Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@02:06:33 GMT

عرضه نهاده‌ها در بازار آزاد کاهش یافته است

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۰۹۳۱

عرضه نهاده‌ها در بازار آزاد کاهش یافته است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،زهرا فیضی مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: به دلیل توزیع نامناسب نهاده‌های دولتی دستورالعمل جدید از ۱۶ اسفند ماه سال گذشته از طرف وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد که بر اساس آن مرغداران و وارد کنندگان نهاده‌ها برای ترخیص کالا‌های خود حتما باید تایید سازمان جهاد کشاورزی را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: قبل از اجرای این دستور العمل به دلیل ناهماهنگی‌هایی که وجود داشت، نهاده‌هایی که با ارز دولتی خریداری شده بود به بازار آزاد راه پیدا می‌کرد و در مرحله تحویل بار، به دست مرغداران و تولید کنندگان واقعی نمی‌رسید.

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: ستاد تنظیم بازار با احتساب اینکه نهاده‌ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی خریداری شده، قیمت محصول نهایی را برآورد و اعلام می‌کند، اما قیمت تمام شده مرغ برای تولید کنندگان بیشتر از رقم اعلامی از سوی این ستاد بود، زیرا بخش زیادی از نهاده مورد نیاز از بازار آزاد تهیه می‌شد.

فیضی با بیان اینکه بر اساس دستور العمل جدید، نهاده‌هایی که به کشور وارد شده، به دو بخش تقسیم شده‌است، گفت: بخشی از این مقدار، تعهدات قبلی مرغداران است که در سال ۹۷ خرید کرده و هنوز ترخیص نشده است.

وی افزود: از محل سهمیه نهاده‌های دولتی، ۵۰ درصد به این موارد اختصاص داده‌شده و بر اساس مدارکی که مرغداران به جهاد کشاورزی ارائه می‌کنند، از آن‌ها تعهدی برای رعایت قیمت مصوب گرفته می‌شود و با توجه به میزان نیازی که هر مرغ‌دار دارد، دستور و تاییدیه ترخیص نهاده‌ها از طرف این سازمان داده می‌شود.

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان هدف از اجرای این فرآیند را رسیدن نهاده‌ها به دست تولید کنندگان واقعی عنوان کرد و گفت: قبل از اجرای این دستورالعمل این اتفاق نمی‌افتاد، اما با اجرای آن بیش از ۷۰ درصد نهاده‌های دولتی به دست مصرف کننده واقعی می‌رسد.

فیضی با بیان اینکه پس از ابلاغ این دستور العمل ابتدا توزیع نهاده‌ها وقفه‌ای کوتاه‌مدت در ترخیص کالا اتفاق افتاد، خاطر نشان کرد: استان اصفهان از نظر میزان تعداد مرغ‌داری‌ها در رتبه‌های اول و دوم کشوری قرار دارد، بنابراین حجم کار مضاعفی بر عهده سازمان جهاد کشاوری بود.

وی افزود: با توجه به اینکه مرغداران در حال پرورش گله بودند و به نهاده‌ها نیاز داشتند سعی کردیم تاییدیه‌ها را هر چه زودتر صادر کنیم تا مشکل مرغ‌داران حل شود حتی در ایام نوروز نیز تایید و بررسی مدارک مرغداران تا بعد از ساعات اداری طول می‌کشد تا این روند تسریع شده و از وقفه ترخیص کالا جلوگیری شود.

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: قبلا مرغداران سفارشات و خرید‌های خود را به صورت رسمی دریافت نمی‌کردند و مجبور می‌شدند آن را با قیمت بیشتر از بازار ازاد یا شرکت‌های وارد کننده بخرند، اما اکنون اگر مرغ‌داری بخواهد قبل از تایید میزان نهاده مورد نیاز خود نهاده‌ها را از بازار آزاد خرید کند به نهاده‌های بخش خصوصی کمتر دسترسی درد.


فیضی با با بیان اینکه عرضه نهاده‌ها در بازار آزاد کاهش و به تبع آن قیمت این اقلام نیز در این بازار افزایش یافته‌است، گفت: پیش از این نهاده‌ها با قیمت‌های متنوعی در بازار آزاد ارائه می‌شد.

وی افزود: ممکن است به خاطر حجم زیاد درخواست‌ها سرعت کار زیاد نباشد، اما انجام این کار باعث شده قیمت‌های بازار آزاد تفاوت بسزایی با قیمت نهاده‌های دولتی داشته باشد و برای مرغداران به صرفه نیست که از بازار آزاد خرید کنند.

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: همچنین ۵۰ درصد باقی‌مانده سهمیه واردات نهاده‌های دامی در سال جدید به صورت سهمیه‌ای از طرف وزرات جهاد کشاورزی بر اساس ظرفیت مرغ‌داری‌ها بین استان‌ها توزیع می‌شود.

فیضی افزود: در استان اصفهان سهمیه مرغ‌داران به تشکل‌ها اعلام می‌شود تا از طریق آن‌ها براساس میزان جوجه ریزی و ظرفیت موجود نهاده‌ها را بین مرغ‌داران توزیع شود.

وی همچنین خاطر نشان کرد: کل تولید تخم مرغ استان اصفهان ۱۰۰ هزار تن و میزان تولید گوشت مرغ، شامل مرغ گوشتی و سایر ماکیان ۱۹۵ هزار تن است همچنین میانگین قیمت مرغ در فروردین ماه ۹۰۰۰ تومان بوده است.

انتهای پیام/م

  وضعیت بازار نهاده های دامی 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۰۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل نوسان قیمت پیاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.
وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.
گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • بررسي قيمت گوشت با قيمت هاي نامتعارف در جلسه تنظيم بازار استان
  • بزرگترین میدان عرضه دام‌ زنده در تربت جام راه‌اندازی شد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند