Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@09:47:37 GMT

چرا کلینزمن انتخاب جذابی برای ایران است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۹۰۱۲

ساعت 24- سرمربی آلمانی جدیدترین گزینه معرفی شده برای تیم ملی ایران است؛ فارغ از اینکه بدانیم مربی با کلاس و سطح توانایی‌های یوگن کلینزمن متناسب با هدایت تیم ملی فوتبال‌مان در این مقطع هست یا خیر در فضای مجازی برایش فرش قرمز پهن کرده‌ایم.

سرمربی آلمانی جدیدترین گزینه معرفی شده برای تیم ملی ایران است؛ فارغ از اینکه بدانیم مربی با کلاس و سطح توانایی‌های یوگن کلینزمن متناسب با هدایت تیم ملی فوتبال‌مان در این مقطع هست یا خیر در فضای مجازی برایش فرش قرمز پهن کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از خطر دشمنی برانکو به او زنهار زده که مراقب خودت باش و آن یکی گفته بیا برویم قورمه سبزی دستپخت مادرم و قلیان رفیقم را امتحان کنیم تا بدانی ایران عجب جایی است. کمتر از بیست و چهار ساعت پس از مطرح شدن نام مهاجم سابق تیم ملی آلمان برای هدایت تیم ما تعداد پیام‌های فارسی یا فینگلیش زیر پست آخر او در اینستاگرام سه رقمی شد بدون اینکه کسی اساسا بداند حضور این آلمانی - آمریکایی در ایران چقدر جدی است و اصلا چقدر احتمال دارد تا او را جانشین قطعی کی‌روش بدانیم؟

یورگن کلینزمن را ایرانی‌های غیر از عاشق تیم ملی آلمان با چند اتفاق می‌شناسند. نخستین برخورد او با ایران و ایرانی به زلزله غمبار رودبار و منجیل در سال ۱۳۶۹ برمی‌گردد. همان لحظاتی که او در میانه جنگ برای تصاحب جام قهرمانی جهان به مردم دنیا هشدار داد به کمک زلزله زده‌های ایران بشتابند. اصلا به خاطر همین حرکت بود که ۸ سال بعد از آن در ورزشگاه ژرلان لیون وقتی عابدزاده، کاپیتان تیم ملی برای مراسم قبل از بازی سراغ کاپیتان تیم حریف رفت یک قاب خاتم یا شاید هم یک تابلو فرش به‌عنوان هدیه در دست داشت و البته به کلینزی یادآوری کرد این کادو را به خاطر رفتار انسان‌دوستانه ۸ سال قبلش به او اهدا می‌کند.

دقایقی بعد اما کلینزی تور دروازه عابدزاده را لرزاند و برعکس تمام آن چند سال قبل مورد تنفر ایرانی‌های تماشاگر آن مسابقه قرار گرفت. شاید اگر آن روز اینستاگرامی وجود داشت و با خرید گوشی هوشمند هر کس می‌توانست به حریم شخصی یکی از بهترین مهاجمان فوتبال دنیا دست یابد کلینزمن قبل از مسی و زایتسف اسیر زامبی‌های مجازی ایرانی می‌شد اما ناسزاها به صحبت‌های خودمانی فوتبال‌دوستان ایرانی محدود شد غافل از اینکه کلینزمن به خاطر تحت فشار بودن و شدت انتقاداتی که از او شده بود تور دروازه ایران را بعد از گلزنی لرزاند و دنبال بی‌احترامی به فوتبال ایران نبود.

شش سال بعد از آن ارتباط کلینزمن با ایران جلوه بصری جذاب‌تری پیدا کرد و او در قاب تلویزیون ملی روی یکی از نیمکت‌های نوار شده ورزشگاه آزادی رویت شد. این بار هم پای زلزله در میان بود. زلزله خانمان برانداز بم ستاره‌های آلمان را با کلی کمک نقدی و امکانات که منجر به ساخت اتاقک گزارشگر در ورزشگاه آزادی شد به تهران کشاند. صورت کلینزمن آن روز روی نیمکت بیشتر از ستاره‌های توی زمین می‌درخشید.

از آن روز تا الان حدود ۱۵ سال گذشته و البته با دور شدن از دوران بازیگری ستاره موطلایی ژرمن‌ها ابعاد ستارگی‌اش نزد فوتبال‌دوستان ایرانی کم و کمتر شده است. حالا تقریبا هیچ نوجوان و جوان فوتبال‌دوستی قهرمانی یوفا با اینتر را به خاطر نمی‌آورد. برای به خاطر آوردن گل‌های قیچی بغلش با پیراهن تاتنهام باید حداقل ۳۵ سال سن داشته باشی‌. اینکه یادت بیاید چطور پاس توماس هسلر را در بازی با کره جنوبی تبدیل به یکی از زیباترین گل‌های جام ۹۴ کرد هم به سن جوان‌های امروز قد نمی‌دهد. ضربه سر پرشی به یوگسلاوی در جام ۹۰ و خیلی از گل‌های دیگرش نیز همه شمایل یکی از بهترین و جذاب‌ترین مهاجمان تاریخ فوتبال را جلوی چشم‌تان می‌آورد اما مربی خوب کجای این قصه است؟ فوتبالی‌ها بخصوص هواداران تیم ملی آلمان لحظات خوشی از کلینزی به خاطر دارند و البته همه آنها را به دوران بازی او گره می‌زنند. او همانی است که با گل استثنایی مقابل هلند زمینه‌ساز آن برد بزرگ در جام جهانی ۱۹۹۰ شد و یکی از ارکان تیم قهرمان جهان در آن تورنمنت بود. ۶ سال بعد از آن یورگن در انگلیس رهبر تیمی بود که به قهرمانی یورو رسید. کیست که گل جادویی او به روسیه را در آن بازی‌ها از یاد برده باشد؟

کلینزمن در سال اول حضورش در فوتبال جزیره و تاتنهام مرد سال فوتبال انگلیس شد آن‌هم میان آن همه ستاره‌. قبل‌تر از آن و بعدتر از این دوران ستارگی، او باز هم یک ستاره بود. در اینتر همراه با ماتیوس و برمه مثلثی رویایی ساخت که مقابل مثلث هلندی میلان قدعلم کرد و در موناکو با عده‌ای ستاره دیگر مثل ژورکائف در زمین پادشاهی می‌کرد.

اینها همه مربوط به دوران بازیگری است. رزومه‌اش را که نگاه کنید پر از عناوین شخصی و تیمی در زمانی است که کفش‌ها را نیاویخته بود اما بعد از آن همه چیز خلاصه و محدود شد. محدود به هدایت سه تیم و موفقیت‌هایی کمتر از انگشتان یک دست.

در شروع دوران مربیگری او مربی فوق‌العاده‌ای به نظر می‌رسید. یکی که قبل از کلوپ و توخل کنار خط شور و حال ویژه‌ای داشت و این ویژگی خود را به بازیکنانش انتقال می‌داد. اما بعدتر و خیلی زود مشخص شد از تمام فاکتورهای مربیگری تنها این خصیصه در او پررنگ است و به لحاظ فنی و قدرت رهبری تیم او در درجه پایین‌تری نسبت به کلوپ و توخل قرار می‌گیرد. این نکته مهمی بود که مدیران بایرن مونیخ و فدراسیون فوتبال آلمان خیلی زود به آن پی بردند. دوره مربیگری کلینزی در بایرن به یک سال نرسید و در تیم ملی آلمان که مربیان بعضا به سابقه یک دهه حضور در راس کادر فنی می‌رسند، عمر مربیگری‌اش فقط دو سال طول کشید.

یادمان بیاید او هم‌سنگ بلندپروازی‌های مانشافت نبود و حتی با آمریکا قله‌ای را فتح نکرد که یانکی‌ها در حسرتش باشند. یادمان باشد یورگن فقط یک گزینه موقت از پی هیجان‌زدگی مدیران بایرن بود و خیلی زود از اف‌ث هالیوود رفت و دیگر به بوندس لیگا برنگشت. در واقع بهتر است بگوییم بوندس‌ لیگا او را پس زد. همانطور که هم‌قطاران نامدارش را نخواست. لوتار ماتیوس، آندریاس بره‌مه، پیر لیت بارسکی، گیدو بوخوالد، یورگن کوهلر، ایدو بولگنر، اشتفان رویتر، آندریاس مولر، توماس هسلر کجا هستند؟ راستی یادمان آمد. این آخری مدتی دستیار مرزبان در پدیده بود. یکی از این تیم قهرمان جهان هم قبل‌تر سر از سایپا درآورد و البته از آنجا اخراج شد.

حالا بوندس لیگا ناگلزمن‌ها را فرا می‌خواند و به لوسین فاوره‌ها بها می‌دهد. کلینزمن در فوتبال آلمان و اروپا بازار ندارد و او در شرق دنبال تیم می‌گردد آن هم بعد از چندمین مقطع دو ساله خانه‌نشینی‌اش. او خوب می‌داند مدیران بوندس‌لیگا دنبال قهرمان جهان‌ها نیستند. دنبال مربیانی می‌گردند که تکان‌شان دهد. خلاصه اینکه اگر واقعا بحث تغییر و پا گذاشتن تیم ملی در دوران تازه‌ای مطرح باشد این موطلایی جذاب گزینه مناسبی برای تکان دادن تیم ملی ایران نیست. هر چند شاید شایعه آمدنش فقط ۲۴ ساعت سرمان را گرم کرده باشد.

خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: پسر کلینزمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۹۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جرارد: به رقابت کردن با مسی و رونالدو افتخار می‌کنم

به گزارش ورزش سه، استیون جرارد سرمربی انگلیسی الاتفاق عربستان و بازیکن سابق لیورپول در گفتگو اختصاصی که با رسانه لیگ عربستان داشت درباره نکات شخصی زندگی‌اش صحبت کرده است.

او ابتدا گفت: من به ورزش علاقه زیادی دارم، بنابراین سعی می‌کنم در این رشته بمانم و شغلی مرتبط با فوتبال یا شاید ورزش دیگری پیدا کنم. در دوران کودکی تنها اوقات فراغت من این بود که در تلویزیون به تماشای فوتبال بنشینم.

او ادامه داد: توصیه‌ای که من به بازیکنان جوان می‌کنم این است که رویاهای خود را محدود نکنند و تا زمانی که به آن‌ها نرسیدند، سخت و با پشتکار باشید. آدم‌های موفق با انگیزه و منظم هستند و تا زمانی که به موفقیت برسید، من معتقدم که باید این مسیر را ادامه دهند.

جرارد در مورد انتخاب سه بازیکن خود برای پیوستن به تیم تاریخی مدنظرش گفت: زین الدین زیدان را قطعا انتخاب خواهم کرد، زیرا او الگوی نسل من بود و بهترین هافبک جهان بود، بنابراین زیدان را انتخاب خواهم کرد. بعد از آن هم رونالدو و مسی را انتخاب می‌کنم که بهترین بازیکنان جهان در دوران بازیگری من بودند و به رقابت با آنها افتخار می‌کنم.

مربی انگلستانی الاتفاق در خصوص نحوه شخصی خودش پاسخ داد: وقتی سر کار نیستم، فقط به خانواده فکر می‌کنم. من فردی هستم که خیلی به خانواده‌ام وابسته هستم و 3 دختر و یک پسر دارم که همیشه با آنها فوتبال بازی می‌کنم و با آنها درباره فوتبال بدون خسته شدن صحبت می‌کنیم. برای خانه رفتن همیشه مشتاق بودم چون می‌دانم یک خانواده دوست‌داشتنی منتظر من هستند.

دیگر خبرها

  • جرارد: به رقابت کردن با مسی و رونالدو افتخار می‌کنم
  • رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا انتخاب شد
  • راز لگد تاریخی کلینزمن: مقابل تراپاتونی گریه کردم!
  • تصاویر جذابی که از سلنا گومز در خیابان‌های نیویورک لو رفت + تصاویر
  • برگزاری مراسم انتخاب قهرمانان ورزش سال 1402/ کیانی و میرزازاده قهرمانان زن و مرد ایران از نگاه مردم شدند
  • بهترین‌های ورزش ایران انتخاب شدند/آقای ورزش ایران؛ امین میرزازاده
  • بهترین‌های ورزش ایران انتخاب شدند
  • برترین قهرمانان ایران انتخاب شدند/ «ناهید کیانی و امین میرزازاده» بانو و آقای ورزش ایران
  • بهترین‌های ورزش ایران انتخاب شد!
  • انتخاب بهترین‌های ورزش ایران