Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل اقتصادی امروز کشور رشد چشمگیر حجم نقدینگی است، گفت: مسائل و مشکلاتی که در نظام بانکداری وجود دارد تبدیل به زخمی شده که برای درمان آن نیاز به یک جراحی دردناک است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حسینعلی حاجی دلیگانی پیش از ظهر امروز -چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه- در بازدید و نشست صمیمی استاندار و مدیران دولتی از شهرک صنعتی مورچه خورت و صنعتگران این شهرک صنعتی، اظهار کرد: بیشتر مسائل تولیدکنندگان به مسئولان اجرایی برمی‌گردد با این وجود با توجه به نامگذاری سال ۹۸ به عنوان سال رونق تولید، برای یاری و حل مسائل صنعتگران در سطح شهرستان، استان و کشور اعلام آمادگی می کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از مسائل اقتصادی امروز کشور نقدینگی است که به مسائل و مشکلات نظام بانکداری برمی گردد؛ طی سال‌ها راهی را رفته ایم که برای حل معضل آن نیاز به یک جراحی دردناک است. آنچه که بانک‌ها به عنوان سود سپرده می پردازند با آنچه که به عنوان سود ناشی از سرمایه و تولید دریافت می کنند، بسیار متفاوت است.

  گفت: بر اساس آمار و تحلیل برخی کارشناسان اقتصادی، حدود ۲۶۰ هزار میلیارد تومان توسط بانک‌ها به عنوان سود سپرده نقدی به سپرده گذاران ثابت پرداخت شده است اما آنچه که دریافت کرده، 60 هزار میلیارد تومان بوده و این موضوع اگر صحت داشته باشد یک فاجعه است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سال ۱۳۵۲ میزان نقدینگی کشور ۵۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برآورد شده بود اما اکنون ۱.۸ تریلیون تومان محاسبه می‌شود که این رقم بیانگر ۳۴ هزار برابر شدن نقدینگی در کشور است. همچنین براساس پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی نرخ نقدینگی تا سه سال آینده ۳.۶ تریلیون تومان افزایش خواهد یافت.

در ایران سود روی سود می‌غلتد

نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی افزود: از این میزان فقط سه درصد اسکناس‌های چاپ شده توسط بانک مرکزی و ۹۷ درصد پولی است که در سیستم بانکی خلق شده است. از این ۹۷ درصد، حدود ۱۱ درصد در حساب‌های جاری و ۸۶ درصد در حساب‌های سپرده ای است که سود دریافت می کنند.

وی تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد نقدینگی در اختیار یک درصد افراد سپرده گذار در بانک‌ها است.

حاجی دلیگانی ادامه داد: در کشورهای دیگر برای پول‌هایی که در بانک نگهداری می‌شود از افراد هزینه دریافت می‌شود این در حالی است که در ایران سود روی سود می‌غلتد. وجود این حجم از نقدینگی یک تهدید برای اقتصاد کلان کشور است.

راه اندازی هرچه زودتر پل زیرگذر شهرک صنعتی مورچه خورت

نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی در ادامه به رفع مشکل و راه اندازی هر چه زودتر پل زیرگذر شهرک صنعتی مورچه خورت پرداخت و گفت: با وزارت راه و شهرسازی باید رایزنی و توافقی انجام شود و همکاری و سرمایه گذاری مدیران صنعتی رفع این مشکل امکان پذیر می شود.

 وی همچنین با اشاره به اینکه بر اساس آمارها در سال زراعی جاری در کوهرنگ حدود ۲ هزار میلی متر بارش ثبت شده است، اظهار کرد: در حالی سدهای خوزستان در پی بارش ها و سیلاب‌های اخیر بارها و بارها پر و خالی شد که حجم یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعبی سد زاینده رود تنها ۳۸ درصد ذخیره آب دارد ؛ سدی که آب شرب پنج میلیون نفر جمعیت مردم اصفهان به آن وابسته است؛ مسئولان کشور باید پاسخگو باشند. 

"بهشت‌آباد" باید از مسیر خودش پیگیری و به نتیجه برسد

نماینده مردم شاهین شهر با بیان اینکه بر اساس آمار اعلام شده به صورت خدادادی ۲۷۶ میلیون مترمکعب آب شیرین روزانه در آب‌های شور خلیج فارس روانه می‌شود، افزود: این در حالی است که قرار بر این بود با احداث تونل بهشت آباد حدود 260 میلیون مترمکعب در سال آب به اصفهان منتقل شود و ما از استاندار خواهشمندیم که این مسئله از مسیر خودش پیگیری و به نتیجه برسد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: افزایش نقدینگی اقتصاد کلان بانک مرکزي بانک ها و موسسات مالی حجم نقدینگی حسینعلی حاجی دلیگانی زاینده رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان

شهرام ساری اصلانی، دارنده دکتری تخصصی زبان و ادبیات، و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفت‌گو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، به مناسبت ۱۸ اسفند ماه، روز بزرگداشت سید جمال الدین اسدآبادی در تقویم، بیان داشت: سید جمال الدین اسدآبادی در آبان ماه سال ۱۲۱۷ شمسی در کوی سیّدانِ اسدآباد متولد شده و در محله ای به نام ( با سابقه امام زاده احمد ) زندگی کرده. در آن زمان حال و هوای معنوی و عطر و بوی خاصِ عرفانی در دیار سید جمال الدین حاکم بوده. از ایام کودکی، گفتار و رفتار سید جمال الدین بسیار بالاتر از سطح سن شناسنامه‌ای او بوده و به همین واسطه، مردم از سنین پایین، متوجه هوش سرشار او شده بودند. او دروس مقدماتی حوزه را تا ده سالگی نزد پدر و دوره های خارج از فقه را نزد شیخ مرتضی انصاری و ملا حسین همدانی آموخت.

شهرام ساری اصلانی ادامه داد: اما به دلیل اختلافات و مشکلاتی که میان عُلما در اسدآباد وجود داشته، توسط پدرش ( سید صفدر ) از اسدآباد مهاجرت کرده و به قزوین می روند و چهار سال در آنجا زندگی می کنند. او طی این سال ها در حوزه علمیه قزوین به فراگیری علوم و فنون مختلف من جمله فقه، اصول و ادبیات عرب و منطق می پردازد. و در تمام این موارد، سرآمد می‌شود. لازم به ذکر است که او در زمان تصیل، به تدریس هم می‌پرداخته.

وی گفت: او در سال ۱۲۷۰ از شیخ انصاری حکم اجتهاد می‌گیرد و به هندوستان می رود. او در دوران زندگی خود در کلکتهِ هندوستان، شاهد غارت این کشور توسط استعار انگلستان بوده است.

ساری اصلانی تاکید کرد: او به دلیل تفکرات سیاسی خود به ویژه افشای غارتگری انگلیس و بیداد گری در کشور هندوستان، از این کشور اخراج می‌شود و به ایران باز می‌گردد. اما به دلیل تفکرات سیاسی که داشته، به دنبال مدینه فاضله می گشته، در نتیجه این بار از ایران اخراج می‌شود. به همین دلیل مدام به کشور هایی مثل ترکیه و فرانسه و روسیه و عراق مهاجرت می کرده.

استاد دانشگاه ادامه داد: او در سال ۱۲۷۵ در استانبول فوت می کند و با احترام هر چه تمام تر به خاک سپرده می شود. اما در سال ۱۳۲۳ جسد او از ترکیه به کابل منتقل شده و در محوطه فعلی دانشگاه کابل دفن می شود.

در ادامه گفت‌وگو تفصیلی خبرنگار ایسکانیوز درباره جمال الدین اسدابادی را میخوانید:

ایسکانیوز: بر سر اصالت اسدآبادی اختلاف نظر هایی وجود دارد. طبق مطالب موجود در کتب مختلف، او اصالتا ایرانی است یا افغانستانی؟

او خود را گاهی سید جمال الدین افغانی می خوانده اما به گواه شیخ محمد عبده که از شاگردان معروف او در مصر بوده، ایشان ایرانی و شیعه مذهب و زاده اسدآباد همدان بوده. در واقع شیخ عبده در مقدمه رساله نیجریه به زبان عربی توضیح می دهد که سید جمال الدین به دو دلیل خود را افغانی معرفی می کرده. اول اینکه بتواند در کشور های عربی خود را سنی معرفی کند و به مقاصد خود دست یابد و دلیل دوم اینکه خود را از مقررات سختی که ایران برای اتباع خود در خارج از کشور تعیین کرده بود، رها کند.

آرامگاه شیخ جمال الدین اسد آبادی در افغانستان

ایسکانیوز: شاخص ترین تفکرات اسدآبادی چه بوده است؟

شاخص ترین تفکرات وی استبداد ستیزی و همگرایی و پیوستگی اسلامی و مبارزه با جرم گرایی و تلاش برای آگاه سازی مردم و اصلاح تفکرات دینی و همچنین مبارزه با استعمار و استبداد انگلیس بود. که خاستگاه بسیاری از عالمان و اندیشمندان جهان محسوب می‌شود.

ایسکانیوز: مهم ترین تالیفات و خدمات سید جمال الدین اسدآبادی به مردم چه بوده است؟

انتشار روزنامه شمس النهار

تألیف و انتشار کتاب تتمعُ البیان

تألیف و انتشار کتاب فی تاریخ افغان

تاسیس شفا خانه

ایجاد کاروان سرا

تشکیل کابینه وزرا

تشکیل مکتب های کشوری و لشکری برای تربیت جوانان و نظم دادن به سپاه و آگاهی بخشی به مردم در راستای ارتقای زبان ملی.

ایسکانیوز: مهم ترین آثار مکتوب اسدآبادی چه بوده؟

العوره الوثقی

رسائل و مقالات

ضیا الخافقین

الرسائل و المقالات

تاریخ ایران و تاریخ افغان

ایسکانیوز: ایشان در طول حیات خود در چه زمینه هایی فعالیت کرده است؟

زمینه های فعالیت او را می توان در دو حوزه سیاسی و علمی متمایز کرد. که در هر دو حوزه تاثیرات فراوانی بر علما و مردم داشته است.

ایسکانیوز: فعالیت های اسدآبادی تا چه اندازه بر فرهنگ ایران الخصوص جوانان تاثیرگذار بوده است؟

متاسفانه این شخصیت بزرگ در میان ایرانیان و دانشجویان غریب است که این به دلیل کم کاری در حوزه های علمی و سیاسی به جهت شناساندن این شخصیت ماندگار به مردم، می‌باشد.

اما باید توجه داشته باشیم که شایسته است که دانشجویان اهل علم و دانش و محققان ادبی از طُرُق مختلف من جمله تولید مقالات گوناگون با آثار سید جمال الدین آشنا شوند. چرا که تفکرات او تأثیر بسزایی در اندیشه جوانان ایرانی خواهد داشت.

دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی در شهریورماه سال ۱۳۹۰ در شهرستان اسداباد استان همدان به جهت زنده نگهداشتن یاد این عالم و دانشمند فرزانه نام گزاری و افتتاح شد و اکنون با ظرفیت ۱۲۰۰ دانشجو در حال فعالیت است.

در تصویر دوم وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری را در جمع دانشگاهیان این مرکز می‌بینید.

ایسکانیوز: شاخص ترین فعالیتی که سید جمال الدین اسدآبادی انجام داده، چه بوده که باعث شده روزی را در تقویم به نام او ثبت کنند؟

در این مورد، نظرات مختلفی وجود دارد. ممکن است سیاسیون مهم ترین دلیل را مبارزه وی با استبداد و استکبار بریتانیا و مبارزه با فساد و همچنین تاکید او بر آزادی، برابری و مساوات قلمداد کنند. چرا که او همواره به دنبال مدینه فاضله ای بود تا مسلمانان در سایه آن به سعادت برسند. و تاکید داشته که دین از سیاست جدا نیست. اما پژوهشگران حوزه ادبی و علمی شاخصه نام گذاری این روز را سرآمد بودن او در خدمات علمی می‌دانند.

ایسکانیوز: شهرت اسدآبادی تا چه اندازه فراگیر بوده است؟

سید جمال الدین اسدآبادی مانند بسیاری از دانشمندان شاخص و نویسندگان و شاعران ایرانی شهرت جهانی و فرامرزی پیدا کرده بود. مهم‌ترین عاملی که به شهرت جهانی اسدآبادی منجر شد، تلاش‌های فراوان او برای لغو قرارداد تنباکو بود. در واقع این امتیاز به فردی به نام تالبوف از کشور انگلستان داده شده بود که برای ایران سراسر ننگ بود و در نهایت تلاش‌های او نتیجه داد و این قرارداد ملقا شد.

ایسکانیوز: عمده آثار و تألیفات اسدآبادی در چه زمینه‌ای می‌باشد؟

عمده و اغلب آثار او در زمینه تاریخ و فلسفه و عرفان است.

ایسکانیوز: اسد آبادی در طول حیات خود چه افتخاراتی کسب کرده است؟

وی افتخارات بسیاری در زمینه های سیاسی و علمی کسب کرده اما مهمترینِ آنها، لغو امتیاز ننگین تنباکو می‌باشد.

ایسکانیوز: به عقیده شما، جوانان و دانشجویان ایرانی در سطح دانشگاه، با چنین فرد برجسته‌ای آشنایی مناسبی پیدا می‌کنند؟

به نظر من جای بسیاری از بزرگان عرفان و دین و سیاست من جمله سید جمال الدین در بین واحد ها و دروس دانشگاهی خالی است. و او در کشور خود و حتی در زادگاه خود یعنی استان همدان و شهرستان اسدآباد، غریب است.

که چنین برخوردی با فیلسوف بزرگی مثل سید جمال الدین، شایسته نیست.

خبرنگار: حسام رضایی

انتهای پیام/

کد خبر: 1223587 برچسب‌ها ترکیه ایران

دیگر خبرها

  • رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان
  • (ویدیو) صحنه‌هایی دردناک از وضعیت مردم پس از آتش‌سوزی در امام‌زاده ابراهیم شفت
  • صحنه‌هایی دردناک از ‌وضعیت مردم پس از آتش‌سوزی در امام‌زاده ابراهیم شفت‌ + ویدئو
  • صحنه‌هایی دردناک از ‌وضعیت مردم پس از آتش‌سوزی گیلان | فیلم
  • اولین حرف های آتیلا حجازی درباره استقلال | من خارج از کشور بودم اما ...|‌ با این شرایط قهرمانی آسیا صد درصد شدنی است
  • امام جمعه کرج: این واداده‌ها چرا در برابر کتک زدن دانشجویان آمریکا سکوت کردند؟
  • کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند