Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@16:43:38 GMT

اعتراضات گسترده در مراکش در حمایت از زندانیان سیاسی

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۶۷۲۰

اعتراضات گسترده در مراکش در حمایت از زندانیان سیاسی

تهران- ایرنا- مردم مراکش طی یک سال گذشته بارها در حمایت از اعضای جنبش الریف در خیابان های شهرهای مختلف این کشور تظاهرات کرده اند، رهبران این جنبش به دلیل اعتراض به سیاست های اقتصادی و اجتماعی دولت به حبس های سنگین محکوم شده اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهروندان مراکشی در اعتراض به بازداشت اعضای جنبش «الریف» در خیابان های شهر رباط پایتخت این کشور تظاهرات کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش ها تعداد معترضان به هزاران نفر می رسد.
«ناصر الزفزافی» بنیان گذار جنبش الریف و چند نفر دیگر از اعضای این جنبش به اتهام از بین بردن اموال عمومی و تهدید وحدت ملی در دادگاه تجدید نظر کازابلانکا به 20 سال حبس محکوم شده اند.
معترضان مراکشی همچنین خواستار آزادی حمید المهداوی، روزنامه‌نگار پوشش دهنده اعتراضات الریف شدند.
پیش از این سازمان عفو بین الملل از دولت مغرب خواسته بود که افراد بازداشت شده وابسته به جنبش اعتراضی الریف و شماری از روزنامه نگاران بازداشتی را آزاد کند.
اعتراضات جنبش الریف بین پاییز سال 2016 تا تابستان 2017 میلادی در شهر الحسیمه و نواحی آن در شمال مغرب در اعتراض به مشکلات اقتصادی و اجتماعی انجام شد، اولین اعتراضات در ماه اکتبر سال 2016 میلادی و پس از آن آغاز شد که یک ماهی فروش به نام «محسن فکری» در حالی که تلاش می کرد ماهی های مصادره شده از سوی نیروهای پلیس را از داخل کامیون جمع آوری زباله پس بگیرد، بین تیغه های دستگاه آسیاب زباله گیر کرده و جان خود را از دست داد.
شرکت کنندگان در این اعتراضات از مسئولان مغرب خواستند که حومه به حاشیه رانده شده این شهر را توسعه و آباد کنند. این شدیدترین اعتراضات پس از اعتراضات سال 2011 بود که به دنبال موج اعتراضات بهار عربی در مراکش به وقوع پیوست.
مقامات مراکش الزفزافی 39 ساله را بازداشت کرده و به زندانی در کازابلانکا انتقال دادند سپس به او اتهام بر هم زدن نظم عمومی و تضعیف وحدت ملی را وارد کردند.
دادگاه مذکور در شهر کازابلانکا همچنین «نبیل احمجیق»، «وسیم البوستاتی» و «سمیر اغید»، از رهبران جنبش اعتراضی شمال این کشور را به 20 سال زندان و سه تن دیگر را نیز به 15 سال زندان محکوم کرد.
بر اساس احکام این دادگاه، شش فعال دیگر مراکشی به 10 سال، هفت فعال به پنج سال، هفت فعال دیگر به سه سال، 12 فعال به دو سال و یک فعال دیگر نیز به یک سال زندان محکوم شدند.
در واکنش به احکام دادگاه «نعیمه الکلاف»، وکیل جنبش الریف در مراکش در صفحه فیسبوک خود آن را بی رحمانه و تلافی جویانه توصیف کرد و «بشری رویس»، وکیل فعالان نیز در گفت و گوی تلفنی با رویترز این احکام را بی رحمانه و ناعادلانه خوانده و تاکید کرد که پس از مشورت با متهمان پرونده، نسبت به آن اعتراض خواهند کرد.
این چندمین بار است که مردم مراکش در اعتراض به این احکام دست به تظاهرات می زنند، سال گذشته نیز در اعتراضاتی چند ماهه معترضان مغربی در شهرهای رباط و کازابلانکا و سواحل الحسیمه با سر دادن شعارهایی اعم از ملت خواهان آزادی زندانیان است و آزادی، کرامت، عدالت اجتماعی حمایت خود از مطالبات جنبش الریف و ضرورت عفو همه زندانیان را اعلام کردند.
اعتراضات مردمی در حمایت از جریان الریف و رهبران آن همچنان پس از یک سال ادامه دارد. اما دولت مراکش تا کنون به خواست مردم توجهی نداشته است.
9229

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي مراكش زنداني سياسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۶۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق الهام‌بخش بودن خون شهیدان مقاومت را در به میدان آمدن دانشجویان ده‌ها دانشگاه آمریکا و اروپا می‌بینیم

رئیس دانشگاه تهران در واکنش به سرکوب اعتراضات گسترده در ده‌ها دانشگاه آمریکا و اروپا، به دانشجویان بیدار این دانشگاه‌ها پیام داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیانیه سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در حمایت از تجمعات دانشجویی در آمریکا و اروپا و در واکنش به سرکوب اعتراضات گسترده در ده‌ها دانشگاه آمریکا، به این شرح است:

محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین و غزه عزیز مدتهاست که از مرز‌های کشور‌های محور مقاومت فراتر رفته و بویژه در کشور‌هایی که حاکمان‌شان با حمایت آشکار از ددمنشی‌های اسرائیل در غزه، نقطه سیاه دیگری بر عملکرد خود ثبت نموده‌اند، انسان‌های حق‌طلب و آزادی‌خواه به میدان آمده‌اند.

امروز اعتراضات ماه‌های اخیر مردم جویای نور و بری از ظلمت در کشور‌های حامی رژیم خونخوار صهیونیستی، دیگر محدود به تظاهرات مردم در خیابان‌ها نیست بلکه با شکلی منسجم‌تر، خود را در قالب شکل‌گیری و گسترده شدن اعتراضات و تجمعات دانشجویی در قلب آمریکا و کشور‌های اروپایی نشان می‌دهد؛ اعتراضاتی که بی‌شک با ورود اساتید و دانشجویان، لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیسم انداخته است.

مقابله با این اعتراضات دانشجویی، ضرب و شتم و دستگیری گسترده دانشجویان و هتک حرمت استادان دانشگاه در آمریکا و حتی تهدید و اجبار رؤسای دانشگاه‌ها به برکناری و استعفا، همه حکایت از تنگ‌تر شدن عرصه و باختن قافیه از سوی هیأت حاکم در کشور حامی اصلی رژیم اشغالگر قدس دارد و باطل‌السحر ادعا‌ها و القاگری‌ها درباره آزادی آکادمیک در دانشگاه‌های این کشور است.

گسترده شدن اعتراضات در ده‌ها دانشگاه آمریکا و کشیده شدن زبانه‌های آن به دانشگاه‌هایی در انگلیس و فرانسه و …، با خطا‌های محاسباتی که از سوی حکام این کشور‌ها در قبال این حرکت صورت می‌گیرد، رژیم صهیونیستی و ایادی آن را در باتلاقی به مراتب دهشتناک‌تر و عمیق‌تر از آنچه در آن فرو رفته‌اند، می‌بلعد؛ و تازه این آغاز ماجراست.

در اندیشه ما "خون شهید جاذبه خاک را خواهد شکست و ظلمت را خواهد درید و معبری از نور خواهد گشود. " آن زمان که می‌گفتیم عاشقان مکتب حاج قاسم سلیمانی، عاشق شهادتند و هر قطره خون یکایک شهدایی که تقدیم راه مقاومت می‌شود، مایه رویش انسان‌هایی بیدارتر و مصمم‌تر برای نهضت و تحکیم و تقویت گفتمان الهام‌بخش مقاومت در سراسر گیتی خواهد شد، وعده صادق آن یعنی همین به میدان آمدن استادان و جوانان دانشجو از هر دین و آئینی در قلب آمریکا و اروپا را قریب می‌دانستیم.

کشتار وحشیانه کودکان، زنان و مبارزان و مجاهدان در غزه و ناتوانی سازمان‌های بین‌المللی در متوقف ساختن جنایت‌های ددمنشانه رژیم صهیونیستی و حامیانش، موضع‌گیری‌های آزادگان دنیا را عالم‌گیر نموده و وجدان‌های بیدار جامعه دانشگاهی آمریکا و اروپا در نفی بیدادگری و کشتار مردم مظلوم فلسطین توسط آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل را رقم زده است.

اکنون که دانشجویان در آمریکا و اروپا، اراده خود برای ایستادگی در برابر ظلمت و سیاهی را فریاد می‌زنند و با وجود مقابله گسترده پلیس و دستگاه‌های امنیتی، نه تنها از مسیر خود منحرف نشده بلکه اعتراضات را گسترده‌تر نموده‌اند، به آن‌ها پیام می‌دهیم که ما در ایران تجربه مقابله با جور را در دوران ستمشاهی داریم، دانشجویان و جوانان و استادان و فرهیختگان بسیاری در کشورمان هزینه داده‌اند تا نهضت به رهبری پیر روشن ضمیر انقلاب اسلامی ایران به نتیجه برسد.

امروز آرمان‌های انقلاب خمینی کبیر فراتر از مرز‌های جغرافیایی و ملت‌ها رفته است و به برکت خون شهدا و هدایت‌های، ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی)، اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است و‌ای بسا هراس ایادی استکبار از امکان ملحق شدن شما به این اندیشه است که زورمندانه و با اعمال قدرت قهری در صدد تحدید و تهدید حرکت شما برآمده‌اند.

دانشجویان عدالت‌خواه و استادان پیشگام آزادی در آمریکا و اروپا؛ پیام ما را دریافت کنید، از پای ننشینید، رهایی هزینه دارد. ما دانشگاهیان ایران اسلامی به برکت خون شهیدان‌مان، آزادانه آرمان آزادی فلسطین را فریاد می‌زنیم؛ باشد که با ایستادگی و رادمردی، همپای همه آزادی‌خواهان جهان، سرافرازانه در جشن آزادی، شکرگزار باری تعالی باشیم، به یکدیگر سلام دهیم و به ارواح شهدای مقاومت درود فرستیم.

سید محمد مقیمی
۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

دیگر خبرها

  • تجمعات دانشجویی گسترده، لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیست انداخته است
  • واکنش رییس دانشگاه تهران به سرکوب اعتراضات دانشجویان آمریکایی
  • مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • بازداشت دانشگاهیان باطل السحر ادعای آزادی بیان در آمریکاست
  • تجمعات دانشگاه‌های آمریکا لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیستی انداخت
  • رئیس دانشگاه تهران: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • وعده صادق الهام‌بخش بودن خون شهیدان مقاومت را در به میدان آمدن دانشجویان ده‌ها دانشگاه آمریکا و اروپا می‌بینیم
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • موج حمایت از غزه در آمریکا به راه افتاد/ گسترش اعتراضات و بازداشت گسترده اساتید و دانشجویان