه قریب بر ۲۱۸ هزار مادر در دنیا فوت می‌شوند.

وی با اشاره به آمار فوت مادران در هنگام تولد نوزاد در ایران بیان کرد: در ایران قبل از انقلاب ۲۵۵ نفر از هر صد هزار مادر بوده است که امروزه به ۱۸ مادر در سال کاهش یافته که در هنگام تولد نوزاد خود فوت می‌شوند.

دبیر انجمن پریناتالوژی استان فارس ادامه داد: درست است که آمار ما بسیار کاهش یافته اما هنوز باید آمار فوتی مادران در کشور کاهش یابد.

مندی با اشاره به آمار فوتی مادر و نوزاد در ایران نسبت به کشورهای دیگر بیان کرد: آمار فوتی در کشور ایران بیش از ۹ درصد است و این آمار نسبت به کشورهای در حال توسعه و خاورمیانه بالا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به برگزاری کنگره و سمینارهای آموزشی بیان کرد: این کنگره‌ها آموزشی می‌دهند که چگونه از مادران، کودکان و نوزادان مراقبت شود و باید در نظر داشت که نبود آموزش‌های کافی باعث مرگ و میر می‌شود. اگر ما این کنگره‌ها را برگزار کنیم هماهنگی لازم برای آموزش و کاهش مرگ و میر صورت می‌گیرد.

علی بهادر ادامه داد: این کنگره‌ها باعث جلوگیری از بیماری‌هایی مانند تالاسمی می‌شود که خیلی هزینه‌های زیادی داشته و در نهایت به مرگ آن نوزاد نیز ختم می‌شود.

کد خبر 4592480

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شیراز علي بهادر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است، گفت: مادر در دوران بارداری باید به دوری از استرس و داشتن آرامش توجه داشته باشد و فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد از جمله مواردی است که بر تقویت هوش و توانمندی‌های او تاثیرگذار است.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به عوامل مؤثر بر هوش کودکان اظهار کرد: عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است که بخشی از این عوامل به دوران نوزادی و بخش دیگری به دوران بارداری مادر مربوط می‌شود.

وی افزود: مادر در دوران بارداری باید به داشتن تغذیه مناسب و دوری از استرس، اضطراب و داشتن آرامش توجه بیشتری داشته باشد، چراکه موارد بیان شده بر رشد و نمو کودک تأثیر بسیاری دارد، همچنین یک مادر باردار باید از مواد سمی، آلاینده‌ها و داروهایی که بر مغز کودک تأثیرگذار است دوری کند تا نوزاد متولد شده از مغز سالم برخوردار و بهره هوشی خوبی داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران تصریح کرد: در دوران بارداری، مادر باید به خواب کافی خود اهمیت دهد و در صورتی که بارداری او دارای مشکلاتی است، به دنبال درمان باشد، همچنین ابتلای مادر به مشکلاتی از جمله آلرژی و حساسیت‌های خاص می‌تواند بر مغز کودک تأثیر داشته باشد.

صفری ادامه داد: با توجه به اینکه دوران نوزادی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می‌رود، فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد که همان شیر مادر است و استفاده مکمل‌ها با دستور پزشک از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نوزاد باید خواب کافی داشته باشد و در صورتی که موانعی بر سر داشتن خواب کافی و باکیفیت کودک وجود دارد، والدین باید نسبت به رفع آن اقدام کنند، گفت: والدین باید به صورت مداوم با کودک بازی کنند، چراکه انواع بازی‌های مختلف منجر به افزایش توانمندی کودکان خواهد شد.

توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد تقویت کنید

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه پخش شدن و شنیدن آهنگ‌های ساده و دارای کلام تأثیر مؤثری بر رشد هوشی کودک خواهد داشت و از جمله این آهنگ‌ها می‌توان به آهنگ‌های ساده کودکانه اشاره کرد، اضافه کرد: نوزاد در مراحل ابتدایی، یادگیری را از طریق آواها و ریتم تشخیص می‌دهد و از همین رو به آهنگ‌ها واکنش خوبی نشان می‌دهد.

صفری با بیان اینکه هنگامی که نوزاد مراحل رشد خود را طی می‌کند، توصیه می‌شود که والدین تمرین آواز و همخوانی با او داشته باشد، افزود: والدین باید با کلمات ساده صحبت کردن با نوزاد را آغاز کنند و سپس به سمت استفاده از کلمات پیچیده پیش بروند تا توانمندی‌های کلامی نوزاد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تهیه کردن اسباب بازی‌های مناسب سن از دوران نوزادی تا بزرگسالی از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود و منجر به رشد هوشی نوزاد می‌شود، تصریح کرد: لمس کردن و ماساژ بدن نوزاد منجر به افزایش توانمندی‌های حسی حرکتی او خواهد شد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه توصیه می‌شود که والدین توانمندی‌های کودک را مبتنی بر حافظه او بسیار بالا نبرند و بیشتر توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد خود تقویت کنند، ادامه داد: والدین باید توجه داشته باشند که مهمترین توصیه برای رشد هوشی مناسب کودکان، پرهیز از استفاده وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند از جمله تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ است.

صفری خاطرنشان کرد: برای نوزادان زیر دو سال مدت زمان استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند برابر با صفر و برای کودکان دو تا پنج سال حداکثر زمان توصیه شده یک ساعت است که والدین باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

کد خبر 750567

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر