Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@23:35:44 GMT

بخوبی چو آب و به رنگ آتش است

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۷۴۰۰

بخوبی چو آب و به رنگ آتش است

1- مهم‌ترین اختلاف نقاشی خیالی‌نگاری با سایر سبک‌های نقاشی موضوع (انتقال تفکر) است، یعنی نقاش باید تفکرات خود را به گذشته‌های دور منتقل کند و آثار خود را بر مبنای اصول و قواعد دوران گذشته به تصویر درآورد بحث انتقال تفکر امروزه نیز توسط استادان نقاش (کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان) انجام می‌شود. منصور وفایی هنرمند نقاش قهوه خانه ای

 این استادان که فارغ‌التحصیل نقاشی از دانشگاه‌ها هستند تفکر و اندیشه خود را با دیدگاه و تفکرات کودکان تطبیق داده‌اند و جهان را از دید آنان به تصویر درمی‌آورند به نحوی که تصاویر با تمام سادگی‌ها کاملاً مورد پذیرش کودکان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مثالی دیگر: زمانی که یک نقاش خیالی‌نگار تصمیم دارد نبرد امام علی‌(ع) و عمربن عبدود را به تصویر درآورد، باید خود را به جای هنرمندی تصور کند که 1500 سال قبل در کنار میدان نشسته و نبرد را طراحی می‌نماید، به عبارت دیگر تفکرات و مهارت‌های او را به تصویر درآورد که از اصول و قواعد طراحی آکادمیک بی‌اطلاع است و آناتومی و پرسپکتیو را همان‌گونه که توانایی دارد و می‌بیند، طراحی کند.
با ذکر نکات بالا اغلب در پرده‌های نقالی مشاهده می‌شود که کیکاووس سوار بر اسب در کنار میدان با پاهای کوتاه و سر بزرگ نقاشی شده است. لازم به ذکر است که ارزش اینگونه طراحی‌ها شبیه و همتراز آثاری است که از دوران گذشته در غارها و دیوارنگاره‌ها مشاهده می‌شود. به عبارت دیگر آثار خیالی‌نگاری احساس بیننده را به دوران گذشته سوق می‌دهند و به همین دلیل هنرشناسان غربی چنین آثاری را در بهترین موزه‌های خود نگهداری کرده‌اند.
با ذکر مثال دیگر: اگر نبرد رستم و اشکبوس را یک کارشناس ارشد نقاشی به تصویر درآورد، نتیجه کار یک اثر واقعگرایانه (رئالیسم) خواهد بود ولی اگر همین موضوع را یک نقاش خیالی‌نگار بسازد هم مورد توجه نقالان خواهد بود و هم مورد پسند مردم قرار خواهد گرفت.
2- وقتی یک نقاش خیالی‌نگار طراحی خود را به پایان رسانید، زمان آن رسیده که افکار خود را به زمان حال منتقل نماید و از تکنیک روز برای کارهای زیر استفاده کند (رنگ‌آمیزی - نقش‌آفرینی و تذهیب - زیباسازی اثر و پرداختن به جزئیات).
3- در تابلوهایی که برای نقالی مورد استفاده قرار می‌گیرند و به نام پرده‌های درویشی نامیده می‌شوند، باید نکات زیر لحاظ شود:
الف - پرده باید بزرگ باشد که بینندگان در انتهای سالن بتوانند جزئیات اثر را هم مشاهده کنند.
ب - در این پرده‌ها کلیه فضاهای خالی باید تصویرسازی شود و سوژه اصلی در وسط پرده و با اندازه بزرگ ساخته شود.
پ - رنگ‌آمیزی باید متنوع و جذاب باشد به نحوی که بینندگان را مجذوب کند در آثار مذهبی نوع رنگ‌آمیز برای اشقیا و اولیا‌(ع) متفاوت است که باید در کلاس به دانشجویان آموزش داده شود.
ت - برای نشان دادن زمان و تاریخ وقوع حوادث باید نکات زیر آموزش داده شود:
- ابنیه و ساز و برگ جنگی، آداب و رسوم مردم بویژه اصول نبرد و سنت‌ها - ابنیه و ساختمان‌ها و آداب و رسوم مردم کشورهای همسایه و ایران.
4- در جنگ های تاریخی مقررات خاصی از جمله مردانگی، دلاوری و پهلوانی حاکم بوده به‌طوری که دو سپاه در دو سوی میدان صف‌آرایی می‌کردند و پهلوانی از یک‌سو به میدان می‌آمد و هماورد می‌خواست از سپاه مقابل هم پهلوانی وارد میدان می‌شد و در صورت مغلوب شدن یا کشته شدن هر یک پهلوان دیگری به میدان می‌آمد و در نهایت در صورت نبودن حریف، سپاه پیروز حمله‌ور می‌شد و نبرد انبوه آغاز می‌شد لکن در‌مورد نبرد حضرت علی‌اکبر‌(ع) در روز عاشورا این اتفاق نیفتاد. بدین‌ترتیب که حضرت علی‌اکبر‌(ع) وقتی از پدر گرامی خود حضرت امام حسین‌(ع) اذن نبرد خواست و وارد میدان شد به روایتی 120 نفر از اشقیا را به هلاکت رسانید ولی عمر بن سعد دستور حمله گروهی صادر کرد و حضرت علی‌اکبر‌(ع) در محاصره گروه کثیری از اشقیا قرار گرفت و پس از نبرد سنگین، از قفا «مره بن عبدی» با زدن شمشیر بر سر مبارک آن حضرت موجب شهادت حضرت علی‌اکبر‌(ع) شد.
از مثال فوق این نتیجه حاصل است که نقاشی‌های خیالی‌نگاری باید با واقعیت‌ها و اسناد تاریخی و اصول و قواعد نبردها بویژه موضوعات مذهبی کاملاً منطبق باشد که مورد ایراد اشخاص واقع نگردد. (این قبیل موضوعات مهم باید در دانشگاه‌ها به دانشجویان آموزش داده شود.)
بارها در نشریات دیده شده که اسب رستم (رخش) را با رنگ سفید نقاشی کرده‌اند، در حالی که حکیم توس در توصیف رخش چنین سروده است:
همی رخش خوانیم و بور ابرش است1
بخوبی چو آب و به رنگ آتش است
تنش پرنگار از کران تا کران
چو داغ گل سرخ بر زعفران
آثار خیالی‌نگاری به سبب اهمیت تاریخی و مذهبی و ادبی ایران، اغلب در برابر دید جهانیان قرار می‌گیرد لذا ضروری است که از اصالت کافی برخوردار باشد.
در این مورد در سال 1389 در مراسمی که هزاره سرایش شاهنامه فردوسی در یونسکو برگزار شد، پرده بزرگ رستم و سهراب من به دیوار تالار نصب شده بود و نقالی شد که حدود یک‌هزار نفر از سراسر جهان حضور داشتند.
تصویر پرده من در ماهنامه ایرانا به پیوست چاپ شده است.
برای رعایت اصالت در تصاویر این هنر بومی، نکات زیر باید جزو واحدهای آموزشی دانشجویان قرار گیرد.
1- آگاهی از ترجمه قصص قرآن کریم
2- آگاهی از زندگینامه ائمه معصومین‌(ع)
3- آگاهی کامل از کلیه اتفاقات و حوادث عاشورا (از حرکت کاروان حضرت امام حسین‌(ع) از مدینه تا کربلا
4- مطالعه کتب ادبی و آثار شعرای بزرگ ایران از جمله حافظ، سعدی، فردوسی، مولوی و سایرین.
با ذکر نکات بالا برای من همیشه این پرسش وجود داشته که هنر بومی و با‌ارزش خیالی‌نگاری چرا مظلوم واقع شده و در دانشگاه‌ها تدریس نمی‌شود؟ شاید اطلاق واژه (قهوه‌خانه‌ای) از ارزش والای آن کاسته است؟ (در قهوه‌خانه‌های قدیم اتفاقاتی از قبیل بازی تخته‌نرد منجر به نزاع و استعمال دخانیات و قلیان و بازی‌های شاه و وزیر و لوطی و میمون و... انجام می‌شده است که شایسته حضور نوجوانان و بانوان در آنجا نبوده است.
ارزش خیالی‌نگاری با توضیحات زیر مشخص می‌شود:
هنر نقالی به‌عنوان (میراث معنوی ایران) در یونسکو به ثبت رسیده است. اجرای نقالی بدون پرده‌های نقاشی خیالی‌نگاری امکان‌پذیر نیست، زیرا این دو هنر لازم و ملزوم یکدیگرند.
برای پی بردن به ارزش نقاشی خیالی‌نگاری پرسش زیر مطرح است:
کدام‌یک از رشته‌های هنرهای تجسمی قادرند پرده‌ای به مساحت یک فرش (10 الی 12 متر مربعی) را برای نقالان به تصویر درآورند که جایگزین پرده‌های خیالی‌نگاری شود؟
بدیهی است سبک‌های مدرن از این مقوله خارج هستند. نگارگری هم با آبرنگ آن‌هم روی پارچه با ابعاد فوق امکانپذیر نیست. بنابراین تنها نقاشان واقع‌گرا (رئالیست) ممکن است قادر به این کار باشند که طبق توضیحات بالا چنین اثری نقاشی خیالی‌نگاری نیست زیرا نقاشان واقع‌گرا با آموزش‌هایی که در دانشگاه دیده‌اند خود را در قواعد و اصول آکادمیک محصور کرده‌اند لذا اثری را که ارائه خواهند داد، مورد استقبال نقالان و مردم قرار نخواهد گرفت، زیرا مربوط به گذشته‌های دور نیست ولی خیالی‌نگاران این قفس را که با قواعد دانشگاهی ساخته شده شکسته‌اند و خود را از بند آن آزاد ساخته‌اند و به همین علت آثارشان به علت تشابه با آثار کهن مورد استقبال هنرشناسان و موزه‌داران جهان قرار گرفته است.
5- در خاتمه به این نکته مهم باید توجه داشت که در ایران هنری بومی وجود دارد که موضوعات عاشورایی و آیینی و تاریخی و ادبی ایران را در ابعاد بزرگ به تصویر درمی‌آورد و برای مردم نقالی می‌شود بویژه برای کودک و نوجوان حال پرسش از مسئولان هنری و دانشگاهی این است که چرا چنین هنری آموزش داده نمی‌شود و در اثر بی‌توجهی باید در سراشیبی فنا قرار گیرد؟
1- بور اَبرش = اسب رنگی خالدار

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۷۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ پرده از ناکامی‌های پرسپولیس مقابل گربه‌سیاه

در مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی، تیم پرسپولیس دیروز (جمعه) به مصاف آلومینیوم اراک رفت و در شرایطی که ۲ بار در آستانه کسب برد مقابل این تیم قرار داشت، در نهایت با شکست در ضربات پنالتی از دور رقابت‌ها کنار رفت. آلومینیوم اراک که چهارمین فصل حضورش در لیگ برتر را سپری می‌کند، در سال‌های اخیر همیشه رقیب سرسختی برای پرسپولیس بوده و طی مدت حضورش در سطح اول فوتبال ایران، ۴ بار سرخپوشان را ناکام گذاشته است.

در ۹ تقابل اخیر آلومینیوم اراک و پرسپولیس، ۴ برد سهم سرخپوشان بوده، ۲ بازی مساوی شده و ۳ بار هم اراکی‌ها برنده شده‌اند. یکی از ۲ تساوی هم دیروز رقم خورد که در ضربات پنالتی کار به سود شاگردان مجتبی حسینی به پایان رسید.

آلومینیوم ۲ - یک پرسپولیس

نخستین تقابل ۲ تیم پرسپولیس و آلومینیوم اراک در هفته دوازدهم لیگ بیستم و به میزبانی تیم اراکی برگزار شد. آلومینیوم که با رسول خطیبی شرایط خوبی در نخستین فصل لیگ برتری خود داشت، در این دیدار پرسپولیس را ۲ بر یک شکست داد و برای دیگر تیم‌های لیگ برتری خط و نشان کشید. پرسپولیس در آن بازی هم مثل تقابل دیروز از حریف پیش افتاد ولی شاهین توکلی و حامد پاکدل گل کمال کامیابی‌نیا را پاسخ دادند تا تنها شکست پرسپولیس در لیگ بیستم رقم بخورد.

پرسپولیس در آن سال ضمن کسب عنوان قهرمانی، صعود به فینال لیگ قهرمانان آسیا را هم تجربه کرد و یکی از آماده‌ترین تیم‌های خود را در اختیار داشت.

پرسپولیس ۲ - ۳ آلومینیوم

این دیدار در فصل ۰۱-۱۴۰۰ جام حذفی برگزار شد و ۲ تیم در مرحله یک‌چهارم نهایی به مصاف هم رفتند. مهدی رحمتی در آن زمان به تازگی هدایت آلومینیوم اراک را بر عهده گرفته بود و در ورزشگاه آزادی با این تیم دست به یک کار بزرگ زد. مانند بازی لیگ بیستم، باز هم این پرسپولیس بود که گل اول را به ثمر رساند و توسط احسان پهلوان از حریف پیش افتاد. گلی که توسط محمدرضا آزادی پاسخ داده شد ولی سرخپوشان با پنالتی مهدی ترابی دوباره جلو افتادند و آماده صعود به نیمه‌نهایی شدند.

در نیمه دوم مسابقه، اما محمد علی‌نژاد و محمدرضا آزادی بازی را به سود آلومینیوم برگرداندند و آزادی حتی یک ضربه پنالتی را هم مقابل احمد گوهری، گلر فعلی اراکی‌ها از دست داد. این نتیجه باعث حذف پرسپولیس و از دست رفتن اولین جام فصل شد. آنها در ادامه کورس قهرمانی لیگ برتر را هم به استقلال واگذار کردند و فصل را بدون جام به پایان رساندند. آلومینیوم هم پس از صعود به فینال جام حذفی، مقابل نساجی شکست خورد و نایب‌قهرمان شد.

آلومینیوم اراک یک - صفر پرسپولیس

نماینده اراک فصل گذشته مقابل پرسپولیس به پیروزی نرسید و در بازی رفت این فصل هم شکست خورد ولی در آغاز نیم‌فصل دوم باز هم موی دماغ سرخپوشان شد. در شرایطی که پرسپولیس پس از جدایی یحیی گل‌محمدی، نخستین بازی خود با هدایت اوسمار ویرا را تجربه می‌کرد، به سد محکم آلومینیوم رسید و مقابل این تیم شکست خورد. سرخپوشان در آن بازی به دلیل بسته بودن پنجره نقل‌وانتقالاتی هیچ‌کدام از خرید‌های جدیدشان را در اختیار نداشتدند و در پایان با اشتباه علیرضا بیرانوند و سوپرگل امیر نوری یک بر صفر شکست خوردند.

این شکست البته سرآغاز نتایج درخشان پرسپولیس با مرد برزیلی بود و آنها در ادامه بازی‌های خود در لیگ برتر ۷ برد و یک تساوی به‌دست آوردند و فقط در یک بازی گل خوردند!

آلومینیوم اراک ۴ (۶) - ۴ (۵) پرسپولیس

آخرین پرده از ناکامی‌های پرسپولیس مقابل گربه‌سیاه سال‌های اخیر خود، دیروز و در شرایطی رقم خورد که پس از گل دوم، حتی بدبین‌ترین هوادار سرخپوشان هم تصور نمی‌کرد این تیم در اراک حذف شود. پرسپولیس مقابل آلومینیوم ۲ بار برتری ۲گله را از دست تا در نهایت کار به ضربات پنالتی کشیده شود. در ضربات پنالتی این بازی هم احمد گوهری که ۲ سال قبل با پرسپولیس مقابل آلومینیوم حذف شده بود، عملکرد درخشانی داشت و خودش این بار نقش اول شکست سرخپوشان بود.

پرسپولیس در ۳ دوره اخیر جام حذفی ۲ بار به آلومینیوم برخورد که هر ۲ بار مقابل این تیم حذف شده است. جالب اینکه در ۳ مورد از ۴ ناکامی اخیر پرسپولیس مقابل اراکی‌ها، سرخپوشان زننده گل اول بازی بودند ولی نتوانستند برتری را حفظ کنند.

منبع: خبرآنلاین

tags # پرسپولیس سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • طوفانی که پرده‌ها را کنار زد
  • ۴ پرده از ناکامی‌های پرسپولیس مقابل گربه‌سیاه
  • پشت پرده «شیعه» شدن ژوزه مورایس؛ ازدواج با شیدا مقصودلو؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳
  • پشت پرده بازگشت احتمالی علی علیپور به پرسپولیس
  • فیلم| تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی!
  • پشت پرده حضور اورونوف در پرسپولیس؛اوسمار حقیقت را فاش کرد
  • چند عکس دیده نشده از هنرمندی که «مست عشق» را روی پرده ندید
  • پشت پرده افزایش خودکشی رزیدنت‌ها در ایران