Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@04:34:22 GMT

ارسال پیش نویس آئین نامه الزام استفاده از BIM به هیئت دولت

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۰۹۲۰

ارسال پیش نویس آئین نامه الزام استفاده از BIM به هیئت دولت

به گزارش خبرنگار مهر، اقبال شاکری در نشست خبری دومین کنفرانس مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) با بیان اینکه این کنفرانس دهم و یازدهم اردیبهشت ماه در پژوهشگاه نیرو برگزار می‌شود، گفت: بعد از برگزاری اولین کنفرانس مدل سازی اطلاعات ساخت و ساز به دلیل آنکه یک تکنولوژی منحصر به فرد در این زمینه برای اولین بار ارائه شد با استقبال خوبی از سوی سازمانهای مرتبط با حوزه ساخت و ساز و اجرای پروژه‌های عمرانی مانند وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه به عنوان متولی نظام فنی اجرایی (نهاد بالادستی نظارت بر پروژه‌های عمرانی) روبرو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مراکز آکادمیک و دانشگاهی نیز از فناوری و تکنولوژی مدل سازی اطلاعات ساخت و ساز استقبال کرده‌اند، ادامه داد: ۸ دانشگاه برتر کشور در حوزه مهندسی عمران و معماری موضوع BIM را در پژوهش‌ها و پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری وارد کرده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه فناوری BIM می‌تواند تفرق و پراکندگی عوامل اجرای پروژه شامل مالک پروژه، کارفرما و پیمانکار را در هنگام طراحی، اجرا و بهره برداری از پروژه‌های عمرانی حذف کند، افزود: توالی بین عوامل اجرایی پروژه‌ها می‌تواند زمان اجرای پروژه‌های عمرانی را کاهش داده و در کاهش چشمگیر هزینه‌های اجرای پروژه‌ها نیز اثرگذار باشد.

وی تاکید کرد: بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه زمان اجرای پروژه‌های عمرانی بین ۸ تا ۱۲ سال است و هزینه تکمیل پروژه‌ها به دلیل به تأخیر افتادن از زمان اولیه اجرای پروژه تا ۳۰۰ درصد افزایش می‌یابد. این در حالی است که با تکنولوژی BIM این ضعف در پروژه برطرف شده و کارفرما می‌تواند در زمان مقرر پروژه را از پیمانکار تحویل بگیرد.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: از دیگر مزایای تکنولوژی BIM امکان طراحی پروژه با همان اندازه و مقادیر واقعی بوده و تمام جزئیات پروژه از سوی کارفرما قابل بررسی و حتی رفع عیب است و قبل از اینکه سایت فیزیکی پروژه به صورت نهایی تحویل کارفرما شود می‌تواند از جزئیات آن مطلع گردد.

شاکری خاطرنشان کرد: با استفاده از تکنولوژی BIM کارفرما می‌تواند هزینه، زمان، ایمنی، مسائل زیست محیطی، سلامتی و بهداشت، مصرف انرژی در زمان اجرا و بهره برداری از پروژه عمرانی و حتی میزان تولید گازهای گلخانه‌ای حاصل از استفاده از مسائل ساختمانی مانند سیمان را در پروژه کنترل کرده و از شاخص‌های مضر برای محیط زیست بکاهد. به طور کلی استفاده از این فناوری قبل از ساخت، امکان محاسبه فرایند اجرای پروژه را به صورت یکپارچه فراهم خواهد کرد.

وی تصریح کرد: هزینه اجرای پروژه‌های عمرانی با استفاده از فناوری BIM به حدی کاهش می یابدکه هزینه بکارگیری این فناوری را مقرون به صرفه کرده و از ۷ درصد طراحی سنتی و مدیریت ساخت به نیم درصد کاهش می‌دهد. از دیگر مزایای این تکنولوژی، امکان بهره برداری از آن در شهرسازی هوشمند و مدیریت یکپارچه بحران خواهد بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بر اساس آمار سازمان برنامه و بودجه، بسیاری از پروژه‌ها به ۷۰ درصد اهداف مذکور در مطالعات اولیه دست نمی‌یابند. این در حالی است که با فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان در همه بخش‌های عمرانی اعم از پروژه‌های صنعتی، راهسازی و ساختمانی می‌توانیم به صورت کنترل شده به اهداف مذکور در مطالعات اولیه دست یابیم.

شاکری با اشاره به اینکه طولانی شدن پروژه‌های عمرانی علاوه بر آنکه در هر سال تأخیر ۳۰ درصد به هزینه اولیه اجرای پروژه اضافه می‌شود سبب می‌شود تا در سال بعد از آن بودجه عمرانی از پروژه‌های تعریف شده حذف و به پروژه تاخیردار منتقل شود که این سبب وارد آمدن خسارت مضاعف به رفاه جامعه خواهد شد.

به گفته دبیر علمی دومین کنفرانس مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، از حد فاصل کنفرانس اول تا دومین کنفرانس، معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پیش نویس آئین نامه لزوم استفاده از تکنولوژی BIM را تدوین و به هیئت وزیران ارسال کرده است تا در صورت تصویب در هیئت دولت جهت اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شود. همچنین سازمان برنامه و بودجه نیز آئین نامه‌های مربوط به استفاده از تکنولوژی BIM را جهت پیاده سازی در پروژه‌های عمرانی تدوین کرده و نسخه اولیه آن در دومین کنفرانس مدل سازی اطلاعات ساختمان در اختیار کارشناسان قرار می‌گیرد تا درباره آن اظهارنظر کنند. همچنین تاکنون در سه پروژه ساختمانی مهم بخش خصوصی در پایتخت از فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان استفاده شده است.

کد خبر 4594533 برهان محمودی

منبع: مهر

کلیدواژه: اقبال شاکری وزارت راه و شهرسازی پروژه های عمرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۰۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی

امیرحمزه خزایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه طرح آبرسانی به روستا‌ها دارای تنش آبی را از جمله مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی بسیج سازندگی در استان طی دو سال گذشته دانست.

وی ادامه داد: در این راستا قرارگاه امام حسن (ع) احداث هفت مجتمع آبرسانی در راستای آبرسانی به بیش از ۹۰ روستا را عهده‌دار است.

رئیس بسیج سازندگی استان کرمانشاه با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه‌های آبرسانی روستایی، گفت: در تلاش هستیم طی یکی‌دو ماه آینده پروژه‌ها مذکور احداث شود.

احداث ۵۱ مخزن، ۱۵ ایستگاه پمپاژ و ۱۹۳ کیلومتر خط انتقال از جمله اقدامات صورت گرفته قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در قراردادی ۳۰ ماه با شرکت آب و فاضلاب استان برای آبرسانی به روستا‌های دارای تنش آبی بوده که خزایی به آن اشاره کرد.

وی از احداث ۲۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد با مشارکت کمیته امداد و بنیان مسکن سخن گفت و افزود: آسفالت ۳۰ کیلومتر راه‌روستایی؛ ۶۴ هزار مترمربع ایزوگام برای منازل محرومان روستایی، مساجد و غسالخانه و همچنین احداث و مرمت بیش از یک‌هزار و ۳۴۱ مورد غسالخانه، منزل نیازمندان و مساجد از جمله خدمات بسیج سازندگی طی این دو سال گذشته بوده است.

خزایی با اشاره به هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای یک‌هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال گذشته، گفت: افتخار می‌کنیم در کنار حمایت از دولت قدمی برای مردم برداریم و با شعار خدمت‌گذاری بی‌منت در خدمت مردم هستیم.

وی در اشاره به خدمات غیرعمرانی به توزیع بیش از ۷۵۰ هزار بسته معیشتی؛ ۵۶ هزار بسته آموزشی، کمک‌آموزشی و لوازم تحریر؛ توزیع بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان جامعه هدف؛ کمک به آزادسازی یک‌هزار و ۷۰۰ زندانی مالی؛ ایجاد اشتغال برای بیش از ۳ هزار جوان جویای کار؛ توزیع بیش از ۹ هزار متر فرش جاده‌ای در مساجد روستایی اشاره کرد.

خزایی با اشاره به برنامه‌های بسیج سازندگی استان برای اوقات فرغت تحصیلی دانش‌آموزان، گفت: دانش‌آموزان با مراجعه به گروه‌های جهادی بسیج سازندگی در شهرستان‌ها در گروه‌های جهادی در بحث خدمات‌رسانی شرکت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • عقب ماندگی اجرای پروژه محور خورموج _ لاور جبران شود
  • توسعه طرح‌های راه‌سازی در استان بوشهر از اولویت‌ها است
  • تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های راهسازی دشتستان
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی
  • پروژه های مهم عمرانی شهرستان تا پایان دولت تکمیل شود
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • روان سازی ترافیک تبریز با احداث ۶ تقاطع های غیر همسطح
  • بازدید از بزرگترین پروژه پل‌سازی شیراز تا تقاطعی که دسترسی به حرم شاهچراغ را تسهیل می‌کند
  • روان سازی ترافیک تبریز با تقاطع های غیر همسطح