Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:13:28 GMT

مشکلات اهواز در اجلاس کلانشهرها به صورت ویژه بررسی شود

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۵۱۵۹

مشکلات اهواز در اجلاس کلانشهرها به صورت ویژه بررسی شود

اهواز – ایرنا- رییس شورای شهر اهواز با اشاره به لزوم بررسی ویژه مشکلات اهواز در شورای عالی کلانشهرها گفت: برای پاکسازی مناطق غرب اهواز از آب، اصلاح زیرساخت های جاده ساحلی و دفع فاضلاب از نقاط شهری به کمک دولت و سایر سازمان ها نیاز داریم.

به گزارش ایرنا عبدالزهرا سنواتی روز یکشنبه در هفتاد و چهارمین نشست شورای شهر اهواز در سالن اجتماعات این شورا اظهار داشت: زیرساخت های شهری و روستایی خوزستان در سیل اخیر خسارت های جدی دیده است و انتظار می رود دولت به حل سریعتر این مشکلات کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: استان خوزستان تامین کننده بخش عمده ای از غذا و انرژی کشور است اما نخل ها و کشتزارهای این استان به دلیل فقدان عنصر پیش بینی و برنامه ریزی ، در تابستان خشک می شوند و در زمستان به زیر آب می روند.
سنواتی با اشاره به اینکه سیلاب امید صدهاهزار کشاورز را به یاس تبدیل کرد یادآور شد: کارشناسان هواشناسی از پاییز سال گذشته سال پر بارشی را پیش بینی کرده بودند اما سوال اینجاست که چرا متولیان سازمان آب و برق حجم آب پشت سدها را به تدریج تخلیه نکردند.
وی ادامه داد: مدیریت استان، نیروهای مردمی، دستگاه های اجرایی و نیروهای مسلح از زمان شروع سیل تاکنون همپای مردم سیل زده بوده اند.

**خسارت 6هزار میلیارد ریالی سیل به اهواز
نایب رییس شورای شهر اهواز نیز در این نشست با اشاره به خسارت 6 هزار میلیارد ریالی سیل به خوزستان گفت: اگرچه سیل یک حادثه طبیعی تلقی می شود اما نقش مشکلات مدیریتی در بروز آن را نمی توان نادیده گرفت.
مهران باباپور ادامه داد: مردم خوزستان این بحران را مانند بحران های دیگر پشت سر می گذرانند اما انچه مهم است همراهی مسئولان و هم افزایی استان های دیگر برای خروج از این شرایط است.
وی ادامه داد: درخواست شورای شهر اهواز تعیین شورای شهر تهران به عنوان معین این شهر برای بازسازی و اصلاح زیرساخت های تخریب شده است.
باباپور یادآور شد: در اهواز 210 حلقه چاه نفت وجود دارد که روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت تولید می کنند اما تاکنون هیچ منفعتی جز آلایندگی برای مردم این شهر نداشته اند.
وی خواستار پرداخت خسارت های وارده به مردم شد و گفت: مردم این استان پای نظام ایستاده اند اما برخی خلف وعده ها ممکن است اعتماد آنها را کاهش دهد.

**خسارت سیل معادل با هشت سال جنگ تحمیلی
حسین حیدری دیگر عضو شورای شهر اهواز گفت: سیل اخیر دارای 2 وجه زشت و زیبا بود اگرچه در این حادثه شاهد همدلی و همکاری تمام مردم بودیم اما گفته می شود این سیل معادل هشت سال جنگ تحمیلی خسارت برجای گذاشت.
وی با اشاره به خسارت 6هزار میلیارد ریالی به تاسیسات شهری اهواز ادامه داد: انتظار می رود این خسارت ها توسط دولت جبران شود تا بخشی از آلام مردم به ویژه روستاییان و کشاورزان کاهش یابد.
حیدری توضیح داد: بیش از 150 هزار نفر از حاشیه نشین های غرب اهواز در معرض سیلاب بودند و خانه های انها دچار آبگرفتگی شده است و برای دفع این آب به تجهیزات و پمپ های قوی نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه 85 درصد انرژی های کشور از خوزستان تامین می شود گفت: با این وجود رتبه خوزستان در تمام شاخص ها از جمله آموزش، بهداشت و اشتغال پایین تر از میانگین کشوری است.
رییس کمیسیون حقوقی و املاک شورای شهر اهواز ادامه داد: حدود 30 تا 35 درصد مردم این استان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند که این امر زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
حیدری خاطر نشان کرد: کلانشهر اهواز با جمعیتی حدود یک میلیون و 300 هزار نفر فاقد مترو می باشد این درحالیست که سایر کلانشهرها با منابع مالی که از انرژی های این استان تامین می شود سال ها پیش صاحب مترو شده اند.
وی ادامه داد: با گذشت بیش از 12 سال از شروع بکار پروژه مترو اهواز تاکنون 12 درصد پیشرفت داشته است، طبق قانون دولت باید 50 درصد هزینه ساخت مترو را پرداخت کند اما تاکنون تنها پنج هزار میلیارد ریال داده است.
این عضو شورای شهر اهواز اظهار داشت: بر مبنای قیمت 10 هزار ریالی دلار این پروژه 30 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داشت، با این نحوه تزریق اعتبار پروژه متروی اهواز ظرف 60 سال راه اندازی می شود.
حیدری یادآور شد: با این وجود مردم خوزستان همواره وفادار نظام بوده اند در دوران جنگ تحمیلی 23 هزار شهید تقدیم کردند و اکنون نیز بیشترین شهدای مدافع حرم متعلق به خوزستان است.

محمد جعفر فلسفی دیگر عضو شورای شهر اهواز خطاب به رییس شورای شهر تهران خواستار یک مصوبه فوری برای کمک به نقاط درگیر سیل اهواز شد و گفت: درحال حاضر این افراد نیازمند اقدامات ملموس در کوتاه ترین زمان ممکن هستند.
رحیم کعب عمیر دیگر عضو این شورا نیز خطاب به نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خواستار حضور اساتید و متخصصان حوزه آب خوزستان در کمیته ملی مسائل مربوط به سیل شد و توضیح داد: برخی از اعضای این کمیته دارای تخصص مرتبط با سازه و رودخانه نیستند از همین رو انتظار می رود از متخصصان خوزستان در این کمیته استفاده شود.
بنابراین گزارش هفتاد و چهارمین نشست شورای شهر اهواز با حضور مرتضی الویری رییس شورای عالی استانها، محسن هاشمی رفسنجانی رییس شورای کلانشهر تهران، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، شهردار و اعضای شورای شهر اهواز با موضوع بررسی خسارت های سیل در خوزستان و اهواز برگزار شد.
9887/6002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سيل 98 خوزستان سيلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۵۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است

ایسنا/مازندران رییس شورای اسلامی بخش چمستان گفت: بخش ۷۴ ساله چمستان با ۹۶ پارچه روستا بزرگترین وسعت و بیشترین جمعیت را نسبت به خیلی از شهرستان های استان دارد و یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، شوراها و مسئولین بخش چمستان تبدیل آن به شهرستان شدن است.

بخش چمستان، یکی از شهرهای استان مازندران در شهرستان نور است. جاده‌ای دارد که چمستان را به نور و آمل متصل می‌کند. این شهر با قدمت ۷۰ ساله دارای شهرداری، بخشداری، دادگستری، سایر ادارات و دوایر دولتی، کتابخانه، عمومی و کانون فرهنگی‌تربیتی است.

بخش چمستان دارای طبیعت بسیار زیبا و بکر و دست نخورده‌ است که امروزه در کمتر جایی یافت می‌شود. روستای ییلاقی لاویج دارای آب گرم طبیعی در ۲۵ کیلومتری جنوب چمستان، پارک جنگلی کشپل، دریاچه الیمالات، جنگل واز، بقعه تاریخی آقا شاه بالوزاهد در روستای آهودشت و ۳کیلومتری شرق چمستان واقع شده است.

کوه‌هایی چون میرخمند، واز، لاویج، طارم، رودبارک، گزناسرا از جاذبه‌های این بخش به شمار می‌رود.

این بخش دارای منابع بسیار غنی جنگلی، معادن شن و ماسه، معادن ذغال سنگ، وجود شهرک صنعتی، وجود ناحیه صنعتی، پرورش ماهی و غیره است.

مردم بخش چمستان سال‌ها است که با روش‌های مختلف می‌خواهند تا مسئولین کشوری و استانی نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته باشند. 

«قدرت الله نصیری» رییس شورای اسلامی بخش چمستان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بخش ۷۴ ساله چمستان با ۹۶ پارچه روستا بزرگترین وسعت و بیشترین جمعیت را نسبت به خیلی از شهرستان های استان دارد و یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، شوراها و مسئولین بخش چمستان تبدیل به شهرستان شدن است که با مطالبه‌گری امام جمعه چمستان از استاندار در خصوص این موضوع همراه بوده است.

وی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای که وجود دارد، گفت: اما با خودیاری و همیاری مردم و شوراهای محل محور آمل به چمستان و نور چراغ های روشنایی با اعتبار بیش ۱۰ میلیارد تومان نصب شد.

رییس شورای اسلامی بخش چمستان با بیان اینکه در حوزه جاده‌های ییلاقی اتفاقات خوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: جاده لاویج به میرخمند یک کیلومتر آسفالت و سه کیلومتر زیر سازی انجام شد.
نصیری ادامه داد: متاسفانه سیلاب‌های اخیری که در بخش چمستان رخ داد خسارت‌های زیادی به ویژه به پل‌های روستایی وارد کرد که با تعامل مردم و شوراها با مسئولین و درایت فرماندار و بخشدار چمستان نسبت به بازگشایی مسیرهای بین مزارع، به صورت کوتاه مدت برای روستاییان فراهم شد و در حال حاضر هم کار روی پل‌های تخریب شده روستاها درحال انجام است.

وی تاکید کرد: متاسفانه روستاهای ییلاقی بالادست جاده مناسبی ندارد و محل تردد بسیاری از مردم خصوصا در فصل تابستان است که حمایت ویژه مسئولین امر در قسمت محرومیت زدایی را می‌طلبد.  

رییس شورای اسلامی بخش چمستان با بیان اینکه در طرح هادی روستاها مشکلات و چالش‌های زیادی وجود دارد، یادآور شد: بسیاری از روستاها بیش از ۵ یا ۶ سال از مهلت بازنگری آنها گذشته و نیازمند نگاه ویژه مسئولان استانی نسبت به بازنگری طرح هادی با توجه به موقعیت و شرایط توریستی بخش چمستان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • بررسی مشکلات مددجویان زندان سپیدار اهواز در دیدار با رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان
  • بررسی مشکلات ۱۵ مددجو زندان سپیدار اهواز
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • بررسي مسائل و مشکلات محله تخت استاد يزد