Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری "فقه الاجتماع" را راهی برای تبیین مسائل کشور دانست و گفت: فقه اجتماعی به زیرساخت‌های اجتماعی که سیاست و اقتصاد بر آن قرار می‌گیرد، مربوط می‌شود. ۲۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۳ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی ظهر امروز در همایش فقه الاجتماع اظهار داشت: فقه مضاف به مسایل مربوط خاصی مانند اجتماع و سیاست می‌پردازد تا ماهیت موضوع شناخته شود که در این راستا احکام موضوعات علم سیاست و اجتماع را از شریعت استنباط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اهمیت فقه مضاف از حیث دانشی است و راهی برای خروج از نگاه عمومی به فقه است و علاوه بر این تلاشی برای کشاندن فقه به زندگی انسان و پاسخ گویی به نیازهای متنوع اوست.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: فقه الاجتماع را باید در راستای تبیین مسایل کشور بگنجانیم و فقه اجتماعی به زیرساخت‌های اجتماعی که سیاست و اقتصاد بر آن قرار می‌گیرد، مربوط می‌شود.

 وی افزود: یکی از نیازهای جامعه ارتباط فطرت با فقه است و داعش نتیجه دوری فقه و فطرت است؛ درواقع فقه به رفتار می‌پردازد.

مبلغی بیان کرد: علاوه بر این نبود تفسیر اجتماعی قرآنی دقیق با چهارچوب‌های اجتماعی یکی از ضعف‌های جامعه است که همین امر جوانان ما را به بیراهه و عرفان کشانده است.

قم| شورای فقهی تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش تشکیل می‌شودقم|فقه این قابلیت را دارد که در رشد علوم دخالت کند

فقه الاجتماع خاستگاه مردمی دارد

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان نیز در این همایش گفت: فقه اجتماع به ما کمک می‌کند که رفتار‌های مردمی، آیین و سنت‌ها و رویداد‌های اجتماعی را با دید و زاویه‌های مختلف بررسی

حجت‌الاسلام محمد قطبی با اشاره به اینکه فقه‌‌های مضاف در حوزه علمیه قم رشد خوبی پیدا کرده است، اظهار داشت: در تلاش هستیم این فقه‌های جدید با رویکرد مسائل روز در قالب کلاس و درس برای طلاب اصفهان برگزار شود تا ذهن طلاب نسبت به موضوعات و نظام مسائل جدید آشنایی عمومی پیدا کند.

وی با اشاره به تعریفی از فقه الاجتماع، گفت: به مجموعه مبدا و منشاهایی که مسائل اجتماعی از آنها استخراج شده و به دست آوردن احکام این مسائل فقه الاجتماع می‌گویند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان خاطرنشان کرد: فقه الاجتماع نقشه راه و دسته بندی مواردی است که مسائل اجتماعی از آن به دست می‌آید و ابتدایی ترین منشا، رفتارهای مردمی و حتی فردی است؛ برای مثال گفتار و بیان انسان و انتخاب لباس با اینکه فردی است اما در جامعه و بیرون به لحاظ اینکه نماد اجتماع پیدا می‌کند، حکم اجتماعی دارد.

وی منشا دوم را رفتارهای بین فردی بیان کرد و گفت: احوالپرسی، داد و ستد اجتماعی، گفت‌وگو با یکدیگر و رفتار دو طرفه و دوسویه را رفتار‌های بین فردی گویند.

قطبی افزود: آیین‌ها و سنت‌ها به مدلی که در جامعه قالب بیرونی پیدا کرده و اصول دارد مانند مراسم تحریم و ازدواج و ... از دیگر منشاهاست که نسبت به این موضوعات سه نوع رویکرد اجتماعی در نظر گرفته می‌شود؛ بررسی نفس عمل، مسائل ناظر به این امور و عوارض و پیامد امور است.

وی دیگر مواردی که در شاخه فقه الاجتماع قرار می‌گیرد را رویدادهای جهانی مانند کنسرت، همایش، دربی، نشست و ... که عامل انسانی در ایجاد آن دخیل است، برشمرد و گفت: همچنین رخداد و حوادث که عامل طبیعی دارد، خدمات و سرویس‌های خدمتی مانند آموزش، هتل داری و نانوایی که در قالب خدمت به جامعه درآمده‌اند نیز در این شاخه قرار می‌گیرند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در ادامه تصریح کرد: الگوهای فرایندی که از سنت و آیین جدی‌تر است و منطق سیستمی دارد مانند الگوی فرایندی قرض الحسنه نیز در شاخه فقه الاجتماع قرار می‌گیرد که البته چنین مسائلی ممکن است از زاویه‌های فقه الاجتماع، فقه الامنیه، فقه الاقتصاد و فقه الاعبادی نگاه و حکم داده شود.

انتهای پیام/ ت

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۹۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند

به گزارش صدای ایران از ایرنا از حوزه علمیه خراسان، آیت‌الله سیداحمد حسینی خراسانی روز شنبه در مراسم اقامه عزای امام جعفرصادق (ع) در مدرسه علمیه آیت‌الله خویی (ره) مشهد افزود: حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند و باید برای دفاع از ذخایر شیعی تدابیر هوشمندانه‌ای داشته باشد.

وی گفت: حوزه باید عالم به زمان خود و فرهنگ‌های رایج روزگارش باشد و از سیاست و سیاست مداران زمان با خبر و دنیای خودش را بشناسد و از آنچه که در غرب، مراکز نظامی، اماکن صنعتی و نظام بانکداری اطلاع جامع داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان ادامه داد: حوزه علمیه علاوه بر عالم بودن و نگهبانی از ارزش‌های دینی، و صیانت از عزت، شرف و استقلال ملت باید اهل عمل باشد، چرا که اگر از پیشرفته‌ترین فنون و مهارت‌ها در عرصه‌های مختلف دانش برخوردار باشد، اما اهل عمل نباشد در انجام رسالتش موفق نخواهد شد.

وی افزود: حوزه با مردم و در میان مردم باشد، چرا که اگر حوزه به عنوان علامه دهر روزگار خود شناخته شود، اما از مردم بریده و جدا باشد، دیگر نمی‌تواند نگهبان ایمان، عقیده، فرهنگ، اخلاق، ادب و حجاب و عفاف ملت باقی بماند.

آیت الله حسینی خراسانی گفت: حوزه‌های علمیه و روحانیت مایه چشم روشنی رهبر معظم انقلاب هستند.

وی همچنین با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: نظام جمهوری اسلامی به فرماندهی فرمانده کل قوا و فقیهی از مکتب امام صادق (ع) توانست مراکز حساس اسرائیل را هدف قرار دهد و گنبد آهنین این رژیم منحوس را در هم کوبد.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه مردم پشتوانه حوزه‌های علمیه هستند، یکی از دلایل پایداری روحانیت را، حمایت ملت خواند و افزود: حوزه‌های علمیه با همه زهد، تقوا و دیانت بدون حمایت مردم اعتبار ندارند.

وی به وضعیت معیشت طلاب و روحانیت اشاره و بیان کرد: اگر معیشت سامان نگیرد، از هر قشر و ملتی که نیز باشند، دچار آسیب خواهند شد، البته با قناعت، زهد و مجاهدت می‌شود شرایط زندگی را مدیریت کرد، اما باید مشکل معیشت به صورت اساسی حل شود.

دیگر خبرها

  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • تدارک ۳۰ عنوان برنامه پاسداشت هفته عقیدتی در شهرستان زابل
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»