Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@22:41:17 GMT

دانش پیش‌بینی‌های جوی را داریم اما تجهیزات نداریم

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۰۸۹۸

دانش پیش‌بینی‌های جوی را داریم اما تجهیزات نداریم

دکتر بهروز ابطحی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: علم هواشناسی علم پیچیده‌ای است که از یک طرف به علوم ریاضی، فیزیک سیالات و از طرف دیگر به علوم زمین ارتباط دارد؛ علم هوا شناسی یک رشته بین رشته‌ای است که می‌بایست متخصصان خود را در این زمینه تقویت کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها تجهیزاتی دارند که به واسطه آن می‌توانند حوادثی مانند سیل را پیش بینی کنند، افزود: متخصصان ما باید خود را تقویت کنند تا بتوانیم پیش بینی‌های درستی از حوادث داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابطحی افزود: پیشرفت ما در زمینه هواشناسی و سایر علوم همگام با پیشرفت‌های علمی دنیا بوده ولی باید از تجربیات کشورهای پیشرفته بهره ببریم؛ یعنی تجهیزاتی که کشورهای دیگر دارند را برای پیش بینی‌های جوی داشته باشیم تا بتوانیم با تکیه بر علم و دانش و متخصصان حرفه‌ای که داریم بحران‌های طبیعی مانند سیل را پیش بینی کنیم.

وی با بیان اینکه علوم جوی با علم اقیانوس شناسی رابطه تنگاتنگی دارد، اظهار کرد: همه پدیده‌های جوی بزرگ با دریا و اقیانوس در ارتباط هستند که محققان و اعضای پژوهشگاه اقیانوس شناسی هم می‌توانند در این زمینه به خوبی ورود کنند تا آسیب‌هایی که از این سیل اخیر داشتیم را شاهد نباشیم.

ابطحی با بیان اینکه ما می‌توانیم زمان و مکان سیل را بر اساس شاخص‌هایی که داریم تعیین کنیم، افزود: اما باید بسیاری از دستگاه‌های پیش بینی را داشته باشیم برخی دستگاه‌های پژوهشگاه مربوط به ۱۹ سال پیش است در حالی که هر دستگاهی یک عمر مفید دارد.

وی افزود: پیش بینی نیاز به داده‌هایی دارد و تجهیزات در داده برداری مناطق دریایی تأثیر زیادی دارند؛ از این رو ما علم را داریم و نیاز به تجهیزات این امکان را فراهم می‌سازد که بتوانیم پیش بینی‌های جوی درستی داشته باشیم.

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی تاکید کرد: در اصل پیش بینی در سازمان هواشناسی است ولی ما می‌توانیم در حوزه توسعه تئوری و ارتباط با دانشگاه‌ها کمک کنیم تا با این تعامل از ایجاد سیل و عواقب آن جلوگیری کنیم.

کد خبر 4589595 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۰۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵پایگاه جدید هلال احمر در استان سمنان احداث می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حسین درخشان ظهر سه شنبه در نشست خبری با حضور رسانه‌ها در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات امداد و نجات هلال احمر سمنان، درباره خدمات این نهاد بیان کرد: ۱۵ پایگاه امداد و نجات در استان وجود دارد و در طول سال به مردم و به خصوص زائران رضوی خدمت رسانی می‌کند.

وی با بیان اینکه ایجاد پنج پایگاه جدید با توجه به قرارگیری استان سمنان در مسیر کریدور اصلی حرم تا حرم در دستور کار قرار دارد، تاکید کرد: تلاش داریم تعداد پایگاه‌های هلال احمر در سراسر استان به ۲۰ پایگاه برسد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان از تلاش اشاعه خدمات این نهاد در استان خبر داد و تاکید کرد: جانمایی و مطالعه لازم برای ایجاد پایگاه‌های جدید هلال احمر در استان انجام شده و در انتظار تخصیص زمین برای ساخت این پایگاه‌ها هستیم.

درخشان خواستار همراهی ارگان‌ها با هلال احمر با توجه به قرارگیری استان سمنان در کریدور اصلی شرق کشور شد و ابراز کرد: عبور سالانه ۲۰ میلیون زائر از استان، اهمیت خدمت رسانی هلال احمر را دو چندان می‌کند.

وی با بیان اینکه ۶۵ گسل در استان سمنان وجود دارد، گفت: افزایش پایگاه‌های هلال احمر و تجهیزات این ارگان همچنین به واسطه امکان بروز حوادث غیرمترقبه، دارای اهمیت است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان با بیان اینکه ناوگان آمبولانس و امداد و نجات توسط جمعیت هلال احمر در دست تهیه و تأمین است، گفت: معتقد هستیم که امکانات و تجهیزاتی که باید به هلال احمر استان سمنان داده شود، بر اساس تردد سالانه ۲۰ میلیون نفر و وسعت استان، و نه جمعیت منطقه باشد تا بتوانیم خدمات بهتری را در زمینه امداد و نجات داشته باشیم.

درخشان در پاسخ به سوالی درباره جمعیت داوطلبانی که با هلال احمر در سراسر استان سمنان همراه می‌کنند، تاکید کرد: ۹۸۰ نجات‌گر داوطلب در مواقع بحرانی و بروز حوادث به کمک هلال احمر می‌آیند همچنین این افراد دوره‌های لازم را دیده‌اند.

وی در ادامه با بیان اینکه این نهاد ۱۰ مرکز تجهیزات و خدمات پزشکی در استان دارد، گفت: در سال گذشته ۶۴۰ نفر از تجهیزات این مراکز در سراسر استان سمنان بهرهمند شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان گفت: این مراکز تجهیزات مورد نیاز بیماران نیازمند را به آنها به صورت امانت می‌دهد تا از آنها استفاده کنند از جمله این موارد می‌توان به کپسول اکسیژن، ویلچر و … اشاره کرد.

درخشان به اقدامات بشر دوستانه و حمایتی هلال احمر استان سمنان به خصوص خانه‌های هلال اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر سه‌هزار و ۸۰۰ سبد معیشتی به ارزش ۳۰ میلیارد ریال در بین نیازمندان نقاط کم برخوردار استان توزیع شده است.

وی افزود: در یک سال اخیر همچنین ۱۲۰ میلیارد ریال خدمات بهداشتی و پزشکی و … به نیازمندان استان سمنان از سوی جمعیت هلال احمر ارائه شده که این خدمات بسته به نیاز جامعه هدف متفاوت هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان همچنین در خاتمه گفت: تعداد تصادفات و حوادث نوروز ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل از کاهش ۲۴ درصدی برخوردار بوده اما باید در زمینه کاهش شدت حوادث نیز اقدامات فرهنگ ساز خوبی صورت گیرد.

کد خبر 6099546

دیگر خبرها

  • ۵پایگاه جدید هلال احمر در استان سمنان احداث می‌شود
  • حراج لوازم خانگی اموال تملیکی در ۹ استان کشور
  • توجه به اصلاح بودجه سازمان غذا و دارو تا ۱۸۰ همت
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • صادرات ۷۱۰ میلیون یورو تجهیزات صنعت نفت
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • هزینه راه اندازی باشگاه بدنسازی در سال ۱۴۰۳
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان