Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@07:13:12 GMT

مدیرکل: 270 موزه در 5 سال گذشته به موزه های کشور اضافه شد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۹۷۷۲

مدیرکل: 270 موزه در 5 سال گذشته به موزه های کشور اضافه شد

محمدرضا کارگر روز چهارشنبه در آیین گشایش کارگاه دو روزه آموزش شیوه های نوین موزه داری شمال غرب کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین محیط های معرفی داشته‌های فرهنگی و ‌تاریخی موزه‌ها است، اظهار داشت: طی سال های اخیر شاهد رشد احداث موزه‌ها در کشور هستیم و مقایسه تعداد موزه ها در ابتدای دولت تدبیر و امید با زمان حاضر نشان دهنده رشد قابل ملاحظه در این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تمام افراد جامعه باید در امور موزه داری نقش داشته باشند زیرا که موزه ها زمانی به عنوان نهاد اجتماعی نقش ایفا می کنند که تمام مردم در این موضوع مشارکت داشته و سهیم باشند.
کارگر توسعه موزه ها را محصول توسعه جامعه دانست و ادامه داد: با مرور به تاریخ 300 ساله موزه‌ داری در جهان، شاهد یک وضعیت مطلوب در عرصه موزه داری ایران هستیم چون معتقدیم موزه از مهمترین ارکان فرهنگی جامعه و معیار توسعه است.
وی با تاکید بر اینکه حفظ و معرفی هویت ملی عاملی برای راه‌اندازی موزه است، گفت: جامعه باید هویت خود را حفظ کند و این آغاز یک حرکت عمومی برای راه‌اندازی موزه‌ها است و امروز بسیار خرسندیم که جامعه در مقابل این تهدید فراموشی مسیر درستی را انتخاب کرده و البته موزه پاسخی به نیاز به جاودانگی هر جامعه ای است.
کارگر اضافه کرد: اداره کل موزه‌ها و معاونت میراث فرهنگی تلاش می ‌کنند تا به جایگاهی در عرصه موزه ‌داری برسیم که در مقایسه با تاریخ کشور کارنامه قابل قبولی داشته باشیم و امیدواریم بتوانیم افتتاح یکهزارمین موزه را جشن بگیریم.
وی از رشد 120 درصدی موزه های خصوصی در کشور خبر داد و افزود: به صورت مستمر شاهد تقاضاهای مکرر بخش خصوصی و مجموعه‌ دارها برای راه‌اندازی موزه‌ هستیم.
مدیرکل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شکل گیری موزه‌ها به صورت خودجوش و براساس نیاز اجتماعی را مبارک دانست و گفت: در بسیاری از روستاها افراد آثار تاریخی خانوادگی خود را به صورت خودجوش در یک موزه جمع می‌کنند که تبدیل به کانونی برای هم اندیشی می ‌شود و سازمان از چنین اتفاقاتی استقبال کرده و به آنها مجوز می‌ دهد.
کارگر با بیان اینکه موزه ها مکان های محرک در توسعه فرهنگی به شمار می روند، یادآوری کرد: اگر موزه ها موجب توسعه فرهنگی در جامعه شوند به رسالت موزه داری خود عمل کرده ایم، در غیر این صورت بسیاری از ظرفیت های خود را برای پیشبرد اهداف جامعه از دست می دهیم.
وی برگزاری دوره های آموزشی در مقوله موزه داری را برای ارتقای دانش فعالان بخش خصوصی و دولتی شاغل در موزه ها ضروری دانست و افزود: ارتقای سطح کیفی فعالان این حوزه رضایت مخاطبان و غنای محتوایی موزه ها را در پی خواهد داشت.
کارگر به اهمیت و لزوم برگزاری کارگاه های آموزشی موزه داری تاکید و اضافه کرد: برگزاری دوره های آموزشی موزه داری سبب تبادل تجربیات، اطلاعات و همچنین گفتمان فرهنگی و پویایی موزه ها می شود.
به گزارش ایرنا، به دنبال نام گذاری شعار سال شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) با عنوان ' موزه ها در جایگاه کانون های فرهنگی: آینده سنت ها' با هدف توجه به فرهنگ همگرایی و نقش محوری موزه ها در اجتماع کنونی، کارگاه آموزشی شیوه های نوین موزه داری شمال غرب کشور از امروز به مدت دو روز در سالن اجتماعات موزه آذربایجان آغاز شد.
این کارگاه آموزشی با حضور روسای موزه ها، امنای اموال و کارشناسان موزه های شمال غرب کشور در پنج محور شامل اجتماعی کردن موزه ها، نقش آموزشی موزه ها، سناریو و محتوای موزه ها، رویدادسازی در موزه ها و بازاریابی و اقتصاد در موزه ها برگزار می شود.
آذربایجان شرقی با داشتن 23 موزه، قطب موزه داری کشور به شمار می رود و از این تعداد 19 موزه در تبریز قرار دارد.
3038/3071
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آذربایجان شرقی بخش خصوصی جهان صنایع دستی و گردشگری موزه 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۹۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعدآباد پر حاشیه

همشهری آنلاین - محمد باریکانی: ؛ مجموعه تاریخی - فرهنگی سعدآباد تهران اما در چندماه اخیر با حاشیه‌های بسیار مواجه شده است. از قطع درختان سعدآباد توسط مدیران این مجموعه به بهانه فرسودگی و ایجاد خطر برای بازدیدکنندگان تا تعطیلی و تخلیه موزه مرکز اسناد و وضعیت نامعلوم هاردهای حاوی میلیون‌ها عکس و سند تصویری سعدآباد که ۳۰سال برای ذخیره‌سازی آنها زمان گذاشته شده بود، تبدیل این موزه به دفتر کار مدیر، یافتن یک شیء زیر خاک که مدیران سعدآباد در همهمه قطع درختان مدعی شدند قاچاقچیان آثار تاریخی در این مجموعه آن را برای بیرون‌بردن از سعدآباد زیر خاک کرده‌اند و هنوز هم در دست بررسی است که آیا قدمت آن قاجاری است یا پهلوی و معاصر، تا آب‌گرفتگی شدید موزه ظروف سلطنتی سعدآباد که به تعبیر برخی رسانه‌ها پشت‌بام آن را تبدیل به استخر کرد و آسیب‌های بسیاری به بنای ساختمان این مجموعه که به کاخ اشرف شهرت داشت وارد کرد، همگی حاشیه‌های بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران در ماه‌های گذشته‌اند. پرونده شکایت شهرداری از قطع درختان سعدآباد همچنان در جریان است و همین چند روز قبل بود که بازپرس دادسرا برای تکمیل تحقیقات درخصوص تعداد درختان قطع‌شده به این مجموعه رفت و شهرداری تهران در انتظار اعلام نظر دستگاه قضایی است.

قبض آب ۷میلیارد تومانی

مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد چندین منبع تامین آب دارد؛ رودخانه دربند و - آنطور که صدای میراث اعلام کرده است - حقابه پس‌قلعه و چندین قنات و چندین چاه آب؛ اما هزینه‌ای که این مجموعه برای مصرف ۲سال آب شرب شهری از دو کنتور موجود در تمام این مجموعه زیرنظر وزارت میراث فرهنگی باید پرداخت کند، به‌گفته وزیر میراث فرهنگی، ۷میلیارد تومان است. براساس آنچه در رسانه‌ها منتشر شده است، ۳نشتی آب وسیع در سعدآباد و آبیاری باغات و فضای سبز این مجموعه با آب شهری موجب شده است که قبض آبی نجومی برای مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد بیاید و این مجموعه ماهانه ۳۵۰میلیون تومان بدهی آب داشته باشد.

هزاران لیتر آب بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

روزنامه همشهری اما مهم‌ترین آسیب واردشده به مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد را که آب‌گرفتگی شدید این مجموعه در هفته‌های گذشته بود، زیر ذره‌بین برده است؛ اتفاقی که موجب شد جریان آب ۳روز مداوم بر پشت‌بام ساختمان موزه ظروف سلطنتی جریان داشته باشد و به دیوارها و بنای این مجموعه سرایت کند و سالن خلیج‌فارس آن را که سایت صدای میراث خبر از وجود یکی از مخازن مهم این مجموعه در آن داده بود، دچار آسیب پلمب کند.

اما ماجرا چه بود؟ بارش‌های اواخر فروردین‌ماه سال‌جاری که چند روز ادامه یافت، به همراه خرابی منبع انبساط آب واقع بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد، موجب نشتی هزاران لیتر آب در ۳روز متوالی - آنطور که صدای میراث گزارش داده بود - شد؛ اما این آب چگونه به پشت‌بام ساختمان موزه و سپس به پشت دیوارهای سالن‌های موزه رسید و از سقف داخلی وارد محوطه موزه‌ای شد و کف سالن خلیج‌فارس را گرفت و پشت دیوارهای داخلی مجموعه جمع شد؟

بی‌توجهی به یک هشدار

اسفندماه سال گذشته نامه‌ای با قید فوریت در اتوماسیون اداری مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد قرار گرفت که به موجب آن شیرین شعبانی، رئیس موزه ظروف سلطنتی سعدآباد به حسین علوی، مدیر وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران، خبر داد که خطر آب‌گرفتگی این مجموعه جدی است. او درخواست اعزام کارشناس برای رفع ایرادات در ساختمان موزه ظروف سلطنتی سعدآباد را ارائه کرد.

شعبانی اما به صدای میراث گفته است که مدیر سعدآباد به این نامه توجه نکرد تا آنکه آب‌گرفتگی این مجموعه به‌دلیل خرابی منبع انبساط و بارش‌های فروردین‌ماه سال‌جاری خسارات زیادی به این ساختمان و سالن‌های آن وارد آورد.

ویدئوهایی که در اختیار روزنامه همشهری نیز قرار گرفته است، شامل تصاویر عجیبی از داخل سالن‌های آب‌گرفته موزه ظروف سلطنتی است؛ تصاویری که نشان‌دهنده تجمع زیاد آب پشت دیوارهای موزه است به‌طوری‌که آب با یک فشار دست از داخل دیوارها به بیرون نشت می‌کند.

ارزش‌های تاریخی موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

شیرین شعبانی، مدیر سابق موزه ظروف سلطنتی سعدآباد: موزه ظروف سلطنتی سعدآباد دومین موزه مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد به لحاظ تعداد آثار است. بیش از ۸۰هزار شیء تاریخی در مخازن و این موزه وجود دارد. ظروف موزه در چهار بخش مختلف قاجار، پهلوی اول، پهلوی دوم و ظروف اهدایی تقسیم‌بندی می‌شوند که ظروف دوره قاجار شامل ظروف نقره و با روکش نقره و همچنین ظروف دارای روکش ضخیم طلا در دوره‌های بعدی هستند. ظروف مربوط به جشن‌های ۲۵۰۰ساله نیز در این مخازن وجود دارند. البته میان این ظروف آثاری هست که تنها یک عدد از آنها در جهان وجود دارد و قابل قیمت‌گذاری نیستند؛ ظروفی که به کارخانه‌های معروف دنیا مانند لیموژ، باواریا، رزنتال سور و غیره سفارش داده‌ شده‌اند و شاید در مواردی تنها یک قطعه یا یک دست برای ایران تولید شده‌اند. ظروف اهدایی هم به مناسبت‌های مختلف به خاندان پهلوی اهدا شده‌اند. این موزه دارای آثار منحصربه‌فردی است؛ ازجمله ظروف کریستال، چینی و ظروف فلزی مشتمل بر ظروف نقره‌ای و دارای روکش نقره بسیار باارزش، و همچنین آثار و ظروفی با روکش طلا با چندین میکرون ضخامت. آثار موزه ظروف سلطنتی تحت حسابرسی دقیق اموال دولتی است. این آثار البته هنوز صورتجلسه کامل ندارند و برخی از اموال موجود در مخازن هم هنوز ثبت‌نهایی نشده‌اند. بخشی دیگر البته در مرحله ثبت قرار دارند. یک مخزن از آثار گنجینه موزه ظروف سلطنتی سعدآباد در سالن خلیج‌فارس و همان سالنی است که دچار آب‌گرفتگی شد. مخزن موجود در این سالن به‌دلیل آب‌گرفتگی دچار رطوبت شدید شده و ممکن است آثار موجود در آن آسیب ببینند؛ درحالی‌که ۸سال زحمت کشیده شده است تا ۸۰هزار شیء ارزشمند این مجموعه ساماندهی شوند.

کد خبر 846780 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگ - میراث فرهنگی تهران

دیگر خبرها

  • قم در ارائه خدمات مکان محور رتبه نخست کشور را در اختیار دارد
  • جریمه ۲۳ میلیارد ریالی برای مدرسه غیرانتفاعی متخلف
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • سعدآباد پر حاشیه
  • امروز موزه‌ها زیربنا و زیرساخت توسعه هستند/اهمیت جایگاه موزه‌ها در دانشگاه‌های کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اقدام تاثیرگذار دانشگاه محقق اردبیلی در برگزاری کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها