Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا رمضانی، در تشریح ابهامات سد مراش در استان زنجان به خبرنگار مهر گفت: باید دید چه اجبار و اضطراری وجود داشته است که طرح یاد شده بدون داشتن مجوز محیط زیستی و حتی پیش از استعلام و آغاز مطالعات محیط زیستی ضروری، به صورتی فراقانونی وارد مرحله اجرایی شود و حتی مطالعات ارزیابی محیط زیستی این طرح -که در مرحله‌ای بلااثر در دستور کار قرار گرفته- به مشاوری سپرده شود که در فهرست مشاورین دارای صلاحیت انجام مطالعات محیط زیستی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پس از طرح شائبه‌های متعدد رانت خواری و… درباره این طرح آقای دکتر حقیقی استاندار محترم زنجان دستور برنامه‌ریزی جلسه‌ای اختصاصی برای پرداختن به این شبهات را صادر کردند. در اول اسفند ماه نیز در جلسه کارگروه آمایش سرزمین و محیط زیست تاکید کردند که برنامه ریزی لازم به منظور تشکیل جلسه اختصاصی ۳ ساعته ظرف مدت ۱ هفته انجام پذیرد. علی رغم تآکیدها و حتی پیگیری‌های ایشان برای تحقق این مهم از یک سو و پیگیری‌های مستمر اینجانب از سوی دیگر، برنامه ریزی برای برگزاری این جلسه‌ها توسط بخش‌های مسئول در استانداری به علل نامعلومی تاکنون صورت نپذیرفته است.

رمضانی با طرح چند پرسش درباره مباحث اداری و بودجه‌ای طرح سد مراش گفت: چه عاملی سبب شده است که این طرح با برآورد هزینه اجرایی ۸۰ میلیارد ریالی وارد چرخه استعلام‌ها شود، اما در نهایت، قرارداد مطالعه آن با مشاور بر اساس برآورد هزینه اجرای ۱,۰۳۰ میلیارد ریال (نزدیک به ۱۳ برابر برآورد اولیه) منعقد شود؟ آیا واقعیت دارد که علی رغم ابلاغ معیارهای رتبه‌ای و پایه‌ای لازم برای انتخاب مشاور و ارائه فهرست شرکت‌ها و رتبه‌ها و پایه‌های مترتب برای تعیین صلاحیت، مطالعه این طرح به شرکتی سپرده شده که صلاحیت رتبه‌ای و پایه‌ای را نداشته است؟

این کارشناس و فعال محیط زیست پرسید: چه اجبار و اضطراری وجود داشته است که طرح یاد شده بدون داشتن مجوز محیط زیستی و حتی پیش از استعلام و آغاز مطالعات محیط زیستی ضروری، به صورتی فراقانونی وارد مرحله اجرایی شود؟ مشاوری که ارزیابی محیط زیستی این طرح را بر عهده داشته، همان شرکتی است که خود، طرح را پیشنهاد کرده و در عین حال مطالعات فاز ۱ و ۲ طرح هم به همان شرکت سپرده شده است.

رمضانی تاکید کرد: برآورد هزینه اجرایی این طرح که طی روندی مبهم از ۸۰ میلیارد ریال به ۱, ۰۳۰ میلیارد ریال رسیده بود، برآوردی برای اتمام طرح در مدت ۱۰ سال بوده است اما بودجه‌ای بیش از این رقم در مدتی کمتر از ۱۰ سال هزینه شده و عملیات اجرایی طرح از مرحله پی فراتر نرفته است.

وی ادامه داد: آیا داده‌های به کار رفته در مطالعات توجیه کننده این طرح از صحت و دقت قابل اتکا برخوردار بوده است یا آنکه در بررسی‌های مجدد، تغییرات معنی داری به چشم می‌خورد که توجیه‌های فنی، اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی آن را با چالش‌های جدی روبرو می‌کند؟ آیا نیازهایی که اجرای این طرح برای تأمین آنها پیشنهاد شده، با شیوه‌ای کم هزینه تر، سریع‌تر، مطمئن‌تر و کم عارضه تر قابل تأمین نبوده و نیست؟ چه مانعی در میان بوده است که با وجود تخلف‌های محیط زیستی گسترده و متعدد در مراحل مختلف بررسی و اجرای این طرح -که فاقد مجوز نهایی محیط زیستی است- پیگردهای قانونی مشخصی صورت نپذیرفته است؟

رمضانی یادآور شد: ابهام‌های فنی این طرح گسترده‌تر از ابهام‌های بودجه‌ای و اداری آن بوده و مجال فراخ‌تری را برای طرح و بررسی خواهد طلبید اما امید است با تدابیری که استاندار محترم برای بررسی ابهام‌ها در پیش خواهند گرفت، عوامل برخی از لکنت‌ها، سکوت‌ها، مماشات‌ها و حتی حمایت‌ها -که تاکنون تعلل و سکون را در رسیدگی به موضوع رقم زده‌اند- مرتفع شوند.

کد خبر 4595791

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا رمضانی سدسازی سد مراش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر چهارشنبه در دهمین جشنواره جهادگران علمی و فناوری بسیج استان مرکزی اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند علاج مشکلات کشور اقتصاد مقاومتی است که برای تحقق آن توجه ویژه به ۲ رکن اقتصاد مردمی و اقتصاد دانش بنیان است.

وی افزود: گروهی که باید این فرمان و پرچم را راهبری و هدایت کند، بسیجیان هستند چرا که بسیج معجزه امام راحل و دستاورد مهم انقلاب اسلامی است.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه سال گذشته دانشگاه اراک جز ۱۰ دانشگاه برتر کشور شناخته شده است، افزود: در حوزه فناوری برای تقویت، توسعه اقتصاد دانش بنیان، باید از ظرفیت جهادگران به عنوان کلید حل مشکلات کشور بهره گیری کرد.

وی تاکید کرد: در استان مرکزی آب سنگین، به ارزش هر کیلو ۸۰۰ دلار تولید می‌شود در حالی که نفت خام بشکه‌ای ۸۰ تا ۹۰ دلار به فروش می‌رسد، بر این اساس آب سنگین ظرفیت تولیدی ویژه ای در این استان محسوب می‌شود.

مخلص الائمه تاکید کرد: مسائل و مشکلات با کار زیاد حل نمی‌شود بلکه نیازمند اقدام جهادی است که در این راستا تمام ظرفیت‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار مرکزی گفت: بدون تردید ظرفیت‌های جمهوری اسلامی به مراتب بیش از مشکلات است که می‌توان با تعامل و هم‌افزایی تمام ارگان‌ها بر مسائل و مشکلات غلبه کرد در غیر این صورت نوعی نقص در عملکرد و بروکراسی اداری وجود دارد.

وی اقتصاد نفتی را پاشنه اقتصاد کشور دانست و گفت: پیشرفت علم و فناوری و کلید حل مشکلات کشور و به تبع آن استان، نیازمند دانش‌بنیان کردن تولید است که با توجه به این مهم در کمترین زمان به قله‌ای که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود فرمودند، دست می‌یابیم.

کد خبر 6100541

دیگر خبرها

  • دکوراسیون اداری با تم مدرن؛ ایجاد فضاهای متفاوت برای همکاران شما
  • پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • ملاقات مردمی رییس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • بازداشت عضو شورای ‌بندر ماهشهر به دلیل تخلفات مالی و اداری
  • وقتی احمدی‌نژاد اسم قوچ ارمنی را برای اولین‌بار شنید؛ یک خاطره جدید و عجیب از حضور احمدی‌نژاد در یک جلسه محیط زیستی (فیلم)
  • اجاره وثیقه برای زندانی با وکیل پایه یک دادگستری
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق