Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@07:29:56 GMT

افزایش تعرفه‌های پزشکی پولی بدست پزشکان نمی‌رساند

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۵۴۶۱

محمد اکبری، اقتصاددان حوزه سلامت در گفت‌وگو با تسنیم، درباره انتقادهای وارده از سوی سازمان نظام پزشکی نسبت به افزایش تعرفه‌های تشخیصی – درمانی در سال 98 گفت: اگر مسئله افزایش تعرفه را بخواهیم از منظر تورم حاکم بر جامعه بررسی کنیم مطمئنا تعرفه‌ها بر اساس تورم تعدیل نشده‌اند. در این خصوص وزیر بهداشت و درمان نیز اظهار کرده بود که این افزایش تعرفه‌ها کمتر از نرخ تورم سالیانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال باید به یک نکته مهم توجه کرد؛ شرایط سال 98 شرایط متفاوت و بسیار سختی است. به همین دلیل اگر بخواهیم افزایش تعرفه‌ها را به مانند یک سال عادی در نظر بگیریم کاملا بی‌انصافی است!

اکبری در ادامه افزود: طبق همان تعبیری که مقام معظم رهبری درباره شرایط اقتصادی داشتند که در حال حاضر گرفتار «جنگ اقتصادی» هستیم، اگر قرار باشد تعرفه بیش از این اندازه تعیین شده افزایش پیدا کند، بیشترین آسیب به مردم وارد می‌شود و آنها زیر این فشار له می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه این افزایش تعرفه‌ها معقولانه است، اظهار داشت: اگر قرار باشد افزایش تعرفه‌ها بر اساس نرخ تورم باشد، باید یک مرجع رسمی را مدنظر قرار داد، یعنی اگر بانک مرکزی یک عدد ثابت را اعلام کند می‌توان افزایش تعرفه‌ها را بر اساس آن عدد ثابت بررسی کرد. اما همین روند نیز برای شرایط عادی قابل اجرا است نه شرایط کنونی که شرایطی غیرعادی است.

این اقتصاددان حوزه سلامت در ادامه با بیان اینکه حتی فرض بر این بگیریم که افزایش تعرفه‌ها طبق خواست سازمان نظام پزشکی تا 70 درصد رشد داشته باشد، تصریح کرد: پرداخت تعرفه‌های نظام پزشکی بر عهده مردم و سازمان‌های بیمه‌گر است. این در حالی است که سازمان‌های بیمه‌گری چون سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت در وضعیت ورشکستگی قرار دارند و بدهی‌های کلانی از سال‌های گذشته به همراه دارند. از سوی دیگر مردم نیز در شرایط سخت اقتصادی به سر می‌برند. بنابراین جامعه پزشکی باید این مسئله را در نظر داشته باشد که حتی اگر تعرفه‌های پزشکی طبق خواست آنها افزایش پیدا کند، پولی بدستشان نخواهد رسید.

اکبری همچنین عنوان کرد: اگر جامعه پزشکی رویکردش را مردم قرار دهد این تعرفه‌های اعلام شده مناسب است. امروز مردم به دلیل مدیریت ضعیف دولت در بحران ارزی دچار مشکلات فراوانی شده‌اند و در تامین ساده ترین ملزومات زندگی‌شان دچار مشکل هستند بنابراین جامعه پزشکی باید در سال 98 با مردم همراه شوند و کمک کنند تا بتوانیم از این جنگ اقتصادی عبور کنیم.

وی در ادامه با اشاره به هشدارهای سازمان نظام پزشکی مبنی بر بازگشت پدیده زیرمیزی و کاهش کیفیت خدمات ارائه شده از سوی پزشکان، گفت: شاخص دقیقی مبنی بر کاهش زیر میزی وجود ندارد و نمی‌توان گفت که با اجرای طرح تحول سلامت هم حتی این پدیده کاهش یافته است. این در حالی است که اگر چه طرح تحول سلامت با نیت خیر اجرا شد اما به نظام سلامت ضربه سنگینی را وارد کرد و رویه‌های بسیار بدی را نهادینه کرد. با این حال اگر وزارت بهداشت پیش از اجرای این طرح به چند نکته مهم که اتفاقا وظیفه قانونیش بود عمل می‌کرد، امروز جامعه پزشکی معترض به افزایش تعرفه‌ها نبود.

اکبری اضافه کرد: بر اساس برنامه‌های پنجم و ششم توسعه و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری وزارت بهداشت باید پیش از اجرای طرح زیر ساخت‌هایی را ایجاد می کرد. یکی از این زیر ساخت‌ها راهنماهای بالینی یا همان گایدلاین‌ها بودند تا پزشکان بتوانند بر اساس آن تشخیص و درمان را دنبال کنند. در نظر داشته باشیم که اگر این راهنماها اجرایی می‌شد دیگر شاهد پدیده تقاضای القایی که موجب افزایش هزینه‌ها می شد، نبودیم. مسئله دیگر پرونده الکترونیک سلامت بود که با گذشت 4 سال از اجرای طرح تحول همچنان بی سرانجام مانده است. مسئله دیگر نظام ارجاع و پزشک خانواده بود که اگر اجرا می‌شد هزینه‌ها قابل مدیریت بود. با این شرایط باید گفت نظام سلامت کشور یک نظام رها است.

وی افزود: مدیران حوزه سلامت بدون توجه به این مسائل طرح تحول سلامت را اجرا کردند که نتیجه‌اش امروز مشکلات فراوان حوزه سلامت است. در حالی که اگر موارد ذکر شده پیش از اجرای طرح رعایت می‌شد شاهد مشکلات فراوان کنونی در نظام سلامت کشور نبودیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۵۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست قیمت اتحادیه لوله کشی گاز تعرفه نظام مهندسی، دستمزد و قیمت لوله گاز ۱۴۰۳ (

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در زمان لوله کشی گاز ساختمان، قیمت هر متر لوله کشی گاز خانگی جهت کاهش هزینه نهایی، بسیار حائز اهمیت است. در واقع بسیاری از مشتریان مایلند بدانند لوله کشی گاز متری چقدر می‌شود؟ هر ساله تعرفه لوله کشی گاز توسط سازمان نظام مهندسی تعیین می‌گردد. بنابراین در نگاه اول باید دستمزد لوله کشی گاز 1403 بر اساس مصوبات نظام مهندسی اخذ گردد. اما اصلا اینطور نیست، چرا که هر پیمانکار بر اساس سلیقه قیمت اجرای لوله کشی گاز را تعیین می‌نماید.
به طور کلی می‌توان گفت هزینه لوله کشی گاز به عواملی نظیر قیمت لوله گاز خانگی، متراژ گازکشی، نقشه لوله کشی، نحوه گازکشی (روکار، توکار)، لوکیشن اجرای پروژه و سایر پارامترهای کوچک و بزرگ دیگر بستگی دارد. اگر مایل به کسب اطلاعات جامع‌تر درباره قیمت لوله کشی گاز خانگی هستید، این مقاله را با ما همراه باشید.

لیست قیمت لوله کشی گاز در سال 1403 (تعرفه نظام مهندسی)

باید بدانید هزینه گاز کشی ساختمان بیشتر بر اساس پروژه تعیین می‌شود نه متراژ! منتهی در اجرای لوله کشی ساختمان می‌توان هزینه لوله کشی گاز ساختمان را به صورت متری محاسبه کرد. از طرفی معمولا قیمت لوله کشی گاز با مصالح بیان می‌گردد.

جهت آشنایی هرچه بهتر با نحوه محاسبه هزینه لوله کشی گاز خانگی، جدول لوله کشی گاز را که شامل هزینه لوله گاز، اجرت لوله کشی گاز خانگی و سایر خدمات است، برای شما آماده کرده‌ایم:

لیست قیمت لوله کشی گاز (متری)

میزان هزینه

قیمت لوله گاز خانگی (بر اساس ضخامت لوله)

7 هزار تومان الی 1 میلیون تومان

اجرت لوله کشی گاز

100 هزار تومان الی 200 هزار تومان

کور کردن لوله کشی گاز

300 هزار تومان الی 350 هزار تومان

تغییر مسیر لوله کشی گاز

400 هزار تومان الی 500 هزار تومان

افزودن انشعاب به لوله گاز (تا 3 متر)

350 هزار تومان الی 450 هزار تومان

 

با توجه به تفاوت بارز میان تعرفه خدمات مصوب نظام مهندسی و البته عدم پیروی اکثر لوله کش‌ها از این تعرفه‌ها می‌توان گفت دادن یک پاسخ جامع و واضح به سوال لوله کشی گاز خانگی متری چند است، کار سختی می‌باشد.

عوامل موثر بر روی قیمت لوله کشی گاز ساختمان یا خانگی

معیارهای متعددی روی قیمت لوله کشی گاز دخیل هستند. از مهمترین عوامل موثر بر گاز کشی ساختمان می‌توان به قیمت لوله گاز خانگی، متراژ گازکشی، نقشه لوله کشی، نحوه گازکشی (روکار، توکار)، لوکیشن اجرای پروژه اشاره کرد.

در ادامه هر یک از این موارد را بیشتر توضیح خواهیم داد:

قیمت لوله گاز خانگی: طبیعتا هرچه ابعاد لوله گاز بیشتر شود، قیمت متری لوله کشی گاز افزایش پیدا می‌کند. متراژ گازکشی: معمولا کارفرمایان با کاهش متراژ لوله کشی، هزینه بیشتری از مشتری دریافت می‌کنند. نقشه لوله کشی: با افزایش پیچیدگی یا سختی نقشه لوله کشی گاز، باید قیمت بالاتری جهت لوله کشی پرداخت کنید. نحوه گازکشی (روکار، توکار): به طور کلی قیمت لوله کشی گاز توکار از قیمت لوله کشی گاز روکار بیشتر است. لوکیشن اجرای پروژه: هزینه اجرای لوله کشی گاز در شهرهای سرشناس از سایر شهرها بیشتر است. لیست قیمت الزامات مورد نیاز در گاز کشی (طبق تعرفه نظام مهندسی)

علاوه بر موارد گفته شده، سازمان نظام مهندسی یکسری از الزامات را جهت پروژه لوله کشی گاز اجباری کرده است. نصب کنتور گاز، رگلاتور گاز، شیر گاز و ... در مسیر لوله کشی گاز بسیار مهم است، به طوری که در صورت عدم نصب آنها در محل مناسب، گازکشی تایید نخواهد شد.
جدول زیر قیمت الزامات گازکشی را طبق لیست قیمت اتحادیه لوله کشی گاز ارائه کرده است:

تعرفه الزامات لوله کشی گاز

قیمت (تومان)

کنتور گاز

1 میلیون تومان الی 20 میلیون تومان

رگلاتور گاز

1 میلیون تومان الی 7 میلیون تومان

شیر گاز

50 هزار تومان الی 3 میلیون تومان

 

اگرچه این الزامات نسبت به کل لوله کشی گاز هزینه ناچیزی دارند، اما به هر حال بودجه شما را در زمان اجرا خرج می‌کنند.

محاسبه قیمت اتحادیه لوله کشی گاز متری، واحدی، روکار و توکار

دستمزد لوله کشی گاز 1403 به روش‌های مختلف تعیین می‌شود. بسته به اینکه متراژ لوله کشی گاز واحد مدنظر چقدر است، می‌توان هزینه لوله کشی را به صورت متری یا واحدی برآورد کرد. همچنین تعرفه لوله کشی گاز به صورت روکار با لوله کشی گاز به صورت توکار متفاوت می‌باشد.

قیمت اجرای لوله کشی یک واحد

اغلب اوقات هزینه گازکشی ساختمان یا واحد به صورت کنتراتی بیان می‌شود. طبق بررسی‌ها، قیمت لوله کشی گاز یک واحد 100 متری حدود 4 الی 7 میلیون، لوله کشی گاز یک واحد 150 متری بین 5 تا 8 میلیون و لوله کشی گاز یک واحد 200 متری مابین 6 الی 9 میلیون می‌باشد.

قیمت هر متر لوله کشی گاز

اگرچه کمتر پیمانکاری قیمت لوله کشی را به صورت متری محاسبه می‌کند، اما این کار در متراژهای پایین گازکشی ناچاراً انجام می‌شود. قیمت هر متر لوله کشی گاز 1 میلیون تومان به بالا است. البته این عدد تحت تاثیر بسیاری از عوامل دیگر قرار دارد. این مهم با مرور جدول ابتدای مقاله قابل لمس خواهد بود.

قیمت لوله کشی گاز روکار و توکار

با توجه به آنکه لوله کشی توکار از پیچیدگی بیشتری برخوردار بوده و در طول مدت زمان بیشتری انجام می‌شود، بنابراین واضح است لوله کشی گاز به صورت توکار از لوله کشی گاز به صورت روکار بیشتر باشد.

مراحل لوله کشی گاز خانگی یا ساختمانی؛ دریافت مجوز تا تست نهایی

اگر در شرف گاز کشی ساختمان هستید، شاید بد نباشد بدانید لوله کشی گاز داخل ساختمان نیازمند طی کردن پروسه خاص خود است.

در ادامه به صورت کلی صفر تا صد مراحل اجرای لوله کشی گاز ساختمان را بررسی می‌کنیم:

جمع آوری مدارک و ارائه آن به شرکت گاز تشکیل پرونده در سازمان نظام مهندسی انتخاب مهندس ناظر انتخاب مهندس پیمانکار یا اجرا کننده طرح اجرای لوله کشی ساختمان طبق اصول کسب تاییدیه مهندس ناظر درخواست بازدید از شرکت گاز و جمع اوری گزارش نصب علم و کنتور پس از دریافت مجوز تست گاز جهت اطمینان از عدم وجود نشتی

البته هر یک از مراحل بالا ممکن است فوت و فن های خاص خود را داشته باشد که مرور آن از عهده این مقاله خارج است.

نکات مهم در خرید لوله گاز و مصالح گاز کشی

بدون شک یکی از تاثیرگذارترین فاکتورها در تعیین هزینه لوله کشی گاز ساختمان، قیمت لوله گاز است. از همین رو شما می‌توانید با پیدا کردن یک مرجع مناسب و البته معتبر، قیمت خرید لوله گاز و در نتیجه قیمت گازکشی خانه را کاهش دهید.
به عنوان مثال اگر به سایت معتبر و باکیفیت فولاد توفیقی سر بزنید، متوجه می‌شوید که قیمت لوله گاز و مصالح گازکشی در این صنایع تولیدی بسیار مقرون به صرفه است. این شاید مهمترین اصل در زمان تهیه لوله گاز مناسب گازکشی باشد. اصلی که می‌تواند تا حد زیادی باعث کاهش هزینه لوله کشی گاز شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • در حاشیه خبرهای فارس ؛ دریافت تعرفه های سنگین برخی پزشکان
  • لیست قیمت اتحادیه لوله کشی گاز تعرفه نظام مهندسی، دستمزد و قیمت لوله گاز ۱۴۰۳ (
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش