Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، از ۲۰ فروردین ماه سال گذشته و همزمان با آغاز روند افزایشی قیمت دلار و سپس تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برخی کالاهای اساسی، از آنجا که این اقدام با اعتراضات گسترده رانندگان کامیون به گرانی لوازم یدکی خودروهای سنگین خصوصاً لاستیک همزمان شده بود، لذا لاستیک خودروهای سنگین باری و مسافری جاده‌ای (کامیون و اتوبوس) نیز در زمره کالاهای اساسی قرار گرفت که سبب شد با قیمت حلقه‌ای دو میلیون تومان بین کامیون داران توزیع گردد؛ به این ترتیب التهاب قیمتی که برای این کالای استراتژیک صنعت حمل و نقل در ماه‌های ابتدایی سال گذشته ایجاد شده بود، فروکش کرد و حباب قیمت از بین رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری خود در پایان تعطیلات نوروز و آغاز روزهای کاری سال جاری در آستانه سالگرد تصمیم دولت مبنی بر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات ۲۵ قلم کالا، با اشاره به وجود ۹۳۶ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و ۴۵ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی در اقتصاد کشور، بر لزوم اصلاح ساختار بودجه نویسی کشور با هدف حذف این یارانه‌های پنهان تأکید کرد.

وی یکی از مصادیق یارانه‌های پنهان را اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۲۵ قلم کالای اساسی عنوان کرد و تلویحاً از حذف تدریجی اختصاص ارز دولتی به این کالاها خبر داد. در نیمه دوم فروردین امسال، گوشت اولین کالای اساسی بود که از شمول دریافت دلار ۴۲۰۰ تومانی خارج و به واردکنندگان آن ارز نیمایی تخصیص داده شد.

به گفته معاون رئیس جمهور، حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات ۲۵ قلم کالای اساسی هنوز نهایی نشده و تا کنون صرفاً درباره گوشت چنین تصمیمی اتخاذ و اعمال شده است.

نوبخت علت حذف ارز دولتی در تخصیص ارز به واردات گوشت را دست نیافتن به هدف دولت مبنی بر کاستن قیمت گوشت با استفاده از کالای اساسی دانستن آن عنوان کرده است؛ به عبارت دیگر، علی رغم آنکه به واردات گوشت یا دام زنده ارز دولتی تخصیص داده شد، اما این کالا با قیمت مناسب بدست مصرف کنندگان نرسیده است.

ارز دولتی لاستیک فعلاً برقرار است

در همین ارتباط، محسن حاج اسماعیلی، مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره اینکه آیا ارز ۴۲۰۰ تومانی از زنجیره واردات لاستیک حذف می‌شود یا خیر؟ اظهار داشت: واردات لاستیک اگرچه بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اما از زمانی که مشکل توزیع آن ایجاد شده، برای آنکه بتوانیم کاری کنیم که تایر خودروهای باری و مسافری سنگین جاده‌ای به دست مصرف کننده اصلی برسد، توزیع آن به سازمان راهداری واگذار شد.

وی ادامه داد: با این حال نقش اصلی سازمان راهداری در این بخش، صرفاً تعیین و توزیع میزان سهمیه و تعداد لاستیکی است که سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برای هر استان تعیین می‌کنند، میان رانندگان و کامیون دارانی است که سازمان راهداری بر ترددهای آنها در جاده‌ها نظارت دارد؛ سازمان راهداری فعالان این صنف را به سازمان‌های استانی صمت معرفی می‌کند.

این مقام مسئول در سازمان راهداری یادآور شد: لاستیک خودروهای باری و مسافری سنگین جاده‌ای از ابتدا در زمره کالاهای اساسی قرار گرفت و در حال حاضر نیز با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود. فعلاً صحبتی درباره تغییر نرخ ارز واردات لاستیک کامیون مطرح نشده است.

کد خبر 4596610 برهان محمودی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اعتراضات کامیونداران دلار 4200 تومانی لاستیک اتومبیل محمدباقر نوبخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۰۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۳ میلیاردی تومانی خیران برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ حجت الاسلام و المسلمین فرجی‌برحق گفت: در بازه زمانی ۱۵ بهمن ماه سال گذشته تا ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ خیرین استان مبلغ ۱۳ میلیارد تومان برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد استان کمک کردند که این مبلغ نسبت به مشابه سال گذشته ۳۸ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه از مجموع ۱۱۷ زندانی مشمول برای کمک با ۳۳ میلیارد تومان بدهی در این بازده زمانی که بیشترین کمک‌ها در ماه رمضان بود، تاکنون ۵۴ نفر آزاد شدند، افزود: این پویش تا ۱۵ اردیبهشت ادامه دارد.


رئیس‌کل دادگستری زنجان با بیان اینکه در برگزاری این پویش تلاش‌های زیادی انجام شد که در این میان بایستی از اقدامات صدا و سیمای مرکز زنجان که نقش زیادی در اطلاع‌رسانی و جمع‌آوری کمک‌های مردمی داشتند تشکر کنیم، ادامه داد: مردم خیر و نوع دوستان استان با این مقدار کمک‌های مالی یک کار خداپسندانه و بزرگی انجام دادند که شایسته تجلیل و احترام هستند.

حجت الاسلام و المسلمین فرجی‌برحق بررسی وضعیت پرونده‌های محکومان مالی که در زندان هستند مورد توجه مسئولان امور زندان و قاضی ناظر زندان قرار گیرد، گفت: باید برای کمک به زندانیان مشمول ابتدا آماری از تعداد مشمولان برای کمک مالی داشته باشیم تا بعد برنامه‌ریزی برای کمک داشته باشیم که این امر هم مورد عنایت دست‌اندرکاران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • شناسایی قطعی ۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز در کشور طی یک سال گذشته
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • کمک ۱۳ میلیاردی تومانی خیران برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تخصیص ۲۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های راهداری بوشهر
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟