Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@03:00:02 GMT

رگ میلیونرهای ایرانی برای حفظ میراث فرهنگی بیرون می‌زند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۵۰۸۲

رگ میلیونرهای ایرانی برای حفظ میراث فرهنگی بیرون می‌زند؟

به گزارش خبرنگار مهر، کلیسای نوتردام که سمبل فرهنگ و تاریخ شهر پاریس بود به دلیل نامشخصی در آتش سوخت. در این میان یک میلیونر فرانسوی که صاحب چند برند جهانی است گفته که صد میلیون یورو برای بازسازی کمک خواهد کرد. هر چند مدتی بعد به نقل از لوموند اعلام شد که این میلیونر فرانسوی ۲ میلیارد یورو فرار مالیاتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشنهاد در حالی مطرح شد کهنه تنها خود دولت فرانسه بلکه جوامع بین المللی دیگر نیز حاضر به بازسازی این کلیسا بوده و می‌توانند کمک‌های خود را روانه این بناهای ٨۵٠ ساله کنند اما چرا یک میلیونر تصمیم می‌گیرد چنین پیشنهادی بدهد شاید یکی از دلایل آن به جا ماندن نام او در تاریخ بازسازی کلیساست اقدامی که برای همیشه تاریخ به نام این میلیونر ثبت خواهد شد.

از این نمونه پیشنهادات در کشورهای دیگر کم نیست که مردم کشوری حاضرند از درآمد خود برای حفظ میراث کشورشان هزینه کنند اما چرا در ایران چنین افرادی پیدا نمی‌شوند. چرا هیچ وقت میلیونرها و میلیاردهای ایران دست به چنین کارهای خیرخواهانه برای حفظ میراث فرهنگی کشورشان نمی‌زنند؟ چرا میلیونرهای آنها دست به جیب می‌شوند و میلیونرهای ایرانی دست از جیب بیرون نمی‌آورند؟

مردمان کدام کشور وطنشان را دوست دارند؟

حمیدرضا حسینی پژوهشگر میراث فرهنگی در اظهار نظری بیان کرد: این خیلی موضوع مهمی است. وقتی یکی از صورتکهای تخت جمشید در یک حراجی به فروش گذاشته شد و شکایت دولت ایران در مراجع قضائی بریتانیا به جایی نرسید، دولت به درستی استناد کرد که نمی‌تواند اثری را که دزدی می‌داند، خودش در حراجی بخرد، چون با این اقدام به این دزدی مشروعیت می بخشد و راه شکایات بعدی نیز سد می‌شود. جالب اینکه از صدها و بلکه هزاران ثروتمند ایرانی داخل و خارج کشور که همه سینه چاک وطن بودند و هستند، یک نفر در حراجی شرکت نکرد تا به صورت شخصی این اثر را بخرد و به سرزمین مادری برگرداند. حاصل اینکه در کشور ما ادعای وطن پرستی زیاد است، اما در عمل معلوم می‌شود که مردمان کدام کشورها واقعاً وطنشان را دوست دارند.

شاید بتوان در چندین سال پیش چنین افرادی را پیدا کرد که آثار تاریخی ایران را از چنگال قاچاقچیان می‌خریدند و یا مانع فروش آن به خارج از کشور می‌شدند محسن مقدم که حالا موزه‌ای به نام او ثبت شده از این دست افراد بود که حاضر به پرداخت مبالغی سنگین برای خرید آثار تاریخی می‌شد. اما در حال حاضر میلیونرهای ایرانی چنین هزینه‌هایی برای میراث فرهنگی کشورمان نمی‌کنند. سلبریتی هایی هم که جزو میلیونرها هستند چنین اقدامی انجام نمی‌دهند.

اعلام شماره حساب برای جمع آوری کمک از سوی میلیونرهای ایرانی

آیا می‌توان گفت که در میان ایرانی‌ها چنین انگیزه‌ای برای حفظ میراث فرهنگی کشور نیست و در میان مردم کشورهای دیگر این انگیزه وجود دارد؟ اگر چنین است چرا این کار تنها در حوزه میراث فرهنگی نیست میلیونرهای ایرانی در بهترین حالت شماره حسابی را اعلام می‌کنند تا مردمی که خواهان کمک هستند پولی به آن شماره واریز کنند. اقدامی که در مواقع بحران‌هایی مانند سیل و زلزله از سوی آنها به کرات دیده می‌شود.

در این باره علی صالحی از کارشناسان میراث فرهنگی به خبرنگار مهر گفت: سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی حفظ میراث در کشور اگرچه کمتر بودجه‌ای برای آثار تاریخی ایران دارد اما خلاقیت و ابتکاری نیز در به کار گیری همت و توان مالی ثروتمندان ایران نیز ندارد. به راحتی می‌توان انگیزه‌ای برای پولدارهای تهرانی ایجاد کرد تا آنها برای مشارکت در مرمت و بازسازی میراث فرهنگی ایران راغب شوند. اکنون برخی از آنها به سمت هتل سازی، رستوران داری روی آورده‌اند در خوشبینانه ترین حالت نیز تعدادی از علاقه مندان در این حوزه بناهای تاریخی را در بافت‌های سنتی شهرهای ایران خریداری و مرمت کرده‌اند اما همه اینها منفعتش تنها به خودشان می‌رسد. شاید بنای تاریخی در یک شهری را مرمت کرده‌اند اما آن بنا در اختیار خود و خانواده شأن قرار گرفته است. به عنوان مثال کسی نیامده برای میراث کشور هزینه‌ای کند. یکی از دلایل آن می‌تواند نداشتن پلان و برنامه‌ای برای این منظور در سازمان میراث فرهنگی باشد.

کمک‌های فرهنگی راهی برای فساد اقتصادی؟ 

در میان همه این حرف‌ها باید به این نکته نیز توجه کرد که ورود پول‌های مشکوک در حوزه فرهنگ و هنر در ایران در این سال‌ها حاشیه‌های زیادی داشته است. حاشیه‌های اقتصادی که سرانجام منجر به کشف فساد و پولشویی به بهانه حضور در فرهنگ و هنر شد. ورود متمولان ایرانی به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز ممکن است به دلایلی همچون پیدا کردن راه‌های نفوذ اقتصادی و فساد باشد. چنانچه در باره این میلیونر فرانسوی نیز خیلی زود اعلام شد که او فرار مالیاتی هنگفتی دارد.

‌ مدتها پیش رئیس سازمان میراث فرهنگی از تعدادی برج سازان مشهور تهران دعوت کرد و خواست که در ساختمان برج‌های خود از صنایع دستی و معماری ایرانی استفاده کنند. برخی از آنها قبل از پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی چنین طرح‌هایی را پیاده می‌کردند اما بعد از این جلسات اتفاق جدیدی رخ نداد. این هم می‌تواند نمونه‌ای برای آن باشد که سازمان میراث فرهنگی خلاقیتی در دادن طرح به پولدارهای تهرانی ندارد.

شاید اگر آنها می‌دانستند که نامشان در کنار آثار تاریخی مهم ایران برای همیشه خواهد ماند دست به چنین اقداماتی می‌زدند. اما به واقع ما خیر برای میراث فرهنگی ایران نداریم. نوتردام در آتش سوخت و ۶۵۰ میلیون دلار مردم جهان به آن کمک کردند. ارگ بم نیز در زلزله سال ۸۲ فروریخت و مردم کشورهای دیگر کمک‌های خود را روانه ایران کردند. اما چرا یک ایرانی هیچ وقت بلند نمی‌شود تا از این میراث با هزینه خود حفاظت کند. آیا ایران میلیونر ندارد؟

کد خبر 4593238 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی کلیسای نوتردام پاریس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۵۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز،‌ جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرشهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سیدمجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان در محل برج آزادی تهران برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است؛ این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، دوازده بهمن ۱۳۵۷، حضور امام در تهران و عبور از این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سالها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم؛ در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از یکصد سال در خلیج فارس اخراج کرده است؛ روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست.

وزیر ارشاد با بیان این مطلب که در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم گفت:‌ علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می‌دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ماست، ایران فرهنگی اساساً نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به گفته وزیر ارشاد ما به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم؛ خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم. در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستاد و به شهادت رسید و ده ها نقطه افتخار آمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی طی کنند. نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود؛ به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

وزیر ارشاد تصریح کرد: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله به عنوان بخش جدا ناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228916 برچسب‌ها خلیج فارس

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است