Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@20:08:21 GMT

توليد فرش دستبافت در استان اردبيل افزايش يافت

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۴۵۵۷

توليد فرش دستبافت در استان اردبيل افزايش يافت

خبرگزاري آريا - اردبيل - ايرنا - رييس اتحاديه توليدکنندگان و بافندگان فرش دستبافت استان اردبيل گفت: با استقبال علاقه مندان به صنعت فرش ، ميزان توليد فرش دستبافت در اين استان بطور قابل توجهي افزايش يافته است.

به گزارش ايرنا ، مالک اژدر حسني روز سه شنبه در بازديد از کارگاه هاي متمرکز و تک بافت فرش هاي دستي خلخال افزود: بيش از 50 هزار بافنده فرش دستبافت در اين استان شناسايي شده اند که از اين تعداد 33 هزار نفر داراي شناسنامه فعاليت در صنعت توليد فرش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه ميزان توليد بافندگان فرش استان هم اکنون به 90 هزار متر مربع در سال مي رسد، اظهار داشت: امسال هدف گذاري اتحاديه توليد کنندگان و بافندگان فرش دستبافت استان حمايت همه جانبه از توليدکنندگان در صنعت فرش است و تلاش مي شود با بکارگيري سياست هاي کاري جديد ميزان توليد فرش دستباف استان به 120 هزار متر مربع افزايش يابد.
وي از تصويب قانون بيمه تامين اجتماعي فرشبافان دستبافت در مجلس شوراي اسلامي خبر داد و گفت: با اجرايي شدن اين قانون و تامين اعتبارات مورد نياز زمينه براي بيمه بافندگان فرش از پس از 6 سال توقف در اين کار فراهم خواهد شد.
حسني اظهار داشت: بيش از 10 هزار بافنده فرش در مناطق مختلف اين استان زيرپوشش بيمه تامين اجتماعي بوده و از سال 93 تاکنون به علت قطع اعتبارات بيمه اي ، بيمه فرشبافان متوقف شده است.
او گفت: بر خلاف ساير صنايع که نوعي وابستگي به واردات و تحريم ها دارند ،صنعت فرش دستبافت يک صنعت تحريم شکن بوده و هيچ وابستگي به اعمال تحريم هاي خارجي ندارد.
او اظهار کرد: از صفر تا 100 درصد کار توليد صنعت فرش دست بافت از بافنده گرفته تا رنگ رز ، مواد اوليه ، شست و شو ، طراحي و بافت کاملا داخلي و در اختيار صتنعتگران ايراني است .
وي افزود: بسياري از کشورهاي اروپايي و آسيايي و حتي آمريکا مشتري و طالب خريد فرش دستبافت ايران بويژه فرش دستباف استان اردبيل هستند که با تسهيل در صادرات فرش و حذف برخي از مراحل اداري و نيز راه اندازي گمرک اختصاصي فرش در استان مي‌توانيم بازارهاي جهاني را با توليد انبوه فرش دستباف در دست بگيريم.
اژدرحسني همچنين گفت: بدليل نبود گمرک اختصاصي فرش در استان صادر کنندگان فرش به ناچار فرش هاي خود را براي ارزيابي و صدور به گمرک تهران انتقال مي دهند که اين امر نيازمند صرف وقت و هزينه بيشتر از سوي توليد کنندگان و صادر کنندگان فرش استان است.
وي به قدمت بالاي توليد فرش در اين استان و تنوع توليدکنندگان در مناطق روستايي ، عشايري و شهري اشاره کرد و افزود: اتحاديه توليدکنندگان و بافندگان فرش با همراهي سازمان صنعت ، معدن و تجارت و مجموعه‌ هاي حمايتي و نيز بکارگيري روش‌ ‌هاي جديد حمايتي براي پوشش بيمه اي بافندگان ، ارائه تسهيلات بانکي ، تامين مواد اوليه توليد ، بازاريابي و فراهم سازي حضور بافندگان و توليد کنندگان در نمايشگاه هاي بين المللي تلاش مي کند.
او از خلخال به عنوان يکي از قطب هاي بزرگ توليد فرش دستبافت بويژه فرش هاي ابريشمي نفيس ياد کرد و گفت: بيش 2 هزار نفر بافنده شناسنامه دار بصورت تک بافت و يا کار در کارگاه هاي متمرکز فرش بافي فعاليت دارند.
او اظهار کرد: در 2 دهه 70 و 80 تعداد فرش بافان اين شهرستان بيش از چهار هزار نفر بود که اين ميزان به 2 هزار و 300 نفر فعلي کاهش يافته است.
رييس اتحاديه توليدکنندگان و بافندگان فرش دستبافت استان اردبيل همچنين گفت: فرش دستبافت ابريشمي توليدي خلخال متفاوت از فرش هاي توليدي ساير مناطق استان اردبيل بوده و جايگاه ويژه اي در بازارهاي داخلي کشور و کشورهاي اروپايي دارد.
او اضافه کرد: در صورت فراهم کردن زمينه صادارت بدون واسطه فرش صنعتگران خلخال تحول بزرگي در رونق اقتصادي دست اندرکاران اين صنعت ايجاد مي شود.
7119/6018
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین

رئیس سازمان صمت استان قزوین گفت: حدود ۵۰ درصد واحدهای تولید شوینده‌های کشور در استان قزوین مستقر هستند و باید کمک کنیم تا زنجیره تولید این صنعت در استان کامل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محسن رستمی بعدازظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در نشست هماهنگی برگزاری نمایشگاه تخصصی شوینده‌ها و شیشه که در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: نگاه و رویکرد دولت کمک به تولیدکنندگان و صادرکنندگان است و امسال اقدامات مؤثری برای حل این مشکلات انجام شده است.

وی افزود: در استان قزوین با تعاملی که بین مدیران اقتصادی و صنعتی دولتی و بخش خصوصی ایجاد شده و با تسهیل در امور تولیدکنندگان تلاش شده گره‌گشای موانع باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان توجه به زنجیره ارزش را از رویکردهای سازمان صمت در سال جاری دانست و خاطرنشان کرد: در برگزاری نمایشگاه تخصصی شوینده‌ها در قزوین فرصت مناسبی مهیا می‌شود تا توانمندی‌های صنعت شوینده‌ها معرفی شود.

رستمی ادامه داد: حدود ۵۰ درصد واحدهای تولید شوینده‌های کشور در استان قزوین مستقر هستند و باید کمک کنیم تا زنجیره تولید این صنعت در استان کامل شود. باید تلاش می‌کنیم همه بیایند تا کمبود زنجیره ارزش را شناسایی و تأمین شود.

وی تاکید کرد: سال پیش ۴۴ میلیارد دلار ارز به صنعت داده شد که امسال بیشتر می‌شود و تعداد زیادی از درخواست‌های واحدها در دست بررسی است.

رضا صفاری مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه نمایشگاه‌های تخصصی و عمومی داریم که مخاطبان فرق می‌کند، گفت: در تخصصی استقبال زیاد است و بخش خصوصی مخاطب آن است که در این صورت هیئت‌های تجاری می‌آیند و یادمان نرود نمایشگاه شوینده و شیشه کاملاً تخصصی است.

وی اضافه کرد: در شوینده و شیشه جایگاه کشوری داریم و می‌توانیم آن را در حد بالایی برگزار کنیم که قطب نمایشگاه این رشته باشیم و البته در این حوزه باید جذابیت ایجاد کنیم و هیبت تجاری حتماً باید حضور داشته باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با بیان اینکه فقط نباید از کشورهای همجوار دعوت شود، گفت: باید در داخل متمرکز شویم. بخشی از غرفه‌ها میزهای تخصصی باشد تا مسئولان بانک مرکزی بیایند و با مدیران کارخانجات گفت‌وگو داشته باشند.

کد خبر 751141