Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود یک ماه از روند افزایشی قیمت پیاز در بازار می گذرد، به طوری که بعد از افزایش بی رویه قیمت پیاز در بازار داخل، صادرات آن از 15 فروردین به منظور مدیریت و تنظیم بازار داخلی ممنوع اعلام شد، اما همچنان این محصول خوراکی در صدر قیمت میدان بارها قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، پیاز که سال گذشته با قیمت بسیار پایینی به فروش می رسید و اشک پیاز کاران را در آورده بود امروز در رقابت با دلار به حدی رسیده که اشک مصرف کننده را در آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی یک ماه گذشته قیمت پیاز در بازار روند افزایشی داشته به طوری که از کیلویی چهار هزار و 500 تومان به 13 و حتی 15 هزار تومان نیز رسید.

بعد از انتشار ممنوعیت صادرات پیاز، قیمت این محصول روند کاهشی پیدا کرد و حدود 10 روز گذشته قیمت در بازار به کیلویی 8 هزار تومان رسید اما دوباره نمودار افزایشی به خود گرفت به طوری که این محصول امروز در بازار با کیلویی 13 هزار 500 تومان عرضه شد.

خانم رضایی پور یکی از شهروندان بجنوردی در اعتراض به افزایش قیمت پیاز گفت: روز گذشته در حالی که اطلاعی از این افزایش نداشتم برای خرید پیاز رفتم و با 10 هزار تومان پنج دانه پیاز توانستم بخرم پیاز در آن مغازه کیلویی 15 هزار تومان به فروش می رسید.

در ادامه یکی دیگر از شهروندان گفت: پیاز خیلی گران شده است و محصولی نیست که بتوان آن را حذف کرد در تمامی غذاها از آن استفاده می شود و این اصلا انصاف نیست پیازی که کیلویی 3 هزار تومان خرید می شد اکنون به کیلویی 13 تومان رسیده است.

یکی از فروشندگان میوه در بازار بجنورد گفت: بعد از افزایش قیمت پیاز، این محصول کمیاب تر هم شده است و روزانه بیش از یک جعبه نمی توانم، خریداری کنم و مشتریان نیز بعد از گرانی یا توان خرید ندارند و یا در حد چند دانه خرید می کنند.

 

افزایش قیمت ها در بازار به دنبال سیاست گذاری های اشتباه است

مشاور امور حقوقی میدان بار بجنورد در ادامه در گفتگو با خبرنگار عصر اترک اظهارکرد: بسیاری از افزایش قیمت ها در بازار به دنبال سیاست گذاری های اشتباه است که با آزاد گذاشتن صادرات باعث افزایش قیمت ها می شوند .

مجید صفری افزود: وقتی قیمت یک محصول به وضعیت بحرانی می رسد، مسئولان دست به واردات از کشورهای دیگر می زنند و  اکنون نیز زمزمه هایی از واردات پیاز از پاکستان به گوش می رسد.

وی با اشاره به اینکه پیاز مورد نیاز استان در این فصل سال از شهرستان جیرفت وارد می شود، ادامه داد: به دنبال بارندگی های اخیر امکان برداشت سرموعد پیاز فراهم نشد.

وی ادامه داد: هم اکنون پیاز در مزارع از کشاورز، کیلویی 6 تا 7 هزار تومان خریداری می شود و طبیعی است که کشاورزان حاضر نیستند آن را به مبلغی کمتر از این قیمت به فروش برسانند.

صفری خاطرنشان کرد: علاوه بر این براثر سیلاب حدود 50 درصد از زمین های کشت شده پیاز در شهر دزفول به زیر آب رفته اند و باتوجه به اینکه سال گذشته با افزایش کشت پیاز مبلغ فروش آن پایین آمد امسال میزان کشت کمتری در این محصول انجام شده و اینها هر کدام به گونه ای در افزایش قیمت این محصول موثر هستند.

 

 

احتمال افزایش قیمت پیاز وجود دارد

اسماعیل وحدانی، رئیس صنف میوه و تره بار عمده بجنورد در ادامه گفت:  با وجود اینکه صادرات هم متوقف شده ولی بارندگی ها باعث شده کشت ها عقب بیافتد و محصولات به مرحله جمع آوری نرسند که این عامل نیز بر افزایش قیمت تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: بعد از حوادث سیل اخیر واردات پیاز از جیرفت، واردات پیاز به استان بسیار کم شده و با قیمت 8 هزار تومان در اختیار فروشنده قرار می گیرد و فروشنده نیز با افزایش 35 درصدی به قیمت فاکتور هر کیلو پیاز را با قیمت 11 هزار و 500 تومان به فروش می رساند.

وحدانی افزود: احتمال بالا رفتن قیمت پیاز دور از تصور نیست.

 

صادرات ممنوع شده اما قاچاق ادامه دارد

امید فیروزه ای، رئیس صنف میوه و تره بار خرده بجنورد نیز در گفتگو با خبر نگار عصر اترک گفت: پیاز به لحاظ کیفیت با قیمت های متفاوتی عرضه می شود ولی معمولی ترین پیاز با کیفیت مورد قبول امروز در میدان بار کیلویی 9 تا 10 هزار تومان به فروشنده ها تحویل داده شد.

وی ادامه داد: قیمت امروز پیاز در بازار کیلویی 13 هزار و 500 تومان است و تقریبا این قیمت در سراسر کشور همین گونه است.

فیروزه ای گفت: صادرات پیاز ممنوع شده است ولی هنوز به صورت قاچاق این کار ادامه دارد و با توجه به اینکه سال گذشته به دنبال کشت زیاد پیاز اکثر کشاورزان متحمل ضرر شدند، امسال میزان کشت کمتر شد و این خود عاملی برای افزایش قیمت این محصول است.

وی اضافه کرد: در این بازه زمانی پیاز مورد نیاز استان ازدزفول وارد بازار می شد که به دنبال سیل و بارندگی های اخیر میزان قابل توجهی کاهش داشته و مسئولین در حال پیگیری جهت واردات پیاز از پاکستان هستند.

فیروزه ای خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده فروش پیاز با قیمت بالاتر از 13 هزار و 500 تومان با شماره های 124 صمت خراسان شمالی و شماره 32240633 اصناف میوه و تره بار بجنورد جهت پیگیری شکایات شان تماس بگیرند.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۸۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

یک تولیدکننده سیمان اعلام کرد: ارزان فروشی سیمان صادراتی باعث شد بعد از عراق، کشور امارات عربی متحده نیز واردات سیمان و کلینکر از ایران را به استناد قوانین ضد دامپینگ با گذاشتن تعرفه گمرکی ۶۷ درصدی عملاً ممنوع نماید. - اخبار اقتصادی -

ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه متأسفانه با سیاست گذاری های اشتباه در بازار صادراتی عراق باعث از دست رفتن این بازار بزرگ شده‌ایم، گفت: در حال حاضر علاوه بر کشور امارات ، سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون کویت و عمان نیز در صدد اعمال محدودیت به استناد قوانین ضد دامپینگ هستند.

وی افزود: به دلیل تفاوت قیمت سیمان داخلی و قیمت های جهانی سیمان که یک اختلاف حدوداً 50 درصدی دارند، واسطه‌ها سیمان را به قیمت داخلی خرید کرده و با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف صادر می‌نمایند  و این باعث آسیب به بازارهای صادراتی سیمان ایران شده است.

این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: پیش از این صادرات سیمان صرفاً توسط کارخانجات سیمان مجاز بود که همین باعث کنترل بهتر بازارهای صادراتی می شد اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر این ممنوعیت برداشته شده و در حال حاضر هر شخصی می تواند بهر قیمتی صادرات سیمان و کلینکر انجام دهد و به قیمت داخلی خرید نموده و صادر نماید.

به گفته وی، عمده ارزان فروشی صادراتی متأسفانه توسط کارخانجات دولتی و شبه دولتی اتفاق می افتد.

غلام زاده اضافه کرد: در حال حاضر وزارت صنعت معدن تجارت باید با ورود به موضوع قیمت سیمان و کلینکر صادراتی مانع از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟