Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-06@15:20:56 GMT

کاوش های باستان شناختی غار کلدر به فصل سوم رسید

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۲۹۴۵

کاوش های باستان شناختی غار کلدر به فصل سوم رسید


پس ازیک هفته عملیات تجهیز کارگاه و دو روز کارگاه فشرده آموزش روش کاوش برای اعضاء هیات ، فصل سوم کاوش باستان شناختی غار کلدر آغاز شد.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهروز بازگیر سرپرست هیات باستان شناسی امروز «سه شنبه» با اعلام این خبر گفت:این محوطه که هم اکنون به عنوان قدیمی ترین سایت پارینه سنگی جدید در ایران شناخته شده دارای شواهد پارینه سنگی میانه در لایه های زیرین نیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: تاریخ نگاری نهشته های باستانی پارینه سنگی جدید در فصل قبل کاوش در این محوطه نشان از استقرار جوامع شکارگر و گرد آورنده غذا در محدوده زمانی ۲۳ تا ۵۴ هزار سال پیش دارد که این محوطه را به یکی از سایتهای کلیدی ایران مبدل کرده است.
این باستان شناس تصریح کرد:از مهمترین اهداف فصل سوم کاوش در این غار می توان به تلاش برای تاریخ نگاری لایه های پارینه سنگی میانه (منتسب به دوره استقراری جوامع نئاندرتال)، دستیابی به تعداد بیشتر مصنوعات و دست افزارهای سنگی به منظورتکمیل و تداوم مطالعات میکروسکوپی فن-کاربری و فن-گونه شناسی اشاره کرد.
اوتلاش برای دست یابی به فسیل انسانی به منظور انجام آنالیزهای ژنتیکی، دست یابی به گونه های جانوری جدید برای درک بهتر شرایط اقلیمی و اقتصاد معیشتی دو گونه نئاندرتال و هوموساپین و نهایتا جمع آوری نمونه های رسوبات در لایه های مختلف فرهنگی به منظور دست یابی به گونه های بیشتر گرده های گیاهی برای درک بهتر شرایط اقلیمی منطقه مورد مطالعه را از دیگر اهداف این پروژه اعلام کرد.
سرپرست هیات باستان شناسی با بیان اینکه مجوز فصل سوم کاوش غار کلدر خرم آباد لرستان ، توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده تصریح کرد:این فصل کاوش با حضور تیمی متشکل از دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد باستان شناسی از دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، ورامین، رازی کرمانشاه، ابهر زنجان و زاهدان در حال انجام است.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۲۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله ارتش مصر باستان

یک مهمانخانه ۳۵۰۰ ساله که ارتش مصر باستان از آن استفاده می‌کرد، در صحرای «سینا» کشف شد.

به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، مصرشناسان بقایای یک مهمانخانه را در صحرای شمال سینا کشف کرده‌اند. این سازه ممکن است به طور موقت توسط نیرو‌های مصر باستان و احتمالاً افراد سلطنتی در دوره حکومت «تحوتموس سوم» یا از حدود ۱۴۷۹ تا ۱۴۲۵ قبل از میلاد مورد استفاده قرار گرفته باشد.

فرمانروایان مصر باستان اغلب به سمت شرق مدیترانه لشکرکشی می‌کردند و یکی از مسیر‌هایی که نیرو‌های مصری اغلب برای رسیدن به این منطقه طی می‌کردند، صحرای سینا بود.

در بیانیه وزارت آثار باستانی و گردشگری مصر آمده است: «به احتمال زیاد این بنا با توجه به معماری آن و تکه‌های سفال کشف‌شده، به عنوان استراحتگاه سلطنتی مورد استفاده بود.»

بر اساس این بیانیه، این ساختمان دارای دو راهرو مستطیل‌شکل و تعدادی اتاق است. کتیبه‌ای به خط هیروگلیف که در ساختمان کشف شده است نشان می‌دهد این استراحتگاه به زمان «تحوتموس سوم» تعلق دارد.

این استراحتگاه در محوطه‌ای واقع شده است که دارای گورستانی است که قدمت آن به دودمان بیست‌ویکم (حدود ۱۰۷۰ تا ۹۴۵ قبل از میلاد) و دودمان بیست‌وششم (۶۸۸ تا ۵۲۵ قبل از میلاد) یا پس از حکومت «تحوتموس سوم» بازمی‌گردد.

دیگر خبرها

  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله ارتش مصر باستان
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد