Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@13:55:32 GMT

رشد بارندگی های یزد بالاتر از میانگین کشوری

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۳۹۰۵

رشد بارندگی های یزد بالاتر از میانگین کشوری

یزد - ایرنا - بارندگی های سال آبی جاری استان یزد ( از ابتدای مهر 97 تا اول اردیبهشت 98 ) 119 میلی متر بود که رشد آن نسبت به مدت مشابه سال قبل از میانگین این میزان در کشور بالاتر است.

به گزارش ایرنا ، رشد بارندگی های یزد در هفت ماهه سال جاری آبی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 165.3 درصد بود در حالی که کشوری 156.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصد اعلام شد.
در واقع در هفت ماهه مشابه سال قبل ، میزان بارندگی یزد 44.7 میلی متر بود که میانگین کشوری آن 113 میلی متر گزارش شده بود.
امسال کمترین میزان بارندگی متعلق به سیستان و بلوچستان ( 107 میلی متر ) ، یزد ( 119 میلی متر ) و کرمان ( 123 میلی متر ) بوده است.
از سوی دیگر بیشترین بارندگی ها متعلق به لرستان با 964 ، ایلام 858 ، چهارمحال و بختیاری 811 و گیلان 810.5 میلیمتر است .
بر اساس اعلام مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران ، میانگین رشد بارندگی های کشور در بلندمدت 46.5 و نسبت به مدت مشابه سال قبل 156.3 درصد بود.
نکته مهم این است که همه استان ها نسبت به مدت مشابه سال قبل و نیز بلندمدت ، افزایش بارندگی داشتند به گونه ای که بیشترین افزایش بارندگی ها نسبت به مدت مشابه سال قبل به چهار محال و بختیاری با 382.5 ، سیستان و بلوچستان با 382.4 و هرمزگان با 330.8 درصد تعلق دارد.
کمترین میزان رشد بارندگی ها نسبت به مدت مشابه سال قبل هم مربوط به اردبیل با 11.6 ، آذربایجان شرقی 40.4 و کردستان با 51.8 درصد است.
در قسمت بارندگی های بلندمدت نیز بیشترین رشد متعلق به استانهای ایلام با 109.1 ، لرستان با 105.9 و مرکزی با 89.8 درصد و همچنین کمترین رشد متعلق به کرمان با 1.5 ، سیستان و بلوچستان با 6.4 و اردبیل 17.7 درصد بود.
نکته جالب این است که سیستان و بلوچستان به عنوان کم بارش ترین استان کشور هم اکنون درگیر سیلاب است و در رده بندی کمترین رشد بارندگی ها نسبت به بلندمدت و بیشترین رشد بارندگی ها نسبت با سال قبل در جایگاه دوم قرار دارد.
وضعیت یزد هم در این 2 بخش بیانگر آن است که این استان در بخش تفاوت نسبت به بلندمدت با رشد 35.4 درصد در رده هشتم کمترین رشد را دارد و در بخش تفاوت نسبت به بارندگی سال قبل در رده استان های میانی قرار گرفته است.
تحلیل از محمودرضا رحمانی
1968/ 2047

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد بارندگي استان يزد ميانگين كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی بارش‌های سال زراعی جاری

علی محمد زورآوند مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت بارندگی‌های سال زراعی جاری استان، گفت : میانگین بارش‌های سال زراعی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تاکنون) در استان به حدود ۴۵۰ میلی‌متر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با بارش ۳۹۲ میلی‌متری، ۱۵ درصد و نسبت به دوره بلندمدت با بارش ۴۲۸ میلی‌متری، پنج درصد رشد داشته است.

وی میانگین بارش شهر کرمانشاه در این مدت را ۴۰۶ میلی‌متر اعلام کرد که نسبت به سال زراعی گذشته با بارش ۳۴۶ میلی‌متری، ۱۷ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت با بارش ۳۹۴ میلی‌متری، سه درصد بیشتر شده است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیشترین بارندگی‌های سال زراعی جاری در پاوه به ثبت رسیده، اظهار کرد: بارش سال زراعی جاری در پاوه ۹۰۵ میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته با بارش ۷۱۰ میلی‌متری، ۲۷ درصد و نسبت به دوره بلندمدت با بارش ۶۹۱ میلی‌متری، ۳۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به گفته زورآوند، کمترین بارش سال زراعی جاری در استان به میزان حدود ۲۸۴ میلی‌متر مربوط به سنقر بوده و سنقر و حمیل بیشترین کاهش بارش سال زراعی جاری را در استان داشته اند.

وی گفت: در مجموع می‌توان گفت پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای بارش‌های سال زراعی جاری استان مبنی بر اینکه بارش‌ها بیشتر از نرمال باشد، محقق شده است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه درباره پیش‌بینی بارش‌های اردیبهشت ماه استان نیز عنوان کرد: بررسی نقشه‌های بلندمدت که البته دقت کمی دارند، نشان می‌دهد که بارش‌های اردیبهشت نزدیک به نرمال باشد و به نظر می‌رسد بارش‌های مناسبی داشته باشیم.

زورآوند اظهار کرد: با تحلیل نقشه‌های هواشناسی، به نظر می‌رسد با پشت سر گذاشتن هفت روز پیش رو، در هفت روز بعد از آن بارش‌های خوبی در استان داشته باشیم، اما باز هم امکان تغییر این پیش‌بینی‌ها وجود دارد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بهاران پربارش فارس
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/سدها پر شد
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • تامین آب پایدار درمناطق بلوچستان جنوبی و مرکزی
  • نرخ تورم ماهانه چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری کمتر است
  • رتبه ۲۸ استان یزد در میزان بارندگی در کشور
  • رشد ۱۵ درصدی بارش‌های سال زراعی جاری