Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از تعطیلات نوروز یک بار دیگر موج افزایش قیمت به بازار خودرو‌ها وارد شده و اکنون برای بسیاری از مردم این پرسش مطرح شده است که دلیل ورود این موج جدید افزایش قیمت خودرو چه بوده است؟ سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی به این پرسش پاسخ داده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، قیمت خودرو‌ها در یک سال اخیر رشد بسیار چشمگیری داشته که کارشناسان برای این موضوع دلایل مختلفی را بر شمرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه افزایش قیمت خودرو‌های خارجی می‌توان دلایلی، چون ممنوعیت واردات خودرو و همچنین افزایش قیمت دلار را برشمرد. در زمینه افزایش قیمت خودرو‌های داخلی نیز می‌توان به افزایش هزینه‌های تولید به دلیل افزایش دستمزد کارگران، افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت مواد اولیه، تحریم صنعت خودروسازی داخلی و ... اشاره کرد.

بعد از پایان تعطیلات نوروزی دوباره موج افزایش قیمت به بازار خودرو وارد شده است و قیمت‌ها در یک ماه اخیر دوباره افزایشی شده اند. به همین منظور و در راستای بررسی عوامل این افزایش قیمت اخیر، خبرنگار تابناک اقتصادی با سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو گفتگویی را ترتیب داده است.

در همین زمینه سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی در سال جدید افزایش یافته است و در حقیقت با یک آشفته بازاری در بازار خودرو مواجه هستیم. در حال حاضر از ۱۹ فروردین به این سمت، هنوز قیمت‌ها به حالت عادی خود باز نگشته است.   وی ضمن اشاره به این موضوع که افزایش قیمت خودرو‌های داخلی در سال جاری بین ۵ الی ۱۴ میلیون تومان بوده است، گفت: قیمت پراید ۱۳۱ که در ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ حدود ۴۱.۵ میلیون تومان بوده است هم اکنون در حدود ۴۷ میلیون تومان معامله می‌شود، قیمت پراید ۱۱۱ که ۴۵.۵ میلیون تومان بود هم اکنون به ۵۰.۵ میلیون تومان افزایش یافته است، قیمت ۲۰۶ تیپ ۲ که قبل از سال به ۷۲ میلیون تومان رسیده بود الان ۸۲ میلیون تومان می‌باشد، قیمت پژو ۴۰۵ جی ال ایکس که به ۶۸ میلیون رسیده بود هم اکنون ۷۴ میلیون تومان معامله می‌شود و قیمت ۲۰۶ تیپ ۵ که به ۸۶ میلیون تومان رسیده بود هم اکنون در حدود ۱۰۱ میلیون تومان معامله می‌شود.   موتمنی در مورد دلیل افزایش قیمت خودرو‌ها در سال جدید گفت: این افزایش قیمت به سمت تقاضا باز نمی‌گردد و تقاضا برای خرید کم است. وی ادامه داد: این افزایش قیمت به سمت عرضه باز می‌گردد. هر ساله معمولاً شرکت‌ها تا ۲۵ فروردین ماه به آن صورت خودرویی را به بازار عرضه نمی‌کنند و امسال نیز این اتفاق افتاده است. البته این بدان معنی نیست که شرکت‌ها را متهم به عدم عرضه کنیم بلکه به این خاطر است که این شرکت ها، چه شرکت‌های داخلی و چه شرکت‌های مونتاژکننده تا ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۸ تعطیل بوده اند و بعد از آن تا سیستم خود را به روز کنند چند روزی طول خواهد کشید. همین چند روز وقفه باعث شد تا آن آرامشی که قبل از سال در بازار حاکم بود بر هم بخورد. از طرفی هم اکنون بازار به گونه‌ای شده است که اگر یک روز در عرضه خودرو وقفه بیفتد یک موج قیمتی به بازار وارد می‌شود و برای فروکش کردن این موج قیمتی هم باید هفته‌ها صبر کرد. رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در مورد پیش بینی وضعیت قیمتی خودرو در روز‌های آتی گفت: اگر تولید انجام شود و عرضه افزایش یابد قطعاً قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.

موتمنی در مورد قیمت خودرو‌های خارجی در بازار هم گفت: هم اکنون قیمت خودرو‌های خارجی در بازار بسیار بالاست و نسبت به قبل از سال، قیمت این خودرو‌ها حدود ۱۵ تا ۲۰ درصدی افزایش یافته است. وی افزود: در بازار خودرو‌های خارجی خرید و فروشی به آن صورت انجام نمی‌شود و قیمت‌ها در این بازار به صورت سلیقه‌ای اعلام می‌شود.   فرد دارنده خودروی خارجی به علت آنکه می‌داند الان واردات ممنوع است و تعداد این نوع خودرو‌ها در بازار نیز کم است، قیمتی را بر اساس سلیقه خود اعلام می‌کند. به عنوان مثال قیمت لکسوس ال ایکس ۵۷۰ را ۵ میلیارد تومان اعلام می‌کنند در حالی که قیمت واقعی این خودرو ۳ میلیارد تومان است یا قیمت ایکس فور که قبل از سال ۱.۵ میلیارد تومان بود الان ۲ میلیارد تومان قیمت گذاری می‌کنند یا سانتافه‌ای که در آخرین روز سال گذشته ما پرونده آن را با ۷۰۰ میلیون تومان بستیم هم اکنون ۷۸۰ میلیون تومان قیمت گذاری می‌کنند یا توسانی که قیمتش تا قبل از پایان سال گذشته ۵۴۰ میلیون تومان بود هم اکنون ۶۵۰ میلیون تومان قیمت گذاری می‌کنند.   رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش قیمت خودرو‌های داخلی بر روی افزایش قیمت خودرو‌های خارجی تاثیرگذار بوده است یا خیر، گفت: بله، صددرصد تاثیرگذار بوده است.   وی ادامه داد: وقتی که قیمت خودرو‌های مونتاژ توسط شرکت‌ها افزایش می‌یابد قیمت این خودرو‌ها هم در بازار آزاد افزایش خواهد یافت.     به عنوان مثال قیمت جک کرمان موتور در بازار از ۲۳۰ میلیون تومان در قبل از سال به ۲۵۰ میلیون تومان در بعد از سال افزایش یافت. دلیل این اتفاق چه بود؟ شرکت کرمان موتور قبل از سال خودروی جک را ۲۱۹ میلیون تومان فاکتور می‌کرد و بعد از تعطیلات همین خودرو را ۲۴۵ میلیون تومان فاکتور کرد. در نتیجه این افزایش قیمت ۲۶ میلیون تومانی توسط کرمان موتور، طبیعتاً قیمت این خودرو در بازار نیز افزایش خواهد یافت. این افزایش قیمت بار روانی را ایجاد خواهد کرد که بر روی قیمت سایر خودرو‌های مونتاژی هم اثرگذار خواهد بود.

موتمنی در پایان صحبت‌های خود گفت: ما اگر بخواهیم بازار باثبات و آرامی داشته باشیم به دلیل آنکه واردات ممنوع است باید تولید و عرضه را بیشتر کنیم. اگر نتوانیم نیاز روزانه بازار را تامین کنیم و خودرو به صورت قطره چکانی به بازار تزریق کنیم نخواهیم توانست قیمت‌ها را کنترل کنیم. وی ادامه داد: اگر واقعا نمی‌توانیم و قادر نیستیم عرضه خودرو به بازار را افزایش دهیم پیشنهاد این است که اجازه واردات خودرو‌های کارکرده زیر ۱۰ هزار دلار داده شود تا التهاب بازار فروکش کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: بازار خودرو واردات خودرو قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۳۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف واردات خودروهای کارکرده چه شد؟

روز گذشته نمایندگان مجلس در ادامه بررسی بند‌های درآمدی لایحه بودجه سال‌آینده با واردات خودرو‌های دست دوم از مناطق آزاد مخالفت کردند. بر این اساس نمایندگان با ۲۱۲ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در صحن، با حذف بند الحاقی ۶ تبصره ماده واحده لایحه بودجه، مربوط به واردات خودرو‌های خارجی از مناطق آزاد در سال آینده مخالفت کردند. این در حالی است که پیش‌تر رئیس سازمان برنامه و همچنین معاون‌اول رئیس‌جمهور انتقاداتی را به مصوبه کمیسیون تلفیق مطرح کرده بودند.

به گزارش دنیای اقتصاد، اما مصوبه کمیسیون تلفیق در این مورد چه بود؟ آن‌طور که پیدا است نیت اعضای این کمیسیون، تنظیم بازار خودرو‌های وارداتی بود. البته آن‌ها دولت را مکلف کردند با شناسایی خودرو‌های خارجی غیرآمریکایی از ورود خودرو‌های آمریکایی حاضر در مناطق آزاد به سرزمین اصلی جلوگیری کند. همچنین دولت مکلف بود ظرف مدت یک‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون نسبت به ثبت‌سفارش و اجازه واردات خودرو‌های غیرآمریکایی موجود در مناطق آزاد تجاری و صنعتی اقدام کند.

به‌رغم اینکه این امکان برای دولت ایجاد شده بود تا از محل ورود این خودرو‌ها به سرزمین اصلی درآمدی معادل ۱۷‌هزار میلیارد تومان کسب کند، اما دولت با آن مخالف بود. محمد‌باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه که به نمایندگی از دولت در زمان بررسی کلیات لایحه بودجه در مجلس حاضر شده بود، نمایندگان را خطاب قرار داد و گفت من یک سوال از شما دارم؛ شما که مجلس انقلابی هستید چرا اجازه دادید برای دریافت ۱۷‌هزار میلیارد تومان درآمد، خودرو‌های لوکس مستعمل وارد کشور شود؟ مگر واردات آن‌ها ممنوع نبود؟ شما که به بخش فرودست متعهد هستید چه پاسخی برای آن‌ها خواهید داشت؟ چه کسانی پشت این خودرو‌ها هستند؟ آیا به نرخ ارز فشار وارد نمی‌شود؟

در حالی دولت با واردات خودرو‌های دست‌دوم از مناطق آزاد مخالفت کرد که در لایحه بودجه پیشنهادی برای سال آینده درآمدی معادل ۲ هزار و ۴۰ میلیارد تومان از محل واردات خودرو برای خود متصور بود. این ردیف درآمدی در بودجه پیشنهادی دولت این گمانه را تقویت کرد که دولت قصد دارد با واردات خودرو به‌صورت محدود موافقت کند و بار دیگر قفل را از ورود خودرو به کشور بردارد، اما بلافاصله دولت به این مساله واکنش نشان داد و اعلام کرد درآمد پیش‌بینی شده از محل واردات خودرو مربوط به خودرو‌هایی است که همچنان در گمرکات کشور دپو شده‌اند و به دلایل گوناگون از جمله دارا بودن پرونده قضایی این امکان را نداشتند تا در مهلت قانونی که دولت برای ترخیص آن‌ها در نظر گرفته بود از گمرک خارج شوند.

در واقع پیش‌بینی درآمد از ناحیه واردات خودرو برای این دست از خودرو‌های مانده در گمرک است و دولت این احتمال را در‌نظر گرفته که مشکل قضایی این خودرو‌ها حل شود و این خودرو‌ها امکان ترخیص از گمرک را پیدا کنند؛ بنابراین برای خود درآمدی از این محل پیش‌بینی کرده بود. سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد که به‌دلیل شرایط ویژه حاکم بر اقتصاد کشور و به‌منظور مدیریت منابع ارزی واردات خودرو همچنان ممنوع خواهد بود مگر اینکه تغییری در شرایط اقتصادی و تحریم‌های بین‌المللی ایجاد شود.

به هر حال با توجه به مخالفت دولت و همچنین مخالفت روز گذشته نمایندگان مجلس باید گفت پرونده واردات خودرو (چه به‌صورت صفر کیلومتر و چه به‌صورت کارکرده از مناطق آزاد) بسته شده است و باید منتظر ماند و دید در دولت سیزدهم با واردات خودرو به کشور چگونه برخورد خواهد شد.

دیگر خبرها

  • صعود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیونی قیمت سواری لوکس خارجی
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد/ واردات خودرو کارکرده، پر!
  • تکلیف واردات خودروهای کارکرده چه شد؟
  • سخنگوی دولت: آیین نامه ابلاغ نشده واردات خودرو نداریم
  • قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • در سفرهای خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد
  • بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش