Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- به واسطه سیل از ابتدای سال جاری بسیاری از زمین‌های زیر کشت گندم با آسیب جدی روبرو شد، اما با وجود بارش های فراوان و افزایش تولید گندم در مزارع دیم کمبود‌ها جبران خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، از ابتدای سال جاری به واسطه بارش‌های فراوان در نقاط مختلف کشور و جاری شدن سیل در برخی استان‌ها سطح وسیعی از زمین‌های کشاورزی تحت تاثیر این پدیده طبیعی قرار گرفت که زمین‌های زیر کشت گندم نیز جزء آن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیل از جمله عوامل مخربی است که هرچه دیرتر به آن رسیدگی شود خسارت بیشتری به آن منطقه وارد می‌شود و اگر آب سریع‌تر از زمین‌های کشاورزی خارج نشود همان قدر از حاصل خیزی زمین کاسته می‌شود.

نائب رئیس بنیاد توانمندسازی گندم در گفت‌وگو با حبرگزاری میزان در خصوص تاثیر سیل بر اراضی کشاورزی می‌گوید: در تمامی استان‌های سیل زده، خسارت‌های زیادی به اراضی گندم و جو وارد شده همچنین در مواردی در آق قلا مشاهده می‌شود که برخی از اراضی گندم تخریب ۱۰۰ درصدی داشته اند.

وی معتقد است افزایش سطح بارندگی در کشور علاوه بر اینکه موجب سیل شده، شرایط برخی از کشاورزان را در خصوص تامین آب کشاورزی بهبود ساخته و در سال جاری کشاورزان با کمبود آب مواجه نخواهند شد.

البته این نکته حائز اهمیت است که در استان‌های با بارندگی مناسب، میزان تولید گندم، در مزارع دیم افزایش خواهد یافت و مزارع دیم با توجه به افزایش تولید، کمبود به‌وجودآمده در زمینه گندم را به‌دلیل سیل اخیر جبران می‌کنند.

در همین راستا عباس کشاورزی معاون امور زراعت وزیر جهادکشاورزی در خصوص خسارات سیل به زمین‌های کشاورزی گفت: بخشی از این آسیب، آبگرفتگی موقت بوده و در بخشی از محصول دچار خوابیدگی می‌شود سپس این عارضه مرتفع می‌شود در بخشی هم که آبگرفتگی بیشتر است موجب پوسیدگی محصول می‌شود و در بخشی هم سیل، زمین یا باغ کشاورز را با خود برده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۵۵ درصد این اراضی بین ۲۵ تا ۵۵ درصد آسیب دیده عنوان کرد: بنابراین حدود ۵۰ درصد زمین‌ها و محصولات کشاورزی آسیب دیده قابل برگشت است.

معاون امور زراعت وزیر جهادکشاورزی افزود: حدد ۲۵۰ هزار هکتار از محصولات کشاورزی و حدود ۱۵۰ هزار هکتار باغ بر اثر سیلاب‌های اخیر از بین رفته است.

این مقام مسئول معتقد است: در زمینه باغ، استان‌های خوزستان، مازندران و کرمانشاه و در زمینه زراعت استان‌های خوزستان، لرستان و گلستان، مازندران، ایلام و کرمانشاه، بیشترین خسارت را دیدند.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در همین راستا اعلام کرد: برداشت گندم که از نظر سطح زراعی بیشترین خسارت را دیده، آغاز شده و با توجه به این بارندگی‌ها در سال آبی جاری، وضعیت مزارع و باغات و مراتع مان خوب است و امیدواریم علی رغم تمام این خسارت‌ها سرجمع دچار کمبود تولید نشویم. 

حجتی با اشاره به اینکه به طور قطعی افزایش تولید خواهیم داشت، تاکید کرد: در بحث گندم به لطف و عنایت پروردگار بیش از نیاز برداشت می‌شود.

گفتنی است ۷۰۰میلیارد ریال غرامت در ۲ هفته اخیر به کشاورزان خسارت دیده چهار استان سیل زده کشور پرداخت شده که سهم کشاورزان خسارت دیده خوزستان ۴۱۰ میلیارد ریال بوده است.

براساس مصوبه دولت، پرداخت غرامت به کشاورزانی که محصول خود را بیمه نکردند برعهده دولت است هرچند غرامت بیشتری از سوی دولت به کشاورزان بیمه شده تعلق می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گندم سیل سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۹۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان

ایسنا/لرستان معاون اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه طبق آمار و مستندات سال گذشته در حوزه تولید محصولات کشاورزی در همه زیر بخش‌ها رشد خوبی داشته‌ایم، گفت: تولید مرغ، تخم مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در استان رشد خوبی داشته است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

سیروس ابراهیمی در حاشیه جلسه تنظیم بازار که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، کارگروه تنظیم بازار را یکی از کارگروههای مهم عنوان کرد و افزود: در این کارگروه معمولا مسائل بازار، تولید، عرضه، مصرف، قیمت و نظارت مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق آمار و مستندات سال گذشته در حوزه تولید محصولات کشاورزی در همه زیر بخش‌ها رشد خوبی داشته‌ایم، گفت: تولید مرغ، تخم مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در استان رشد خوبی داشته است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان عنوان کرد: یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم تولید گوشت مرغ بیش از نیاز استان است که باید به دیگر استان‌ها صادر شود، چالش بعدی ۱۰ درصد ارزش افزوده است که محل اختلاف سازمان جهاد کشاورزی و امور مالیاتی است که باید بررسی شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از مصوبات امروز جلسه تنظیم بازار تحویل سبوس گندم به دامداران بود، گفت: کارخانجاتی که به تعهد خود در خصوص تحویل سبوس گندم به دامداران عمل نکنند سهمیه گندم آن‌ها قطع می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟