Web Analytics Made Easy - Statcounter

یگان های مختلف پیاده ، محمول ، بالگرد و هواپیماهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در 29 فروردین ماه در کنار حرم امام خمینی(ره) به رژه پرداختند.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، رژه بزرگ روز ارتش به مناسبت ۲۹ فروردین (روز ارتش) با حضور رئیس جمهور و فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح در جوار حرم مطهر امام راحل برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندهان حاضر در مراسم عبارت بودند از:

سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح
امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش
سردار سرلشکر «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور فرمانده کل قوا
امیر سرلشکر «علی شهبازی» فرمانده اسبق کل ارتش
امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ‌کننده ارتش
امیر «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش
امیر خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش
امیر «علیرضا صباحی‌فرد» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش
امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش
امیر «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه
سردار «امیرعلی حاجی‌زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه
سردار «غلامحسین غیب‌پرور» رئیس سازمان بسیج مستضعفین
حجت‌الاسلام والمسلمین «عباس محمدحسنی» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش

در این مراسم یگانهای محمول و پیاده از نیروهای مختلف ارتش رژه رفتند.

صحبت های روحانی در مقابل ارتشیان

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور طی سخنانی در مراسم رژه بزرگ روز ارتش که در جوار حرم امام راحل در تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب و روز جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین، دومین مناسبتی که به دستور امام اعلان شد، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ۲۹ فروردین ۵۸ بود.

وی افزود: ۴۰ سال از آن روز می گذرد و در طول این ۴۰ سال همواره ارتش در کنار ولایت و مردم و برای پاسداری از تمامیت ارضی و استقلال کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران فداکاری کرده است.

بیشتر بخوانید: رژه بالگردهای هوانیروز در مراسم روز ارتش حضور جنگنده کوثر در رژه روز ارتش+عکس

رئیس جمهور گفت: امروز هم در بلیه سیل می بینیم در بسیاری از استانهای کشورکه مرم نیاز به کمک دارند، ارتش، سپاه، بسیج، ناجا و همه نیروهای مسلح در کنار مردم با مردم و مثل افراد عادی جامعه بدون اینکه شانیت مقام و منزلت را در نظر بگیرند، برای امداد و نجات و کمک مردم و بازگشایی راهها از همه امکان و توان خود استفاده کردند.

وی افزود: در دورانی که آمریکا تصمیم گرفت از قدرت نیابتی خود استفاده کند یعنی از تروریست‌ها استفاده کند و خود در کنار نظاره‌گر باشد و آنها را از لحاظ تسلیحات و از لحاظ پشتیبانی هوایی حمایت کند آن قدرتی که توانست نقش شوم آمریکا را در این منطقه به هم بزند و این نقش را نقش بر آب کند نیروهای مسلح ایران، ملت‌های منطقه و به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.

روحانی خاطرنشان کرد: آمریکا از ملت ایران عصبانی است به خاطر ۴۰ سال ایستادگی آمریکا از نیروهای مسلح ایران عصبانی است به خاطر ایستادگی‌شان در برابر توطئه‌ها، آمریکا از سپاه پاسداران عصبانی است و از همه نیروهای مردمی منطقه عصبانی است. آمریکا از حزب‌الله لبنان هم عصبانی است. از حشدالشعبی عراق هم عصبانی است، از نیروهای مردمی یمن هم عصبانی است، آمریکا با هر قدرتی که تسلیم او نباشد و تحت سیطره و فرمان او نباشد عصبانی است، مخصوصاً نیروهایی که نگذارند آمریکا به اهداف خود دست یابد.

بالگردها از مقابل جایگاه عبور کردند / جنگنده کوثر مانور داد

همزمان با برگزاری مراسم رژه ٢٩ فروردین سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی، ده ها فروند از بالگردهای هوانیروز ارتش بر فراز مرقد مطهر امام (ره) و از مقابل جایگاه رژه رفتند.

بالگردهای بل-٢٠٥، بل-٢٠٦، بل-٢١٤، شینوک و بالگردهای تهاجمی کبرا از جمله بالگردهای رژه رونده از مقابل جایگاه هستند.

در جریان مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که با حضور فرماندهان و رئیس جمهور در جوار حرم بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در حال برگزاریست، دقایقی قبل جنگنده های مختلف نیروی هوایی ارتش از مقابل جایگاه رژه رفتند.

این جنگنده ها شامل کوثر (ساخت ایران)، تامکت اف ۱۴، فانتوم اف ۴، تایگر اف ۵، میگ ۲۹ بود.

این اولین حضور جنگنده ایرانی کوثر در رژه هوایی بود که برای دقایقی نیر بر فراز منطقه به نمایش های مختلف ازجمله لو پس (عبور با ارتفاع پایین) و Roll 360 پرداخت.

پیاده نظام رژه زمینی را آغاز کرد

در جریان رژه روز ارتش که صبح امروز در جوار بارگاه ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برگزار شد، یگان‌های پیاده نیروهای ۴ گانه ارتش جمهوری اسلامی ایران و دانشجویان افسری دانشگاه‌های آجا از مقابل جایگاه رژه رفتند. این یگان‌ها عبارتند از: یگان‌های پیاده نیروی زمینی ارتش، یگان دژبان ارتش جمهوری اسلامی ایران، تکاوران تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد (نوهد)، تکاوران منجیل، مرکز تخصصی آموزش‌های دریایی رشت.

همچنین دانشجویان دانشگاه‌های افسری امام علی (ع) ارتش، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خمینی (ره) و دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) در این مراسم به اجرای رژه پرداختند.

در بخش رژه محمول چه به نمایش درآمد؟

در این مراسم، پس از اینکه نیروهای ۳گانه ارتش و قرارگاه پدافند هوایی از مقابل جایگاه عبور کردند، یگان‌های محمول، تجهیزات و ادوات مختلف نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و قرارگاه پدافند هوایی را از مقابل عبور دادند. در ابتدای رژه موتوری ۴۰ دستگاه جیپ سفیر به عنوان نشانه ۴۰ سالگی انقلاب از مقابل جایگاه رژه رفتند.

در ذیل، اسامی تجهیزات به نمایش درآمده را بخوانید:

**نزاجا:
خودرو جیپ سفیر، خودرو حامل نفر بر فرماندهی
نفر بر تجسسی شیمایی کاشف
خودرو حامل نفر بر سداد
خودرو حامل نفر بر حیدر
خودرو حامل نفر بر ۲ زیست
خودرو حامل بی ام پی ۲
خودرو حامل تفنگ تک تیر انداز شاهر
خودرو رنجر مجهر ره اسلحه اخگر
خودرو مجهر به سامانه انتشار دود
یگان واکنش سریع تویوتاهارد تاپ
لانچر موشک سهند سهیل ۲
ربات موشک انداز نذیر
خودرو سفیر مجهر به توپ ۲۳ میلی متری زوبین
جیپ سفیر
یگان حافظ صلح
تانگ شنیدار ذوالفقار ۳
تانک شنیدار صیاد
تانک تیام
تانک ذوالفقار
خودرو کیان ۵۰۰ حامل تانک چیفتن بهینه سازی شده
خودو مجهز به توپ ۵۷ میلی متری بهمن
خودرو کرار با توپ ۱۲۲ میلی متری
توپ ۱۳۰ میلی متری
خودرو ۶ در ۶ کیان کشنده توپ ۱۵۵ میلی متری
توپ ۱۵۵ میلی متری خود کششی
خودرو و توپ ۱۷۵ میلی متری خود کششی
توپ ۲۰۳ میلی متری
موشک انداز فجر ۵
موشک انداز نازعات ان ۶ و ان ۱۰
سکو پرتاپ موشک زلزال
توپ ۲۳ میلی متری صد هوایی
تجهیزات عملیات روانی
سایت دیدبانی و و کنترل مرزی
شیلتر مخابراتی
سامانه های ارتباطی و
سامانهجهت یاب افاق
سامانه جمر
سامانه الینت

**پدافند:

سامانه موشکی اس ۳۰۰ به همراه متعلقات
سامانه پدافند هوایی اس ۲۰۰
سامانه پدافند هوایی تلاش و ادوات مربوطه
موشک صیاد ۲ و صیاد ۳
سامانه تاکتیکی مرصاد
رادار پسیو افتاباز
پروژه یاور
سامانه سراج
رادار اسکایگارد
توپ هائل
رادار معراج ۴
سامانه صادق سه
سامانه مجید
رادار های کاوش و ارش

**نهاجا:

خودر فرمانده سیاری
سامانه ارتباطی وی ار سی
پست فرماندهی سیار
پدافند عیر عامل
طراحی و ساخت ایجاد متراکم دود
بمب هوشمند هدایت شونده قاصد
موشک کروز هدایت شونده الکترو اپتیکی با برد بالای ۱۰۰ کیلومتر
موشک هدایت شونده اوپتیکی قدر
موشک هدایت شکنده زوبین
موشک هوا به سطح برد بلند قادر
موشک هوشمند قائم
بمب هوشمند ۲۰۰ هزار پندی پاد لیزری
موشک لیزری عصر ۶۷
موشک هوا به هوای فکور ۹۰
موشک هوا به سطح نصر
تسلیحات هواپایه بهینه شده
سامانه سحاب
قطعات تولید شده جنگنده کوثر
پهپاد کمان

**نداجا:

اژدر الکترکی و مین چسبان
اژدر والفجر
اژدر مارک ۴۶
اژدر اکسیژنی
قایق رعد
شناور هجومی شهاب
قایق ریب
موشک برد بلند نور
سامانه رادار پرتاب موشک نور
سامانه خوداتکا نصر ساحلی
توپ فجر ۷۶ و ۲۷

رژه یگان های شناوری در خلیج فارس

همزمان با ۲۹ فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، ناوها، ناوچه‌ها و ناوشکن‌های نیروی دریایی ارتش در آب‌های خلیج فارس، دریای عمان و دریای عمان رژه نیز رفتند. فرمانده منطقه یکم امامت منطقه یکم نیروی دریایی ارتش گفت: زیر دریایی بومی کلاس متوسط فاتح و ناوشکن تمام ایرانی و پیشرفته سهند که سال گذشته رونمایی و به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق شدند، برای اولین بار به مناسبت روز ارتش در آب های نیلگون خلج فارس رژه رفتند.
امیر دریادار دوم مجتبی محمدی اظهار داشت: با توجه به ماهیت دریایی، رژه واحدهای دریایی وهوایی نیروی دریایی راهبردی ارتش از جمله شناورهای سطحی، زیرسطحی و یگان‌های هوا دریای نیروی دریایی در آب‌های خلیج فارس و بر فراز آن برگزار شد.وی ادامه داد: همچنین نیروهای پیاده و یگانهای نیروی زمینی، نیروی هوایی، پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش و سپاه و بسیج در شهر بندرعباس رژه رفتند.
 

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل ارتش جمهوری اسلامی ایران رژه مرقد امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۸۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیرو‌های مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

به گزارش خبرآنلاین، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که نیرو‌های مسلح روسیه در سال جاری، اولین محموله از سامانه موشکی پدافند هوایی نسل بعدی اس-۵۰۰ را دریافت خواهند کرد. اعلامیه وزیر دفاع روسیه که از سوی خبرگزاری دولتی TASS گزارش شده، نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجهی در توانایی‌های نظامی روسیه است.

شویگو تصریح کرده است که سامانه اس-۵۰۰ در دو نوع تحویل می‌شود: سامانه‌های موشکی دوربرد دفاع هوایی و مجتمع‌های دفاع ضد موشکی. علاوه بر این، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای تأمین سامانه‌های دفاعی دیگر ازجمله سامانه‌های موشکی پدافند هوایی S-۴۰۰ و S-۳۰۰ V ۴، سامانه‌های موشکی Buk-M ۳ و Tor-M ۲ U و ایستگاه‌های راداری نسل بعدی در دست اجرا است.

تاریخچه اس-۵۰۰

سامانه پدافند S-۵۰۰ که به سیستم دفاع هوایی پرومتئوس معروف است، در شرکت دفاع هوایی و فضایی Almaz-Antey توسعه پیدا کرده و برای خنثی کردن طیف گسترده‌ای از تهدیدات ناشی از فناوری‌های هوافضای فعلی و آینده در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف طراحی شده است.

توسعه اس-۵۰۰ از سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) و به دنبال استقرار موفق سامانه اس-۴۰۰ روسیه آغاز شد. طراحی این سامانه، نخست در سال ۲۰۱۱ تکمیل شد، اما تولید پیوسته آن با تأخیر‌های متعددی همراه بوده به‌طوری‌که بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها، تولید منظم و پیوسته آن از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.

اس-۵۰۰ قرار است که بازی پدافند را تغییر دهد؛ چراکه بنا به اعلام مقامات رسمی روسیه، این سامانه می‌تواند با هواپیما‌های نسل پنجم (پنهان‌کار و رادارگریز)، ماهواره‌های مدار پایین و طیفی از تهدیدات موشکی مقابله کند. البته سامانه اس-۵۰۰ آزمایش‌های سختی را برای تأیید قابلیت‌های خود انجام داده است.

در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷)، روسیه اعلام کرد که «طولانی‌ترین آزمایش موشکی زمین به هوای جهان» را انجام داده و با هدف قرار دادن موفق هدفی در فاصله نزدیک به ۴۸۲ کیلومتر، توان این سیستم را نشان داد. هم‌چنین در زمستان گذشته، گزارش‌هایی منتشر شد که S-۵۰۰ به طور مؤثر، اهداف هایپرسونیکی را ردیابی و رهگیری کرده است که انعطاف‌پذیری و مناسب بودن آن را در شرایط متغیر امنیتی برجسته‌تر می‌کند.

ویژگی‌های سامانه دفاع هوایی اس-۵۰۰ پرومتئوس

روسیه ادعا می‌کند که سامانه موشکی ضدهوایی اس-۵۰۰ توانایی مقابله مؤثری با طیف گسترده‌ای از تهدید‌های هوایی فعلی و آینده ناشی از دشمنان بالقوه در ارتفاع‌ها و سرعت‌های مختلف دارد.

یکی از ویژگی‌های برجسته این سیستم، توانایی ظاهری آن در خنثی کردن تهدیدات در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف است. همچنین انعطاف‌پذیری بالای آن در برابر تداخل الکترونیکی، بقای آن را در سناریو‌های جنگی چالش‌برانگیز افزایش می‌دهد و از کارایی آن حتی در مواجهه با تاکتیک‌های پیچیده جنگ الکترونیکی اطمینان حاصل می‌کند.

اس-۵۰۰ که به‌عنوان جانشین سیستم‌های موشکی قدیمی A-۱۳۵ طراحی شده، قرار است مکمل سیستم‌های اس-۴۰۰ روسیه باشد و شبکه دفاعی جامعی را تشکیل دهد. هدف از استقرار آن، حفاظت از مراکز مهم اداری و صنعتی در روسیه و تقویت زیرساخت امنیت ملی در برابر تهدیدات هوابرد است.

سامانه S-۵۰۰ مانند اسلاف خود در زرادخانه دفاع هوایی روسیه، سازگاری را به‌عنوان ویژگی اصلی خود به نمایش می‌گذارد. این سامانه متناسب با تهدیدات، قادر به پرتاب انواع مختلفی از موشک‌ها و الزامات عملیاتی خاص است که تطبیق‌پذیری و کارایی آن را در مقابله با خطرات در حال تکامل هوایی افزایش می‌دهد.

بر اساس جزئیات منتشرشده در مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک، اس-۵۰۰ شامل چهار فروند موشک زمین به هوای دوربرد ۴۰ N ۶ M یا دو رهگیر ۷۷ N ۶ است که روی یک پرتابگر نصب شده‌اند. موشک‌های دوربرد ۴۰ N ۶ M تا ۴۰۰ کیلومتر برد مؤثر دارند، درحالی‌که رهگیر‌های سری ۷۷ N ۶ می‌توانند تا شعاع ۶۰۰ کیلومتری را پوشش دهند.

این سامانه از مجموعه راداری پیچیده‌ای بهره می‌برد که به ازای هر باتری از چهار وسیله نقلیه راداری تشکیل می‌شود. این مجموعه شامل رادار شناسایی ۹۱ N ۶ E (M) باند S، رادار شناسایی ۹۶ L ۶-TsP باند C، رادار درگیری چند حالته ۷۶ T ۶ و رادار درگیری ضد موشک بالستیک ۷۷ T ۶ است.

این سامانه‌های راداری پیشرفته به اس-۵۰۰ امکان می‌دهند تا اهداف بالستیک و هوابرد را در فواصل قابل‌توجهی شناسایی کند به‌طوری‌که شعاع شناسایی تا ۲۰۰۰ کیلومتر برای اهداف بالستیک و ۸۰۰ کیلومتر برای تهدیدات هوابرد گسترش می‌یابد. ارتفاع اوج پرواز موشک‌های رهگیر حدود ۱۸۵ کیلومتر اعلام شده است. سیستم اس-۵۰۰ می‌تواند طی ۳ تا ۴ ثانیه پس از شناسایی هدف، واکنش نشان دهد و هم‌زمان علیه ۱۰ هدف وارد عمل شود.

کرملین هم‌چنین ادعا کرده است که اس-۵۰۰، تنها سلاحی است که می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک کینژال روسیه را رهگیری کند. موشک کینژال که از هوا پرتاب می‌شود، به دلیل سرعت‌های فراصوت (هایپرسونیک، بیشتر از ۵ ماخ) و مانورپذیری‌اش، چالش مهمی را علیه سیستم‌های دفاعی و پدافندی ایجاد می‌کند. در مقابل، اوکراینی‌ها مدعی شده‌اند که موشک‌های هایپرسونیک کینژال را با سامانه آمریکایی پاتریوت در جنگ جاری سرنگون کرده‌اند.

شایان ذکر است که هزینه هر سیستم اس-۵۰۰ در حال حاضر ۲٫۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

دیگر خبرها

  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد
  • تقدیر فرمانده کل ارتش از رزمندگان عملیات وعده صادق
  • تصاویر تازه از پرواز موشک‌های ایران بر فراز فلسطین اشغالی
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • بیش از 130 اجلاس نماز در ارتش برگزار شده است
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران