Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@14:18:31 GMT

صادرات نفت ایران به چین ۳۳ درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۳۹۶۵

صادرات نفت ایران به چین ۳۳ درصد افزایش یافت

چین در آستانه اتمام معافیت شش ماهه تحریم نفتی ایران واردات نفت از این کشور را افزایش داده و طی آوریل ۷۵۴ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که این رقم نسبت به ماه قبل ۳۳ درصد رشد داشته است. ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۰ اقتصادی نفت و انرژی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، با وجود افزایش قیمت نفت به نظر می‌رسد چین همچنان به ذخیره نفت در تاسیسات استراتژیک و اقتصادی خود به میزان بالا در سه ماهه اول سال ادامه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با این اینکه چین آمار دقیقی از ذخایر استراتژیک و اقتصادی خود نداده، ولی با توجه به مقدار پالایش نفت و مصرف داخلی و واردات نفت خام می‌توان به این نتیجه رسید.

 پالایشگاه ها 12.6 میلیون بشکه نفت خام در روز در سه ماهه اول سال پالایش کردند که 4.4 درصد نسبت به سه ماه پایانی 2018 افزایش داشت و به همین میزان هم نسبت به سال قبل بالا رفته بود.

 واردات نفت خام طی دوره ژانویه تا مارس 9.3 میلیون بشکه در روز بود در حالی که تولید داخلی 3.84  میلیون بشکه در روز اعلام شد، در نتیجه مقدار کل به 13.8  میلیون بشکه رسید.

 با کم کردن تولید پالایشگاهی از کل نفت خام در دسترس، 1.3 میلیون بشکه نفت اضافه می‌آید و این همان نفتی است که وارد تانکرهای ذخیره میشود.

  اگر همین محاسبه را برای سه ماه پایانی 2018 انجام دهیم ،به عدد 950 هزار بشکه در روز می رسیم که نشان می دهد چین مقدار ذخیره نفت خود را 57 هزار بشکه در روز در سه ماه اول 2019 نسبت به سه ماه پایانی 2018 افزایش داده است.

 این افزایش جریان ذخیره نفت در چین در زمانی اتفاق افتاده که  قیمت نفت خام افزایش یافته است. شاخص نفت برنت 33 درصد نسبت به پایان 2018 بالا رفته و به 71.62 دلار در هر بشکه رسیده است.

  جالب است که محموله های وارد شده به چین در ژانویه و فوریه زمانی خریداری شده بودند که قیمت نفت هنوز رو به کاهش بود .در آن زمان نفت برنت 45 درصد نسبت به اوج 86.29 دلار ماه اکتبر کاهش یافته بود و با قیمت 50.47 دلار در ماه دسامبر معامله می‌شد.

 هنوز مشخص نیست افزایش اخیر قیمت نفت باعث جریان کندتر ذخیره نفت در چین شود ولی فاصله بین تولید پالایشگاهی و کل نفت در دسترس در چین به 690 هزار بشکه کاهش یافته است.

 یک عامل مهم دیگر کاهش احتمالی واردات چین از ایران و ونزوئلا است که هردو تحت تحریم آمریکا هستند. البته این کاهش مربوط به ماه آوریل نمی‌شود. واردات چین از ایران در ماه آوریل با افزایش 33 درصدی نسبت به ماه قبل از آن مواجه شده و به 754 هزار بشکه در روز رسیده است. چین در ماه مارس 565 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده بود.  انتظار می رود واردات چین از ونزوئلا تا 399 هزار بشکه در روز در آوریل بالا برود. چین در مارس 266 هزار بشکه از ونزوئلا وارد کرده بود.

 احتمالاً با سخت تر شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اوایل ماه می، واردات چین از این کشور هم تحت تاثیر قرار می گیرد.

 عامل تاثیر گذار دیگر در واردات نفت خام چین، ادامه تلاش‌های اوپک و متحدانش از جمله روسیه برای محدود کردن تولید نفت به منظور افزایش قیمت آن است. بیشتر این کاهش از سوی عربستان سعودی بوده است.

 در کل، اگر چین سعی در خرید نفت از ایران، ونزوئلا و عربستان داشته باشد، احتمالا جریان ورود نفت خام به ذخایر آن در ماه‌های آتی کاهش می یابد.

صادرات نفت سودان‌جنوبی به چین در ازای اجرای پروژه های زیربناییافزایش جریان نفت ایران و ونزوئلا به چین در پی تحریم‌های آمریکا

 انتهای پیام/80

R7586/P/S7,80,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط نفت ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نفت ایران نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۳۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل گمرک شهید شوشتری سرخس گفت: در فروردین ماه، ۳۰ هزار تن کالا به ارزش هفت میلیون و ۷۷۳ هزار دلار از طریق گمرک مرزی سرخس به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۴۷ درصد و از نظر ارزش ۳۷ درصد افزایش یافته است.   علی‌اکبر کیانی علی آباد افزود: عمده کالا‌های صادراتی مصالح ساختمانی، موادغذایی و محصولات پتروشیمی بوده است.   وی ادامه داد: همچنین ترانزیت ورودی از کشور‌های روسیه و آسیای میانه (ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان) به مقاصد هند، چین، پاکستان، امارات با وزن ۸۴ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶۰ درصد افزایش یافته است.   به گفته او، عمده کالا‌های ترانزیتی حبوبات، گوگرد، مشتقات سوختی بوده که از طریق حمل ریلی و جاده‌ای مبادله شده است.   کیانی اعلام کرد: درمجموع ۱۸۰ هزار تن انواع کالا‌های صادراتی، وارداتی و ترانزیتی در فروردین امسال ازگمرک سرخس مبادله شده است.   بزرگترین گمرک و مرز ریلی خاورمیانه با حجم ۸۰ درصد از کل مبادلات و تبادلات کشور، در سرخس واقع شده است.

دیگر خبرها

  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت