Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:52:21 GMT

چرا اهالی سرایان امشب شمع روشن می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۵۹۱۴

چرا اهالی سرایان امشب شمع روشن می‌کنند؟

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان ‌جنوبی گفت: مردم سرایان در روز 14 شعبان، شمع روشن می‌کنند و از گذشته‌های دور بر این عقیده بودند که این شمع روشن کردن در شب نیمه شعبان، باعث برآوردن حاجات آنان می‌شود و نام این مراسم نیز "میلک دگیرکرده" است.

فریبا کاهنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: شمع روشن کردن از جمله آئین‌ها و مراسم بانوان شهرستان سرایان در بعدازظهر روز ۱۴ شعبان (روز برات) است که برای برآوردن حاجات انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در زمان‌های بسیار دور که شمع‌های امروزی نبوده بانوان خود شمع درست می‌کردند که به آن "میلک" می‌گفتند و به این مراسم نیز "میلک دگیرکرده" می‌گفتند.

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: بیشتر بانوان و زنان سالخورده شهرستان سرایان در این مراسم شرکت می‌کنند و مربوط به قوم و طایفه خاصی نیست.

کاهنی با بیان اینکه این مراسم در بعدازظهر شروع می‌شود و تا نزدیکی غروب آفتاب ادامه دارد، تصریح کرد: براساس مصاحبه‌ها و پژوهش میدانی مردم معتقدند که در این روز به چهار محل که مورد احترام آن‌ها است رفته و در آنجا برای برآوردن حاجات خود شمع روشن می‌کنند و تعدادی از آنها که حاجاتشان برآورده شده شیرینی، نقل و شکلات تقسیم می‌کنند.

وی ادامه داد: این چهار محل عبارت از تکیه حضرت رقیه، تکیه علی اصغر، آرامگاه توران شاه و مسجد میرهاشم بوده و با روشن کردن شمع در این چهار محل از خداوند متعال خواهان برآوردن حاجات خود هستند.

وی اضافه کرد: در موقع روشن کردن شمع‌ها، دست خود را روی شمع و دودی که از سوختن آن حاصل می‌شد کشیده و به صورتشان می‌زدند و هم زمان این ذکر را می‌گفتند: «آتنا براتنا رحمتنا؛ یا رب تو بنویس به نیکی نامه اعمال مرا» چون معتقد بودند که در این روز نامه اعمال افراد تا سال آینده نوشته می‌شود.

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: این آئین و مراسم به شماره ۱۴۵۶ در ۲۱ آبان ۹۶، در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۵۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وعده‌های پوچ نمکی بر زخم اهالی شهرک ابریشم چهارباغ
  • پیکر مطهر شهید گمنام عصر روز جمعه مورد استقبال مردم رفسنجان قرار می‌گیرد
  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • ضرورت پاسخگویی به مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی
  • رئیس باید همین امشب از توخل عذرخواهی کند!
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟