Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سمنان- ايرنا- عضو هيات علمي و معاون پژوهشي دانشکده اقتصاد دانشگاه سمنان گفت: حذف چهار صفر از پول ملي تاثيري در ارزش پول ندارد و عملياتي شدن اين طرح در شرايط فعلي کشور توصيه نمي شود.

عليرضا عرفاني روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: حذف چهار صفر از پول ملي کشور تاثيري بر افزايش يا کاهش ارزش پول ندارد و تنها اثر ناچيز در بخش روحي و رواني در کاهش هزينه ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: با حذف صفر از پول ملي، به هزار تومان يک تومان گفته مي شود و اين تنها تغيير در نحوه گفتار است و چه بسا اکنون نيز در گفتار عمومي و محاوره اي در بيان رقم ها اين گونه گفته مي شود.
معاون پژوهشي دانشکده اقتصاد دانشگاه سمنان ابراز داشت: بر اساس نظريه هاي تئوري، حذف صفر از پول کشور اثر واقعي و محسوس ندارد.
وي تصريح کرد: در شرايط فعلي که تورم در کشور قابل توجه است حذف صفر از پول ملي به صلاح نيست و حتي ممکن است موجب افزايش تورم و آثار منفي شود.
عرفاني با بيان اين که حذف صفر از پول ملي در واقع تغيير واحد پول کشور از ريال به تومان است، اضافه کرد: با تغيير واحد پول بايد تمام پول ها چاپ جديد شود و اين موضوع خود نيازمند هزينه کلان است.
وي يادآور شد: حذف صفر از پول کشور تغييري در ارزش پول ايجاد نمي کند و به طور مثال نمي توان گفت ارزش ملک با حذف صفر کاهش مي يابد.
عرفاني بيان کرد: در خريد کالاهاي ريز به عنوان مثال در قيمت قديم 950 تومان بوده با حدف چهار صفر از پول ملي 950 تومان معني ندارد چرا که مبناي پول يک تومان است و اين خود موجب افزايش قيمت مي شود.
عضو هيات علمي دانشکده اقتصاد دانشگاه سمنان گفت: همانطور که در عرف جامعه مردم در گفت و گو ها از واحد تومان استفاده مي کنند، دولت نيز در اسناد از تومان استفاده مي کند و اين موضوع در واقع تغيير در حرف است و در مبناي واحد پولي تغييري ايجاد نمي کند.
به گزارش ايرنا، حدود 25 سال پيش بود که بانک مرکزي ايران اولين مطالعه هاي خود را براي حذف صفر از پول ملي آغاز کرد.
14سال بعد، يعني در سال 86 نيز ايده حذف صفر از پول ملي با دستور محمود احمدي‌ نژاد، رئيس‌جمهوري وقت، در دستور کار قرار گرفت.
با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد نيز اين ايده بال و پر گرفت و طبق مصوبه آذر 1395 هيات ‌دولت قرار شد واحد رسمي پول کشور 10 ريال، معادل يک ‌تومان باشد و اين موضوع گاه و بي‌گاه به عنوان يک ضرورت ولي بدون پيگيري مطرح مي‌ شود.
طرح حذف چهار صفر از ريال و تبديل تومان به واحد رسمي پول ملي که مدت‌ها مسکوت مانده بود، اخيرا و با پيشنهاد بانک مرکزي، دوباره در دستور کار دولت قرار گرفته و بار ديگر اين مهم به صدر اخبار رسانه هاي داخلي بدل گشته است.
با پيشنهاد بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، طرح اصلاح نظام پولي کشور در قالب حذف چهار صفر از واحد پولي کنوني و تعريف واحد پولي جديد و بازنگري در اقطاع اسکناس و مسکوک در دستورکار دولت قرار گرفته است.
7342/7408
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۷۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد، قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بازدید از دانشکده ویژه مادران دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، خواستار الگوگیری همه واحدهای دانشگاهی از این واحد دانشگاهی در ایجاد دانشکده‌های مختص بانوان شد و اظهار کرد:‌ با توجه به تأکید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دکتر طهرانچی و ظرفیت‌های موجود در واحد یادگار امام (ره) به‌زودی شاهد ایجاد رشته‌هایی که مورد اقبال و استقبال دانشجویان مادر در دانشکده بانوان است، خواهیم بود.

وی با خطاب قرار دادن مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) با تأکید بر راه‌اندازی مدرسه عالی مهارتی روان‌شناختی و مدرسه عالی مهارتی مادر و کودک در پردیس مادران افزود: آنچه از این واحد دانشگاهی انتظار می‌رود این است که به‌عنوان واحد نمونه در تأسیس دانشکده مختص بانوان، الگویی موفق برای سایر واحد‌ها در سطح کشور باشد.

قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: راه‌اندازی پردیس مادران و فعالیت‌هایی که در این حوزه صورت می‌گیرد نشان از توجه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) نسبت به دانشجویان مادر است که این خود بسیار ارزشمند و جای قدردانی دارد.

سروری‌مجد گفت: دانشجو بودن معمولا شرایط خاصی دارد و فرد برای اینکه بدون دغدغه به تحصیل بپردازد، باید همه تمرکز خود را صرف درس خواندن کند؛ اما اشتغال، ازدواج و فرزندآوری شرایطی را برای دانشجو ایجاد می‌کند که گاهی ادامه مسیر برای دانشجویان با سختی و مشقت طاقت‌فرسایی همراه بوده به همین منظور ضرورت ایجاد امکانات و بستری مناسب برای ادامه تحصیل مادران اجتناب‌ناپذیر است. امیدوارم آنچه امروز به جمع‌بندی رسیدیم در یک برنامه زمانی مدون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) و در سازمان مرکزی تحقق یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی
  • ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است