Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بندرعباس – ايرنا- مديرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي هرمزگان گفت: از اسفندماه سال گذشته تاکنون، در سطح 19هزار هکتار از زمين هاي اين استان با دسته هاي ميليوني ملخ بالدار صحرايي مهاجم مبارزه شده است.

حميد دولتي روز چهارشنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا افزود: با پيوستن مجدد ناوگان هوايي، عمليات سم پاشي عليه اين آفت بسيار خطرناک و ويران کننده با استفاده از دو فروند هواپيماي مخصوص از زمين و هوا زير نظر ستاد مبارزه با ملخ هرمزگان در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: براي نابودي بچه ملخ هاي تازه متولد شده و جلوگيري از حرکت دسته هاي ميليوني آنها به سمت مزارع کشاورزي، بيشترين فعاليت گروه هاي ردياب و مبارزه؛ در زمين هاي بندرلنگه و نخيلو در غرب هرمزگان متمرکز شده است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي هرمزگان خاطرنشان شد: حدود 300 نفر کارشناس و نيروي فني آموزش ديده، در قالب گروه هاي ردياب و مبارزه درحال مبارزه با دسته هاي ملخ بالدار صحرايي هستند تا از هجوم دسته هاي چند صد ميليوني آن به زمينهاي زراعي و باغي اين استان و استان هاي همجوار جلوگيري کنند.
دولتي يادآور شد: جديدترين ريزش دسته هاي ملخ صحرايي بالدار عصر روز سه شنبه و صبح چهارشنبه از شهرستان حاجي آباد گزارش شده که در حال حرکت به سمت بندرعباس هستند.
اين مقام مسوول بيان داشت: با توجه به بارندگي هاي اخير وافزايش دماي پس از آن، تخم ملخ هاي بالدار زودتر به بچه ملخ تبديل مي شود و اين موضوع به گروه هاي مستقر در مناطق آلوده براي مبارزه با اين آفت خطرناک کمک مي کند.
در اطلاعات منتشر شده وزارت جهاد کشاورزي آمده است: با تشکيل ستاد مرکزي مبارزه با ملخ هاي بالدار صحرايي در سازمان حفظ نباتات کشور و همچنين استانهاي مورد حمله اين آفت شامل هرمزگان، بوشهر، سيستان و بلوچستان، جنوب کرمان و فارس، از اواخر بهمن ماه سال گذشته تاکنون همه فعاليت ها به صورت متمرکز درحال انجام است.
تامين تجهيزات لازم سم پاشي شامل انواع سم پاش وانتي و انفرادي، تراکتور و وانت هاي شاسي بلند براي کار در تپه ماهورها و اطراف رودخانه ها، خريد و توزيع افزون بر 110تن انواع سموم، بکار گيري ناوگان هوايي براي سم پاشي آفت ملخ بالدار صحرايي در مناطق سخت گذر کوهستاني و سواحل و همچنين همکاري با سازمانهاي بين المللي ازجمله فائو از مهم ترين وظايف ستاد مبارزه با ملخ صحرايي ذکر شده است.
در اين اطلاعات از کمبود اعتبارات به عنوان مشکل اصلي براي پشتيباني از گروه هاي ديده باني و مبارزه و همچنين بکارگيري انواع ماشين آلات مبارزه با اين آفت ويران کننده نام برده شده است.
ستاد مبارزه با ملخ بالدار صحرايي مستقر در سازمان حفظ نباتات کشور، عرصه مبارزه شده با اين آفت را در دو ماهه گذشته تاکنون بيش از 40 هزارهکتار اعلام کرده که نيمي از آن در هرمزگان است.
بنا بر پيش بيني ستاد مبارزه با ملخ هاي صحرايي بالدار، اين رقم تا پايان خرداد ماه سال جاري به حدود 200 هزار هکتار افزايش مي يابد.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزي هرمزگان وسعت زمين هاي کشاورزي اين استان 156هزار هکتار با توليد سالانه دو ميليون و 340هزار تن محصول زراعي و باغي اعلام شده است.
در اين اطلاعات با اشاره به ريزش دهها دسته چند صد ميليوني ملخ هاي بالدار صحرايي در شهرستان هاي هرمزگان آمده است: فعاليت هماهنگ، متمرکز و هم زمان کارشناسان مديريت حفظ نباتات اين سازمان با گروه هاي ديده بان و مبارزه، از وزود اين آفت خطرناک به مزارع و باغ هاي اين استان جلوگيري کرد.
6149/2094 /6048
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان،رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان با اعلام این مطلب گفت: در عملیات مبارزه از محلول بیولوژیک BT استفاده می‌شود و این طرح بر اساس شرایط اقلیمی تا اواسط اردیبهشت ادامه دارد.
وی افزود: در ۸۵ هکتار از جنگل‌های این شهرستان با آفت جوانه خوار بلوط و در ۱۱۵ هکتار دیگر با حذف سر شاخه‌های آلوده به کلنی لورانتوس (دموکه) مبارزه خواهد شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان هدف از اجرای این طرح را محلول پاشی بر روی سطح تاج پوشش درختان دانست و افزود: این درختان در معرض آسیب و تغذیه پروانه جوانه خوار قرار داشتند.
از مجموع ۱۹۳ هزار هکتار اراضی ملی شهرستان مریوان هم ۹۷ هزار هکتار آن جنگل و ۹۶ هزار هکتار دیگر را مرتع تشکیل می‌دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم