Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، طی روزهای اخیر، اخباری مبنی بر تعطیلی احتمالی شرکت نکاچوب و بسیاری دیگر واحدهای تولیدی در عرصه بهره‌برداری از فرآورده‌های جنگلی در استان مازندران با توجه به اتمام قرارداد حفاظت از جنگل این شرکت‌ها با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در یک اردیبهشت ۹۸ و عدم تمدید آن از سوی این سازمان مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله‌ای که در صورت تحقق، موجبات بیکاری حداقل ۶۰۰ کارگر را در نکاچوب و عده بسیار بیشتری را در دیگر شرکت‌ها فراهم می‌آورد. این موضوع واکنش‌های اعتراضی کارگران این شرکت‌ها را دربرداشته است.

در همین رابطه، سیدعلی‌اکبر علوی‌نژاد (رییس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران) با بیان اینکه عموما بخش بزرگی از نیروهای کارگری سه استان شمالی کشور (شامل گلستان، مازندران و گیلان)، در حوزه جنگل و فرآورده‌های جنگلی اشتغال داشتند، گفت: با اجرای قانون تنفس جنگل‌ها، عملا بیشتر کارگرانی که به صورت مستقیم و در قالب شرکت‌های دولتی، تعاونی و پیمانی در عرصه جنگل فعالیت می‌کردند، بیکار شدند.

وی خاطرنشان ساخت: در زمان اجرایی شدن قانون تنفس، قرار بر این بود که کلیه نیروهای کارگری به امر حفاظت از جنگل‌ها اشتغال یابند. همچنین مقرر شده بود که پرداخت حقوق و دستمزد از ناحیه دولت صورت گیرد.

علوی‌نژاد ادامه داد: این سیاست اما، با گذشت زمان تغییر پیدا کرد و ما هر روز شاهد ابلاغ برنامه جدیدی در این حوزه بودیم. در تازه‌ترین بخشنامه اعلام شده، قرارداد حفاظتی کلیه شرکت‌هایی که کارگرانشان در جنگل و در امر حفاظت از جنگل‌ها کار می‌کردند، از تاریخ ۱/۲/۹۸ لغو شده است.

وی پیرامون عواقب لغو این قرارداد که از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تمدید نشده، اظهار داشت: این مساله موجب بیکاری کارگران شرکت نکاچوب، چوب و کاغذ مازندران، شرکت چوب فریم، تعاونی‌های نقیب‌ده، مزده، الغدیر، خلیل، کولا و... که در این عرصه در استان مازندران فعالیت می‌کنند، می‌شود.

علوی‌نژاد با اشاره به تحصن کارگران نکاچوب در روز بیست و ششم فروردین ماه در اعتراض به همین مساله، تاکید کرد: در صورت حل نشدن موضوع، کارگران کلیه شرکت‌ها، تعاونی‌ها و پیمانکاری‌ها به پیگیری‌ها و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

وی پیرامون تعداد شاغلان در این عرصه، توضیح داد: تعداد کارگرانی که به صورت مستقیم و در قالب شرکت‌ها مشغول به فعالیت هستند حدود ۲۲۰۰ نفر می‌باشد اما اگر بخواهیم آنهایی که به واسطه پیمانکاری در این حوزه فعالیت می‌کنند را هم مورد بررسی قرار دهیم تعدادشان به حدود ۴۰۰۰ نفر می‌رسد.

رییس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران در پایان، تصریح کرد: مسئولان کشور این نکته را در تصمیم‌گیری‌های خود باید لحاظ نمایند که بسیاری از کارگران این سه استان در بخش جنگل مشغول به فعالیت می‌باشند. بنابراین، با توجه به حفاظتی شدن جنگل، دولت باید مواضع محیط زیستی خود را روشن نموده، و برای نگاهداشت آن هزینه‌های لازم را صورت دهد. حفظ جنگل از سوی دولت، نباید منافاتی با اشتغال کارگران داشته باشد. چرا درحالی‌که عده‌ای از خواص! در جنگل‌ها برای خودشان تفریحگاه درست کرده‌اند، عده‌ای از کارگران باید کارشان را از دست دهند؟          

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شرکت نکاچوب سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور شرکت چوب و کاغذ مازندران تعاونی خلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد

به گزارش قدس آنلاین سمیه گلپور فعال کارگری درباره بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در جمع کارگران و ضرورت توجه به این قشر اظهار داشت: مواردی که رهبر انقلاب درباره مردمی‌سازی اقتصاد، رکن جهش تولید، توجه به معیشت کارگران و ضرورت تداوم روند احیای واحدهای تولیدی بیان کردند بارها در نشست های مختلف از سوی ایشان مطالبه شده است.

وی با اشاره به اینکه با نگاه هوشمندانه‌ای که معظم‌له دارند حق مطلب را ادا کردند، افزود: نکات مهمی که رهبر انقلاب درباره مطالبات کارگری به ویژه مساله تامین امنیت شغلی کارگران عنوان کردند، بسیار مهم بود و ایشان را مطالبه گر و فعال کارگری دیدیم.

عضو شورای عالی اشتغال‌ به ضرورت تداوم روند احیای واحدی تولیدی که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند هم اشاره کرد و به اقدامات دولت در این زمینه پرداخت و گفت: دولت سیزدهم به سهم خود توانست چراغ بسیاری از کارخانه‌هایی که بنا به هر دلیلی نیمه تعطیل یا تعطیل بود را با تدبیر و درایت، روشن کند که هم کارگران توانستند به محیط کار بازگردند و هم کارفرماها دلگرم شدند و در حقیقت با احیای این واحدها، تولیداتی که به نفع مردم بود و بخشی از نیازهای جامعه با تولید محصولات داخلی تامین می‌شد با این اقدام زنده شد.

گلپور افزود: اتفاق خوب دیگر این بود که کشورمان با وجود تحریم ها و مشکلات دشمنان، توانست شماری از محصولات را در داخل تولید کند و به عبارتی با این اقدام خیال خام کشورهای غربی را نقش بر آب کند، اما این اقدامات موثر کافی نیست و باید با همکاری سایر دستگاه ها واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل دیگری احیا شوند تا شاهد امید و نشاط در میان جامعه کارگران باشیم. بر این اساس می طلبد که حوزه نظارت از طریق وزارت تعاون و سایر دستگاه های نظارتی فعال تر شود.

نامزد انتخابات مجلس دوازدهم به راهکارهای مجلس و دولت برای انجام مطالبات رهبر انقلاب در بهبود معیشت کارگران اشاره کرد و گفت: افزایش دستمزد متناسب با تورم مطابق با قانون کار، معافیت مالیات مستقیم بر اساس سبد معیشت، تسهیل فراهم سازی مسکن از طریق اعطای زمین، تخصیص یارانه به اشخاص به جای کالاها و فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان می تواند در بهبود این وضعیت نقش آفرینی کند.

وی درباره تسهیل فراهم سازی مسکن توضیح داد: دولت مطابق با اصل ۳۱ قانون اساسی مکلف به تامین مسکن برای همه اقشار به ویژه کارگران است و ارزانترین نهاده ای که دولت می تواند به این کار تخصیص دهد زمین است که دولت سیزدهم و مجلس فعلی مصوبات خوبی را در این راستا داشته اند.

استادیار و مدرس دانشگاه در رابطه با فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان تصریح کرد: دولت می تواند با سازماندهی سکویی و حمایت از شکل گیری زنجیره ارزش از طریق سکوهای مجازی امکان اشتغال زنان خانه دار به مشاغلی از صنایع دستی، خیاطی، آشپزی تا برنامه نویسی رایانه ای را با سرمایه گذاری اندک فراهم سازد. این کار هم برای بانوان امنیت اقتصادی و اجتماعی بیشتری فراهم می کند، هم سبب جهش تولید از طریق مشارکتت مردمی می شود و در نهایت منجر به رشد اقتصادی کشور خواهد شد.

گلپور معتقد است: مشارکت اقتصادی زنان می‌تواند به صورت اشتغال در قالب کارمندی و کارگری و بنگاه داری یا در قالب اشتغال خانگی باشد. البته خانه داری که طبق برآوردها ارزشی معادل ۷ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد، در آمار اشتغال لحاظ نمی شود. موضوع بسیار مهم، توانایی زنان در تولید اشتغال خانگی است که طبق آمار وزارت کار ۸۰ درصد اشتغال خانگی را به خود اختصاص داده و در ماده ششم برنامه هفتم توسعه نیز حکمی قوی برای حمایت از آن مصوب شده است.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم در سال جهش تولید با مشارکت مردم گامی اساسی برداریم، یکی از بهترین نقاط اثر زودبازده توسعه اشتغال خانگی بانوان در حدی است که بتوان طی چند سال از نرخ ۱۵ درصد کنونی به ۳۰ درصد رسید. این امر هم باعث جهش تولید می‌شود و هم برای بانوان امنیت اجتماعی و اقتصادی فراهم می سازد و هم معیشت خانوار را رونق می‌بخشد، به ویژه در شهری مثل تهران که دارای یک بازار مصرف بزرگ است، تولیدات خانگی می تواند بسیار جذاب باشد.

این فعال کارگری راهبرد مشارکت اقتصادی زنان برای جهش تولید و ارتقای امنیت اجتماعی را با تمرکز بر فراهم سازی مهارت های شغلی نظیر صنایع دستی و تولید کالاهای مصرفی، ایجاد و توسعه سکوهای تجمیع، عرضه و بازاریابی محصولات خانگی، فراهم سازی اعتبارات و امکانات مورد نیاز اشتغال خانگی و نیز ارایه معافیت ها و تسهیلات مرتبط با این موضوع دانست و گفت: اکنون در این حوزه اغلب قوانین لازم وجود دارد و آنچه مورد نیاز است ارتقای سازماندهی و حمایت موثر از این حوزه با حمایت بیشتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با بهره گیری از ظرفیت سکوهای آموزشی و بازارسازی مجازی است.

گلپور در تعبیر خود از جهش تولید گفت: جنس جهش از جنس پرواز است و برای رسیدن به این جهش، دولت با فراهم کردن فضای سرمایه گذاری می تواند نقش تسهیل گیری را افزایش دهد و از مردم مشارکت بخواهد.

وی درباره راهکار هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید نیز توضیح داد: باید شرایط آن را برای فردی که قصد اشتغالزایی دارد تبیین کرد و آموزش داد و دولت به سهم خود در حوزه تسهیل گری می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته به مناسبت هفته کار و کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور در حسینیه امام خمینی(ره) به نکات مهمی از جمله مساله کارگران، امنیت شغلی، تولید و موانع بر سر راه آن اشاره کردند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • شرکت ۲۰ هزار بسیجی در المپیاد جام شهید عجمیان
  • امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است
  • جهش تولید بدون فعالیت کارگران معنا و مفهومی ندارد
  • شرکت ۲۰ هزار نفر در المپیاد ورزشی فرهنگی بسیجیان مازندران
  • نرخ بیکاری خراسان شمالی روند کاهشی دارد
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد