Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@04:08:54 GMT

لزوم ایجاد تحول و تغییر در آموزش عالی

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۹۴۷۲

وزیر علوم گفت: باید باور و اعتقاد به اثر گذاری دانشگاه ها و‌مراکز علمی را تقویت کنیم و نگاه مسئولین را به سمتی ببریم که دانشگاه ها و متخصصین دانشگاهی می توانند به حل مشکلات جامعه کمک کنند.

به گزارش فارس، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اجلاس سراسری کارگروه های تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی گفت: آموزش عالی کشور به خصوص در تحول بخش آموزش برنامه هایی تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر به تاریخچه چهل ساله آموزش عالی نگاه کنیم، بسیاری از فعالیت های ما در قالب قدیمی باقی مانده در حالی که تحول در آموزش عالی به سرعت انجام می شود.

وزیر علوم ادامه داد: تغییر در عناوین درس ها و گروههای آموزشی و تغییر در رویکرد و‌ماموریت اهمیت دارد و آنچه انتظار داریم این است که تغییر و تحول در وضع مراکز آموزش، محتوا و دروس ایجاد شود.

وی اضافه کرد:انتظار جامعه نیز از ما این است که این تحولات در راستای نیاز جامعه صورت بگیرد،البته در سیستم های اجرایی ما فرصت کافی برای تغییر و تحول وجود دارد.

غلامی افزود:همکاران ما در دانشگاههای مختلف این وظیفه را تعریف کنند که نقدها را به سمت مجموعه متمرکز وزارت علوم که وظیفه هماهنگی و تطبیق را دارد، پیش ببرند.

وی با بیان اینکه بدون اشخاص متخصص و گروههای برنامه ریز ، این تحول ایجاد نمی شود، گفت: در یک مقطع زمانی خاصی قرار گرفتیم که هم برنامه های مصوب ملی و هم برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی ما را موظف به تحول کردند علاوه بر این موسسات و دانشگاهها نیز از ما این تحول را خواستارند.

غلامی ادامه داد:ما در یک بخش در قالب ساماندهی آموزش عالی، تکلیف مراکز آموزش عالی با ابعاد کوچک را مشخص کنیم.

وی تصریح کرد:خوشبختانه سال گذشته در حوزه ستادی وزارت علوم فعالیت هایی صورت گرفت و‌طرح اولیه ایجاد شد.

وزیر علوم ادامه داد:به عنوان یک عضو هیات علمی می گویم که وظیفه استاد آموزش جدیدترین علوم است اما طبیعی است برخی از این علوم هنوز در جامعه ما کاربرد ندارد و من این ایراد را وارد می دانم که اساتید به من ابلاغ می‌کنند.

وی گفت:برنامه ریزی و از طرفی کمک و نظارت بر اجرای این طرح اهمیت ویژه ای برای تربیت فارغ‌التحصیلان کارآمد دارد، در حوزه ساماندهی و برنامه ریزی دوره ها، رشته ها و مقاطع نیاز به آمایش و پیمایش سطح جامعه داریم.

وزیر علو م تاکید کرد: باید برای برنامه ریزی موثر تلاش کنیم و در آموزش عالی هم باید یک حرکت پیوسته انجام دهیم در غیر این صورت دچار عدم انطباق می‌شویم. با توجه به دسترسی های موجود و همکاری اساتید و‌دانشجویان دیگر می توانیم برای تدوین یک برنامه موثر از آنها کمک بگیریم.

وی اضافه کرد: در تعریف و‌تدوین رشته های جدید می توانیم از تجربیات سایر کشورها استفاده کنیم و باید نگاهمان در تحول به سمت جامعه خودمان باشد.

غلامی در ادامه بیان کرد: رشد علمی که به آن دست پیدا کردیم، علی رغم نقدهای موجود که چاپ مقالات چه تاثیری دارد؛ این نکته را می گویم که ما در این بخش باید در دنیا فعال باشیم تا به حضور دانشگاهها در عرصه بین الملل کمک کند.

وی تاکید کرد: در برنامه های مقاطع کاردانی و کارشناسی در خصوص تعداد واحد و نوع دروس باید تحول جدی داشته باشیم. برای حوزه تحصیلات تکمیلی نیز باید دوره های تکمیلی داشته باشیم.

وزیر علوم ادامه داد: باید باور و اعتقاد به اثر گذاری دانشگاهها و‌مراکز علمی را تقویت کنیم و باور مسئولین را به سمتی ببریم که دانشگاهها و متخصصین دانشگاهی می توانند به حل مشکلات جامعه کمک کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: خوشه های علمی در دانشگاهها تشکیل شده و ماموریت رییس جمهور به دکتر نیلی برای بررسی موضوع سیلاب ها نشان از اعتماد به دانشگاهها دارد و به تقویت باور به دانشگاه کمک می کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تکلیف آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۹۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) گفت: حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین احیا شده و گزارش‌های هیئت‌های ارزیاب به وزارت علوم حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت در این استان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده شامگاه جمعه -هفتم فروردین- در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور مدیر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳ هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹ مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰ نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً ً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیئت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا بتوانیم کم‌کم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین احیا و فعال شده و گزارش‌های هیئت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت در استان قزوین است.

قاسم‌زاده در پایان صحبت‌های خود یادآور شد: امیدواریم روز به روز امکانات بیشتری در این حوزه مهیا شود، چرا که نظارت چشم آموزش عالی کشور است و اگر این بخش تضعیف شود، آموزش عالی نمی‌تواند به اهداف متعالی خود برسد.

کد خبر 748172

دیگر خبرها

  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با حجاب