Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@23:45:36 GMT

رونق تولید در صنعت دام چگونه محقق می‎شود؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۹۰۰۳

به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان، تحقق رونق تولید به عنوان شعار سال ۹۸ در گرو اصلاح بسیاری از قوانین و آئین نامه‌هاست. قوانینی که گره خورده با بروکراسی‌های اداری است، در این میان آنان که متحمل ضرر می‌شوند تولیدکنندگانی هستند که در گیر و دار کاغذبازی عرصه را به واردکنندگان واگذار می‌کنند.

رونق تولید در صنعت دام و طیور نیز جایگاه قابل توجهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا تولید مواد اولیه و خوراک دام پایه گذار صنعت سودده دامداری و دامپروری است که اگر رونق یابد تامین بسیاری از مواد غذایی نیز سهل شده و دیگر دستی به سوی تولیدات خارجی دراز نمی‌شود. در کشور و استان ما شرکت‌های تولیدکننده بسیاری در این زمینه فعالیت می‌کنند که از مهمترین دغدغه‌های آن‌ها می‌توان به تاثیر نوسانات ارزی، تحریم‌ها، علمی شدن تولیدات، تقویت تولید داخل و تسهیل روند صادرات اشاره کرد.

هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت دام، طیور، دامپزشکی و آبزیان فرصت مناسبی برای شنیدن دغدغه‌های این قشر است. این نمایشگاه از ۲۷ فروردین‌ماه در اصفهان آغاز شد و ۱۱۳ شرکت توانمندی‌ها و دستاورد‌های خود را در معرض بازدید متخصصان این عرصه قرار دادند.

در نمایشگاه امسال، شرکت‌های فعال در زمینه‌های دامپروری (دام، طیور و آبزیان)، دارو‌های دامپزشکی، آزمایشگاه و تجهیزات، خوراک دام و افزودنی‌ها، مکمل‌های دام و طیور و تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی و کشتارگاهی حضور داشتند و محصولات، کالا‌ها و خدمات خود را به نمایش گذاشتند.

پای حرف تولیدکنندگان

در حاشیه بازدید از این نمایشگاه با مدیرعامل شرکت آرین دام صنعت در مورد نحوه فعالیت این واحد و اقداماتی که برای رونق تولید ملی انجام داده به گفت‌و‌گو نشستیم.

رسول احمدی اظهار داشت: این شرکت با هدف پاسخگویی به نیاز‌های تخصصی دامداران و مرغداران از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را آغاز کرد و خدمات تخصصی مورد نیاز صنعت دامپروری در زمینه‌های مشاوره و آموزش، آزمایشگاه‌های تخصصی مولکولی، داروخانه‌های پزشکی، تولید و عرضه افزودنی‌های غذایی نوین و کارآمد، فرمولاسیون و تولید مکمل‌های اختصاصی و خوراک دام را ارائه کرده است.

وی افزود: این شرکت تا کنون با تکیه بر دانش متخصصان، کارشناسان و مشاوران خود و در قالب همکاری و همراهی با شرکت‌های دانش‌بنیان، توانسته منشاء خدمات تخصصی چشمگیر و موثری بر صنعت دام و طیور کشور باشد.

تولید و توزیع دارو‌ها و مکمل‌های دامپزشکی دستخوش افزایش ارز و تحریم است

مدیرعامل این شرکت با اشاره به چند محصول ابداعی در بخش بازرگانی، اظهار داشت: دو محصول که قبلا وارداتی بود را تولید کرده‌ایم و تولید یک محصول هم در دست داریم.

وی افزود: تولید و توزیع دارو‌ها و مکمل‌های دامپزشکی به نوعی دستخوش افزایش ارز و تحریم شده، تهیه مواد اولیه و قیمت مشکل است، قیمت بسیار مهم است، ولی تامین آن بسیار مهم‌تر است وقتی با گاوداری مواجه هستید که از یک تا چندین گاو دارد، نمی‌تواند غذای آن‌ها را حذف کند. وقتی گران است خیلی مشکل دارد، ولی وقتی اصلا نیست اوضاع خیلی بدتر می‌شود، چون نمی‌توانند ماشین تولید را متوقف کنند پس این مشکل به ما به عنوان بخشی از تامین کننده نیز منتقل می‌شود.

احمدی خاطرنشان کرد: تعداد گاوداری‌ها به خاطر تولید شیر و صادرات شیر خشک و لبنیات، کم نشده، ولی مصرف داخل به علت افزایش قیمت پایین آمده و فشار اقتصادی روی خانواده‌ها باعث پایین آمدن سرانه مصرف شده است.

وی با بیان اینکه صادرات با تقاضا مرتبط است، گفت: اگر صادرات نبود تقاضا کم می‌شد، به خاطر صادرات تقاضای گاوداری‌ها وجود دارد، مکمل‌ها و دارو‌ها ضروری هستند، ولی در استفاده از بعضی از افزودنی‌ها از جایگزین‌ها استفاده می‌کنند یا محصولاتی را کمتر نیاز هست را حذف می‌کنند.

این فعال حوزه دام ادامه داد: گاوداری‌های صنعتی، چون علمی کار می‌کنند کمتر مکمل‌ها یا افزودنی‌ها حذف می‌کنند، ولی گاوداری‌های کوچک بعضی افزودنی‌های قابل حذف را حذف می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: رفع مشکلات موجود سر راه تولید مواد اولیه و توزیع محصولات، مملکتی و فرامملکتی است وقتی واردات مشکل دارد قطعا تامین مواد اولیه هم با مشکل رو به روست و این مشکل به راحتی قابل حل نیست و بین‌المللی است.

احمدی با اشاره به اهمیت نظارت و مدیریت روی واردات مواد اولیه و توزیع آن‌ها با قیمت مناسب، اظهار داشت: بعضی از واحد‌ها برای خرید مواد اولیه از دلار نرخ دولتی استفاده می‌کنند، ولی در سیستم توزیع به نرخ روز می‌فروشند. به عنوان مثال "ویتامین آ" با دلار دولتی یک میلیون تومان است، ولی الان در بازار ۲ و نیم میلیون به فروش می‌رسد و ما که نیاز به خرید داریم مجبور هستیم این سیستم را بپذیریم و خرید کنیم و حتی گزارش دادیم آمدند برخورد کردند، ولی هنوز کافی نیست.

وی افزود: شرکت ما توزیع کننده اقلامی بود که بیشتر وارداتی بود و ما آینده کاری‌مان را به سمت تولید و نوآوری و تولید محصولات وارداتی سوق دادیم و تا الان توانستیم چند محصول تولید کنیم یکی از آن‌ها در مرحله مقدماتی است، افق ما این است که تمام مواد را خودمان تولید کنیم.

این مدیرعامل تصریح کرد: ثبت اختراع هم داشتیم و با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری کردیم، نتیجه آن تولید حداقل دو نوع جنس صادراتی است.

وقتی از تولیدکنندگان حمایت نمی‌شود

وی با بیان اینکه نیاز به حمایت دارند، گفت: متاسفانه حمایت خاصی از ما برای تولید نشده، فقط یکی از محصولاتمان که در قالب شرکت دانش‌بنیان است حمایت‌هایی در مراکز رشد شهرک‌های علمی تحقیقاتی شده، ولی کافی نیست.

احمدی ادامه داد: در بحث مجوز گرفتن از دامپزشکی با ما همان برخوردی می‌شود که با محصولات وارداتی می‌شود و نزدیک ۲ سال تولید کشید تا مجوز محصولی را که باید حمایت می‌شد را گرفتیم، در بحث مجوز دادن ضعیف برخورد می‌شود و می‌خواهیم در این زمینه بهتر و بیشتر شود.

به گزارش تسنیم، آنچه در صحبت این تولیدکننده مطرح شد لزوم حمایت از تولید محصولاتی است که می‌تواند صنعت دام و طیور را از تولیدات خارجی بی نیاز کند. همواره از ارتباط علم و صنعت نیز صحبت به میان آمده پس طرح این مسائل می‌تواند صدای دغدغه‌مندان عرصه تولید را برای کاهش موانع و تقویت فرصت‌ها به گوش مسئولان برساند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۹۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها

مدیر پشتیبانی، ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز پالایش و پتروشیمی ایران را فرصتی برای حمایت از سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و نیز مشارکت مردم در پیشبرد نقشه راه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت دانست.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، برزو قنبری عدیوی با اشاره به حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت تهران اعلام کرد: مدیران و کارشناسان مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالای نفت با هدف معرفی اقلام فناورانه راهبردی و گلوگاهی موردنیاز شرکت ملی نفت ایران و برگزاری نشست‌های کارشناسی با سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه حضور دارند.

به‌گفته وی، از ۳۰۷ کالای راهبردی شناسایی‌شده در شرکت ملی نفت ایران، ۲۵ قرارداد با استفاده از مصوبه تولید بار اول به مبلغ ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار یورو امضا شده است. همچنین هفت پروژه به ارزش ۲ هزار میلیارد ریال و ۳۵ میلیون یورو در مرحله نهایی‌سازی تشریفات امضای قرارداد است که به‌زودی به سرانجام می‌رسد.

 مدیر پشتیبانی، ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: بیش از ۲۴۰ قلم کالا و تجهیزات در شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران در مرحله شناسایی سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان است که به‌طور قطع حضور در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی این کار را تسهیل می‌کند.

قنبری تأکید کرد: در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز پالایش و پتروشیمی، چند تفاهم‌نامه و قرارداد تولید بار اول و نیز سازوکارهای افزایش استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی در فرایند بومی‌سازی و ساخت بار اول محصولات راهبردی و تقویت زنجیره تأمین در پروژه‌های صنعت نفت کشور ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رویکرد «تولید بار اول» محصولات در صنعت نفت ایران گفت: در این رویکرد، اقلام و تجهیزات راهبردی صنعت نفت شناسایی، ظرفیت سازندگان داخلی بررسی، و امکان‌سنجیِ ساخت داخلیِ تجهیز مدنظر انجام می‌شود، سپس مجوزهای لازم اخذ و برای بومی‌سازی تجهیزات اقدام خواهد شد تا وابستگی صنایع نفت و گاز به خارج از کشور قطع شود.

به گزارش شانا، نمایشگاه امسال با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با حضور بیش از ۱۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف ازجمله شرکت‌های بالادست نفت، گاز و پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها، استارتاپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • مراسم روز کارگر در شرکت نیشکر (+عکس)
  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • فراخوان «کسب دانش فنی تولید کلرومتان در مقیاس پایلوت»
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود