Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه جمهوری‌خواهان یهودی حامی رژیم صهیونیستی که به نمایندگی از ریاض در آمریکا لابی‌گری می‌کند، می‌گوید رابطه قدرتمند میان آمریکا و عربستان سعودی برای امنیت تل‌آویو مهم است.

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، ماه‌هاست که گزارش‌های متعددی از دیدارهای مخفیانه مقام‌های رژیم‌های صهیونیستی و سعودی و حرکت دو طرف به سمت عادی‌سازی روابط منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم بارها گفته است که کشورهای عربی پنهانی با تل‌آویو رابطه دارند و روزی این رابطه را علنی می‌کنند.

در این مدت رابطه میان تل‌آویو و ریاض آنقدر نزدیک شده که حتی گروه‌هایی که به نمایندگی از آن‌ها در واشنگتن لابی‌گری می‌کنند هم مشترک هستند. یکی از این لابی‌گران «نورم کُلمن» سناتور سابق ایالت «مینسوتا» است که همزمان با ریاست بر گروه لابی‌گر و متنفذ «ائتلاف یهودی جمهوری‌خواه» (RJC)، ریاست شرکتی را هم بر عهده دارد که برای پیشبرد اهداف عربستان سعودی در آمریکا لابی می‌کند.

او در مصاحبه با نشریه «نیویورکر» و در توجیه «اهمیت اسرائیل برای منافع ملی ایالات متحده» به اظهارات یک ژنرال آمریکایی اشاره کرده است که چند سال پیش رژیم صهیونیستی را به یک ناو نظامی تشبیه کرده بود که به نمایندگی از آمریکا در منطقه حضور دارد.

کلمن در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا از منتقدان «دونالد ترامپ» نامزد وقت جمهوری‌خواهان بود و او را «ضدیهودی» توصیف می‌کرد. اکنون اما او به یکی از افرادی بدل شده که عملکرد ترامپ در قامت ریاست‌جمهوری را می‌ستاید، تا جایی که چندی پیش در یک مراسم نیایش در دعایی به جای نام خداوند، از ترامپ نام برد و با این کار جنجال به راه انداخت. او در مورد دلیل ارادتش به ترامپ می‌گوید: «دور تا دور او را یهودیان گرفته‌اند و او بیش از هر رئیس‌جمهور دیگری، برای تقویت روابط ایالات متحده و اسرائیل کار کرده است.»

وی در توضیح اینکه چرا زمانی از «مارکو روبیو» رقیب ترامپ حمایت می‌کرده و مخالف ترامپ بوده، اما اکنون پشتیبان ترامپ است، می‌گوید: «آنچه من در مورد آن قضاوت درستی نداشتم، این بود که او به حرف‌هایش پایبند می‌ماند. این مسئله که اورشلیم (قدس اشغالی) باید به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته شود، چیزی است که از بیش از ۳۰ سال پیش در قوانین ایالات متحده تایید شده بود. از سال ۱۹۹۲، تمام رؤسای‌جمهور آمریکا گفته بودند که سفارت را [به قدس] منتقل می‌کنند. اما این دونالد ترامپ بود که وعده داد و پای حرفش هم ماند. من در مورد عمق و میزان تعهد او به امنیت اسرائیل اشتباه قضاوت کرده بودم.»

پیش از ترامپ، رؤسای جمهوری سابق از جمله «بیل کلینتون» و «جورج بوش» پسر در رقابت‌های انتخاباتی وعده جابجایی سفارت را داده بود. حتی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا هم در سال ۲۰۰۸ مدعی شده بود که «اورشلیم پایتخت اسرائیل می‌ماند و باید تقسیم‌نشده باقی بماند.»

کلمن در بخشی از این مصاحبه، در توجیه حمایت از ترامپ با وجود رفتارهای نامتعارف و موضع‌گیری‌های غیرمعمول او، رئیس‌جمهور آمریکا را با کوروش کبیر مقایسه می‌کند و می‌گوید برای کسی مهم نیست کوروش در زندگی شخصی‌اش چه عملکردی داشته است؛ آنچه مهم است نقشی است که در نجات یهودیان داشته است.

او می‌گوید: «در گردهمایی ائتلاف یهودی جمهوری‌خواه در این مورد با یک نفر صحبت می‌کردم، که از من درباره کوروش کبیر سؤال کردند. در تاریخ یهودی، او به واسطه آزادسازی عظیم [یهودیان] مورد ستایش قرار گرفته است. از من سؤال کردند که "درباره شخصیت او چه می‌دانی؟ آیا می‌دانی که با همسرش چطور رفتار می‌کرده؟ او آن زمان توییت نداشته، اما او با کسانی که نمی‌خواسته دیگر با آن‌ها کار کند، چطور رفتار می‌کرده؟" قطعا پاسخ [به این سوال که آیا از موضوعات اطلاعی هست یا نه] منفی است، چراکه ما او را با عملکردش می‌سنجیم. ۵۰ سال دیگر، کسی ترامپ را با توییت‌هایش یا اظهار نظرهای شخصی‌اش قضاوت نمی‌کند، بلکه او را با آنچه که انجام داد، با آنچه به آن دست یافت، مورد قضاوت قرار می‌دهند.»

در ادامه مصاحبه، همین فرد با این میزان از تعهد و دلبستگی به رژیم صهیونیستی، به دفاع از روابط میان آمریکا و عربستان سعودی می‌پردازد. او با تایید اینکه سعودی‌ها «مشتری» او هستند و «من برای آن‌ها کار می‌کنم»، می‌گوید حتی قتل «جمال خاشقچی» در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول هم موجب نشده تا او به لابی‌گری به نمایندگی از ریاض پایان دهد، چراکه «رابطه راهبردی میان ایالات متحده و عربستان سعودی رابطه‌ راهبردی حساسی برای امنیت ماست و به تبع آن، بر اسرائیل هم اثرگذار است.»

وی می‌افزاید: «دشمن در آن منطقه از جهان، ایران است. من به تلاشی که برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در آن منطقه انجام داده‌ام، مفتخرم و کاری هم که برای پادشاهی [سعودی] انجام می‌دهم، تا حد زیادی در این زمینه است. به گفتن همین حد اکتفا می‌کنم.»

او در پایان این مصاحبه زمانی که بار دیگر در مورد دلیل حمایتش از ترامپ و عربستان سعودی مورد سؤال قرار گرفت، گفت: «عقیده من این است که دارم با گسترش [نفوذ] یکی از خطرناک‌ترین کشورها در آن منطقه، یعنی ایران، مبارزه می‌کنم. کار کردن با عربستان سعودی، به نفع اسرائیل است. گفتن "دانیو" (عبارتی در دعا) خطاب به رئیس‌جمهور ترامپ، از صمیم قلب بود، چون او برای آنچه من برایش ارزش فوق‌العاده‌ای قائلم، یعنی رابطه ایالات متحده و اسرائیل، کارهای زیادی کرده است. متأسفم که کسانی آنقدر از رئیس‌جمهور متنفر هستند که حتی برای یک لحظه نمی‌توانند بگویند "از تو متشکریم".»

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا اسرائیل ریاض عربستان سعودی واشنگتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد