Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، نشست مشترک منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با هیئت رئیسه و اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز ظهر امروز، 2 اردیبهشت‌ماه در تالار دکتر مصطفوی این دانشگاه برگزار شد.
این مراسم با حضور مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، نظرپور معاون اداری مالی و عبداللهی‌نژاد مدیر روابط عمومی وزارت علوم ترتیب یافت و شرکت‌کنندگان در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های آموزش عالی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


منصور غلامی، وزیر علوم در جمع اساتید دانشگاه شیراز گفت: علوم انسانی جوشیده از درون جامعه است و با تعامل حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها می‌توان برای ارتقا و تحول علوم انسانی اقدامات موثری را انجام داد.
وی افزود: امروزه دانش‌آموزان مستعد از رشته‌های علوم انسانی و حتی علوم پایه و مهندسی استقبال نمی‌کنند که این یک بیماری جدی برای جامعه است.
وزیر علوم تأكید كرد: ضروری است که برای این مشکل فکری کرد، چراکه از ادامه این روند برای آینده کشور خسارات سنگین را در پی دارد.
توجه به منزلت اعضای هیئت علمی، تحول و نوآوری در آموزش، روند طولانی نوگشایی رشته‌ها، جهت‌دهی به فعالیت‌های پژوهشی، محدودیت منابع و کمبود بودجه، ضرورت بهسازی و تجهیر امکانات دانشگاهی، اصلاح نگاه مسئولان برنامه و بودجه به دانشگاه و کاهش گرنت و درنتیجه افت کیفیت پژوهشی از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده توسط اساتید حاضر در جلسه بود.
بی توجهی به علوم انسانی، چاپ مقالات کم کیفیت در برخی مجلات داخلی، ضرورت حرکت دانشگاه‌ها به سمت کارآفرینی، به‌کارگیری افراد توانمند برای شتاب‌دهی به فناوری، تقویت شاگرد پروری در دانشگاه، گلایه از کمیت‌گرایی صرف در دانشگاه، حمایت بیشتر از فعالیت‌های فرهنگی، رسیدگی به معیشت اساتید جوان، تورم آموزش عالی در کشور، ضرورت پاسخگویی به نیازهای جامعه، تعامل با سایر وزارتخانه و بازتعریف آموزش عالی متناسب با نیازهای جامعهاز دیگر مواردی بود که اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز در نشست مشترک با وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری بیان کردند.
حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز هم در این نشست به تشریح سیاست‌های کلان این دانشگاه پرداخت و اعتدال در همه شئون دانشگاه، حضور اعضای هیئت علمی در جامعه برای حل مشکلات و رفع چالش‌ها، تعامل مناسب با دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف استان، جوان‌گرایی در انتصاب‌ها، استفاده از بانوان عضو هیئت علمی در مدیریت‌ها، توجه بیش از پیش به کیفیت آموزشی و پژوهشی، توسعه آزمایشگاه مرکزی و گسترش ارتباطات علمی بین‌المللی را از سیاست‌های کلان دانشگاه شیراز برشمرد.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به موضوع ارتباط با صنعت گفت: این موضوع مورد حمایت دانشگاه شیراز است و ضروری است که ساز و کار آن به طور دقیق مشخص شود.
برومند، معاون پژوهشی وزارت علوم هم در این جلسه گفت: وزارت علوم باید سیاست‌گذاری، نظارت و ارزیابی کند و اجرا به دانشگاه‌ها واگذار شود.
وی تأکید کرد: دانشگاهی مثل دانشگاه شیراز این توانمندی را دارد که آیین‌نامه‌ها، سیستم‌ها و رویه‌های مورد نظر خود را با هدف کارآمدی بیشتر طراحی واجرا كند.
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: مردم به دانشگاه اعتماد دارد و از ما انتظار است که پژوهش در راستای مشکلات جامعه صورت پذیرد.
برومند با بیان اینكه روند جهانی به سمت ادغام دانشکده‌ها می‌رود و رشته‌های مادر می‌مانند و ما هم باید به این مهم توجه كنیم، گفت: بالا رفتن قیمت ارز مشکلاتی را برای فرصت‌های مطالعاتی ایجاد کرده اما تلاش شده که آمار نسبت به سال گذشته کاهش نیابد.
معاون پژوهشی وزیر علوم به پژوهش مورد نیاز دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: سازمان‌های دولتی باید بودجه پژوهشی خود را شفاف اعلام کنند تا تعامل مناسب دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها صورت گیرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي منصور غلامي حوزه علميه تحول در علوم انساني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۶۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • سفر به سومین دیار حرم اهل بیت (ع) در ایران -  بخش نخست
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • آغاز نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ با گروه های آزمایشی ریاضی و انسانی
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی