Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:37:10 GMT

حال و روز میهمانان هفتاد ساله لبنان در اردوگاه صبرا

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۳۱۶۰

حال و روز میهمانان هفتاد ساله لبنان در اردوگاه صبرا

بیروت - ایرنا - بخشی از آوارگان فلسطینی بیش از 70 سال است که میهمان مردم لبنان در منطقه «صبرا» در جنوب بیروت پایتخت این کشور هستند.

به دنبال اشغال فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی با کمک استعمارگران در سال 1948 میلادی، 7 میلیون نفر از مردم فلسطین آواره کشورهای مختلف عربی و غیرعربی شدند و بر اساس آمارهای موجود 5 میلیون نفر از این آواره ها در کشورهای عربی حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سوریه و لبنان از جمله کشورهای عرب منطقه غرب آسیا و خاورمیانه بودند که در سال 1948 میلادی میزبان بخشی از آوارگان فلسطینی شدند و در مقطع فعلی نزدیک به 483 هزار نفر از این آوارگان در لبنان زندگی می کنند.
210 هزار نفر از آوارگان فلسطینی که وارد لبنان شدند، در 12 اردوگاه در سراسر این کشور از شمال تا جنوب استقرار یافتند و 273 هزار نفر از آنان نیز اکنون در خارج اردوگاه زندگی می کنند.
این تعداد آواره فلسطینی در واقع بیش از 10 درصد جمعیت 4 میلیون نفر لبنان را تشکیل می دهند که به دنبال اشغالگری های رژیم صهیونیستی مجبور شدند تا در مناطق مختلف همسایه شمالی خود یعنی لبنان اقامت کنند.
اردوگاه هایی مانند «برج البراجنه ، البص ، ضبیه ، ویفل ، نهر البارد ، طرابلس ، بعلبک ، مارالیاس ، البص ، عین الحلوه و الرشیدیه» از جمله اردوگاه های فلسطینیان در شهرهای مختلف لبنان است و یکی از این اردوگاه ها نیز که سابقه تاریخی کشتار 16 تا 18 سپتامبر 1982 در آن از سوی شبه نظامیان «فالانژ» لبنانی که از سوی رژیم صهیونیستی پشتیبانی می شد، برای ایرانیان آشناست، «صبرا و شتیلا یا شاتیلا» است که در جنوب بیروت پایتخت لبنان قرار دارد.
در جریان این کشتار 700 تا 3 هزار و 500 فلسطینی به دنبال ترور «بشیر جمیل» رئیس جمهوری وقت لبنان و رهبر فالانژها معروف به «کتائب» از سوی این شبه نظامیان قتل عام شدند.
اردوگاه مزبور که زمانی با نصب چادر در منطقه جنوبی بیروت ایجاد شده بود ، اکنون در یک خیابان طولانی به نام «القدس» در این شهر و منطقه شهرداری «الغبیری» قرار دارد که یکی از خیابان های شلوغ و پر رفت و آمد بخش جنوبی بیروت است .
در عصر یک روز بهاری حس کنجکاوی خبری مرا بر آن داشت تا گشت و گذری برای اطلاع از حال و هوای کنونی این اردوگاه 70 سال پس از ایجاد و 37 سال پس از کشتار معروف در آن داشته باشم .
این اردوگاه دارای دو مسیر ورودی و خروجی (رمپ) و یک سردر فلزی بلند با عکس های شهدا و «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان و «امام موسی صدر» است، ولی داخل آن یک خیابان طولانی بدون خط کشی یا جدول می باشد که خودروها ، دوچرخه ها و موتورها به راحتی در هر بخش از خیابان در کنار دستفروشی با چرخ و یا به صورت پیاده تردد می کنند.
ارزانی کالاها در فروشگاه ها و مغازه های این اردوگاه به میزان 30 تا 40 درصد به خصوص میوه و تره بار از قیمت های رایج در دیگر مناطق بیروت موجب شده تا هم سیل خریداران به آن زیاد بوده و هم حضور فروشندگان به صورت محسوس باشد.
مغازه های مزبور صنف مشخصی را شامل نمی شوند و هر نوع کالایی را که اراده کنی به صورت نو و دست دوم در فروشگاه های اردوگاه که در دو طرف خیابان وجود دارد، پیدا می کنید.
از ماکیان و احشام تا انواع ابزار صنعتی ، لباس ، میوه ، رستوران ، ساندویچ ، آرایشگاه ، لوازم آرایشی ، لوازم برق، کیف و کفش ، چمدان و هر آنچه را که بخواهی در دو طرف خیابان اردوگاه صبرا و شتیلا یافت می شود و در این میان می توان حتی کلاه گیس های دست دوم نیز یافت.
فروشندگان با هدف کسب درآمد بیشتر و نمایش بهتر کالاهای خود علاوه بر محدوده قانونی مغازه ها چند متری نیز از خیابان 12 متری القدس را اشغال کرده و با نصب شیروانی و یا چادر اقدام به نصب انواع اجناس در آن کرده اند، به طوری که به سختی می توان انتهای مغاره ها را مشاهده کرد.
هر فروشنده ای نیز با نصب بلندگو و یا قراردادن ضبط صوت قدیمی و ضبط صدای خوش و ناخوش خود برای اعلام انواع کالاها و قیمت آنها گوش هر عابری را آزار می دهد و وقتی این تعداد بلندگو به صورت مستمر قیمت ها و نوع جنس را با هدف جذب مشتری اعلام می کنند ، صحنه ای غیرقابل تحمل رقم می خورد.
در لابلای فروشگاه ها نیز می توان کوچه هایی را یافت که تقریبا تنگ و تاریک و برخی کوتاه و باریک و برخی دیگر مارپیچ و تاریک هستند و برخی عابران جرات ورود به آنها را ندارند و خانه های آنها که روزی چادری بیش نبود ، امروز با بلوک های سیمانی و به صورت ساختمان های دو یا چند طبقه و هر طبقه در مقطعی زمانی خاصی ساخته شده است. در این کوچه ها کودکان فلسطینی به صورت پیاده و یا با دوچرخه در حال جنب و جوش و بازی هستند و برخی از آنان نیز کفش بر پای نداشته و پابرهنه در این اردوگاه و خیابان اصلی قدم می زنند.
لباس های رنگارنگ شسته و آویزان شده از بالکن های خانه ها با رنگ های مختلف در کنار پرده های نصب شده برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب به خانه ها و یا جلوگیری از نفوذ باران از دیگر صحنه های این اردوگاه است که اکنون در آن علاوه بر فلسطینی های آواره می توان اتباع کشورهای جنوب شرق آسیا و برخی کشورهای آفریقایی نظیر سودان را نیز مشاهده کرد که با لهجه های مشخص خود به عربی سخن می گویند.
برخی افراد مسن نیز در این کوچه ها بر مبل های کهنه یا صندلی های پلاستیکی نشسته و روزهای رفته از عمر خود را مرور کرده و عابران را در افق دید خود بدرقه می کنند.
عبور سیم های برق در یک طرف خیابان به طرف دیگر و از یک طرف کوچه به طرف دیگر آن نیز از دیگر صحنه های دیدنی در اردوگاه صبرا و شتیلا است .
یکی از مهم ترین مشکلات این اردوگاه را باید در وضعیت بهداشتی آن دانست که با وجود فروش برخی نیازهای مردم به صورت باز مانند شیرینی های عربی ، گوشت، ترشی ، خرما ، زیتون و نظایر آن چندان رعایت نمی شود و عبور و مرور خودروها و موتور سیلکت ها نیز موجب ایجاد آلودگی و گرد و خاک شده است .
خاورم*1436**1651

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي لبنان بيروت اردوگاه صبرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد

تغییرات اساسی برای شغل‌های مربوط به وزارت نفت و برخی دیگر از دستگاه‌ها و تمدید مهلت ثبت نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر اعلام شد.

به گزارش ایسنا، اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد پیرو اطلاعیه انتشار دفترچه راهنمای ثبت نام برای شرکت در دومین آزمون خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر دومین اصلاحات و اضافات مربوط به آن در تارنمای مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی www.hrt.ir با تغییرات اساسی بارگذاری شده است.

با توجه به اینکه برای شغلهای مرتبط با وزارت نفت و برخی دیگر از دستگاههای مشارکت کننده تغییرات اساسی در این اصلاحات و اضافات دومین آزمون خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر انجام شده، مهلت ثبت نام و ویرایش شغل محلهای انتخابی توسط داوطلبین تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تمدید گردیده است.

بنابراین ان دسته از متقاضیاتی که تاکنون فرآیند ثبت نام خود را تکمیل ننموده‌اند می‌بایست نهایتا قبل از پایان مهلت تعیین شده نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند و ان دسته از داوطلبینی که ثبت نام خود را تکمیل نموده اما حسب مندرجات در این اصلاحات و اضافات نیاز و یا قصد ویرایش شغل محلهای خود را دارند می بایست با مراجعه به پروفایل خود نهایتا تا ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تغییرات لازم در انتخاب خود را ثبت کنند.

شایان ذکر است با توجه به زمانهای تمدید شده برای مهلت ثبت نام و ویرایش آن تاریخ برگزاری این آزمون استخدامی به روز پنج شنبه مورخ ۱۷ خراداد ماه ۱۴۰۳ موکول گردید و داوطلبین شرکت در این آزمون استخدامی لازم است منابع آزمون را که در دفترچه راهنمای این آزمون استخدامی آمده مطالعه نمایند و با آمادگی کامل با سایر مشمولین رقابت کنند. همچنین کارت ورود به جلسه نیز از روز ۱۴ خرداد ماه ۱۴۰۳ بر روی سامانه مرکز آزمون جهاد دانشگاهی و از طریق پروفایل کاربری قابل دسترس خواهد بود.

خاطرنشان می‌شود اصلاحات و اضافات درج شده در این اطلاعیه، مربوط به وزارت نفت، بانک ملی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد. 

تاکید می گردد متقاضیان مشمول بند ج ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه ضمن اینکه ضروری است شغل محل‌های خود را متناسب با وضعیت تحصیلی و جغرافیایی خود و شرایط احراز همان شغل انتخاب نمایند. از آنجا که مهلت تعیین شده برای ثبت نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر آخرین فرصت جهت شرکت در این آزمون استخدامی می‌باشد لازم است در اسرع وقت نسبت به ثبت نام و در صورت نیاز ویرایش شغلهای انتخابی خود در روزهای ابتدایی اقدام نموده و به روزهای پایانی مهلت تعیین شده نهایی موکول نکنند و در صورت بروز هرگونه مشکل موضوع را سریعاً به نزدیک‌ترین بنیاد محل سکونت خود اطلاع دهند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (تصاویر) حجاب میهمانان خارجی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • حمله مرگبار سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ساله در کرج
  • بیرون کشیدن پسر بچه ۱۲ساله از میان آرواره های سگ بدون صاحب در کرج ! | تصاویر
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد
  • پیاده‌روهای خیابان ۱۹ دی قم نوسازی می‌شود
  • انگیزه عجیب مردی که به زنان جوان حمله می‌کرد
  • طوفان ‎الاقصی و جنگ غزه محبوبیت حماس را در لبنان افزایش داده است
  • نفرت از زنان انگیزه مردی که به زنان جوان حمله می‌کرد
  • تکرار قصه حساس «گشت ارشاد» در خیابان‌ها | دولت رئیسی مدافع اصلی رویکردهای تند در حجاب | بعد از فوت مهسا امینی چه گفتند؟