Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر لزوم توجه بیشتر به رویکرد جامعه نگر در کنترل بیماری‌های غیرواگیر، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، دکتر عبدالرسول همتی با اشاره به آغاز هفته سلامت گفت: با پیشرفت بهداشت و افزایش سطح پوشش ایمن سازی بر علیه بسیاری از بیماری های واگیردار، همچنین افزایش طول عمر در چند دهه اخیر، کشورها تا حد قابل توجهی موفق به کنترل بیماری های عفونی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اضافه کرد: در مقابل با روند رو به رشد بیماری های غیرواگیر از قبیل پرفشاری خون، بیماری های قلبی، سکته مغزی، دیابت، بیماری های بدخیم، بیماری‌های تنفسی و پوکی استخوان، مواجه شده اند و این بیماری ‌ها به مهم‌ترین چالش نظام ‌های سلامت جهان بدل شده ‌اند که بسیاری از دستاوردهای توسعه ‌ای در جوامع را تهدید می ‌کنند.

همتی گفت: شعار روز جهانی بهداشت، «پوشش همگانی سلامت برای همه، در همه جا» به مولفه‌ های اجتماعی موثر بر سلامت و سهم ۷۵ درصدی دستگاه ها و سازمان‌ ها در کنترل بیماری های غیر واگیر اشاره و بر تلاش بیشتر رسانه ‌ها و سازمان ‌ها در مسیر تغییر رفتار مردم به‌ صورت تدریجی برای کاهش بیماری‌‌های غیرواگیر تاکید می کند.

او کاهش تعداد مرگ‌ و میرهای زودهنگام ناشی از بیماری ‌های غیر واگیر با پیشگیری، درمان و ترویج بهداشت روانی و رفاه تا سال ۲۰۲۰ میلادی، تقویت پیشگیری از مصرف مواد مخدر و درمان سوء مصرف آن و نیز پیشگیری از استفاده زیانبار مشروبات الکلی و به نصف رساندن تعداد مر گ و میرها و مصدومیت‌ های ناشی از ترافیک جاده ‌ای در سطح جهان تا سال ۲۰۲۰ میلادی را سه هدف اصلی توسعه پایدار جهانی عنوان کرد .

معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد: ۷۵ درصد از عوامل زمینه ساز بیماری های غیر واگیر و فاکتورهای خطر مرتبط، خارج از اختیارات و حوزه عملکرد وزارت بهداشت است، بنابراین اگر با راهکارهای معمول پیش رویم در دسترسی به این اهداف و سایر اهداف سند بیماری های غیر واگیر توفیقی نمی یابیم .

وی توجه به مشارکت همگانی، عدالت در سلامت، همکاری ‌های بین ‌بخشی و ارتقای سواد سلامت را از نکات ضروری در رویکرد جامعه نگر به کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر وابسته دانست .

همتی، مهمترین انتظارات معاونت بهداشت دانشگاه بر اساس مصوبات سند کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر و سایر برنامه های کنترل بیماری های غیر واگیر و برنامه های ژنتیک از شبکه های بهداشت و درمان استان را هماهنگی و برنامه ریزی برای آموزش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر از جمله تغذیه سالم، فعالیت بدنی، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل، برگزاری کمپین های آموزش، اطلاع رسانی و ارزیابی خطر ۱۰ ساله حوادث قلبی و عروقی و بیماریابی دیابت و فشار خون به صورت فعال در طی هفته سلامت، تاکید به پزشکان و مراقبان سلامت برای ارایه مراقبت های فعال به بیماران شناسایی شده عنوان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بيماريهاي غيرواگير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۵۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد