Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@13:48:16 GMT

در صورت دزدیده شدن موبایل چکار باید کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۷۳۲۷

در صورت دزدیده شدن موبایل چکار باید کنیم؟

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا ،  این روزها یکی از بزرگترین ترس های زندگی کاربران گوشی همراه، گم شدن یا سرقت گوشی هایشان است چرا که آنها بر این باورند تمامی اطلاعات ارزشمندشان به یکجا با هم از بین خواهد رفت و متحمل خسارات مادی و معنوی بسیاری خواهند شد.

لحظه ای که متوجه می شوید گوشی هوشمندتان دیگر در جیب یا کیف تان وجود ندارد و هرچه با شماره تماس خود سعی می کنید آن را در اطرافتان بیابید، موفق نمی شوید، برای هر کسی بسیار ناخوشایند و آزاردهنده است اما بسیاری از ما در جوامع شلوغ و پرهیاهوی امروزی آن را تجربه کرده و یا تجربه خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بهرحال اطلاع از مجموعه اقدامات مهمی که می تواند بعد از سرقت یا گم شدن گوشی همراه، از گسترش خسارات و آسیب های وارده جلوگیری کرده و به حفظ حریم شخصی و امنیت و اطلاعات خصوصی و مالی کمک کند، برای تمامی کاربرن گوشی های هوشمند بسیار ضروری است.   

در گزارش زیر به بررسی مختصر نکات و اقداماتی که باید بلافاصله بعد از سرقت یا گم شدن گوشی انجام داد، خواهیم پرداخت:

۱. استفاده از اپلیکیشن های جستجوی گوشی هوشمند

در ابتدا باید مطمئن شوید که آیا به راستی گوشی تان را دزدیده اند یا تنها فراموش کرده اید که آن را کجا گذاشته اید. در بسیاری از موارد، کاربران با استفاده از اپلیکیشن های کاربردی جستجوی گوشی هوشمند نظیر Find My iPhone  و Android Device Manager قادر خواهند بود گوشی هوشمندشان را به راحتی پیدا کنند. البته در صورتی که گوشی در اطراف و یا منزل شما باشد، تنها با گرفتن شماره تماس خود، می توانید آن را جایی نزدیک در پیرامون خود حتی نظیر زیر تخت یا مبل پیدا کنید.

 

۲. بلافاصله گذرواژه تمامی شبکه های اجتماعی خود را تغییر دهید

در دومین گام پس از آنکه از سرقت یا گم شدن گوشی خود اطمینان حاصل کردید، باید بلافاصله کلمات عبور، رمز و گذرواژه های تمامی شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن هایی را که از آن استفاده می کنید تغییر دهید.

این اقدام می تواند از دسترسی خودکار و بی دردسر سارقان و افراد غریبه به حساب های کاربری و اطلاعات خصوصی شما جلوگیری کند. بنابراین یادتان باشد باید بلافاصله رمز تمامی شبکه های اجتماعی و پیام رسان های مورد استفاده خود همچون فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، تلگرام، واتساپ و غیره را تغییر دهید.

 

۳. تماس با اپراتور مخابراتی مربوطه و قطع سیم کارت

سومین قدم تماس با اپراتور مخابراتی مربوطه و آگاه ساختن آنها از سرقت گوشی و سیم کارت تان است و بدین ترتیب، اپراتور مربوطه سیم کارتی را که در آن گوشی همراه بوده، از کار انداخته و به اصطلاح می سوزاند تا کسی نتواند از آن سیم کارت و اطلاعاتش استفاده کند. سپس با مراجعه و درخواست شما، یک سیم کارت دیگر با همان شماره به شما تحویل داده می شود.

۴. به همکاران و رئیس محل کار خود اطلاع بدهید

قدم بعدی مهم دیگری که باید انجام دهید آن است که به رئیس شرکت و سازمانی که در آن مشغول به کار و فعالیت هستید، از سرقت گوشی و اطلاعات خود خبر دهید تا در صورت دسترسی افراد غریبه و سارقان به ایمیل و مسائل کاری شما، اطلاعات محرمانه، خصوصی و مالی شرکت و سازمان مربوطه فاش نشود و مشکلی برای آنها ایجاد نشود. این کار می تواند به آنها این هشدار را بدهد تا با استفاده از دانش متخصصان امنیت سایبری خود، اقدامات لازم را انجام دهند.

 

۵. تماس با بانک و قطع ارتباط کارت های اعتباری بانکی

اپلیکیشن های بسیاری بر روی سیستم عامل گوشی های هوشمند وجود دارد که به کاربران این امکان را می دهد تا با استفاده از آنها از خدمات و سرویس های آنلاین و غیر حضوری بانکی بهره مند شوند. بنابراین اطلاعات مالی و خصوصی بسیاری بر روی گوشی های هوشمند وجود دارد که سرقت گوشی می تواند تهدید بزرگی برای کاربران به شمار رود.

شما با تماس و مراجعه به بانک هایی که در آنها حساب دارید، باید کارت های اعتباری مذکور را غیر فعال کرده و یا اطلاعات کامل آنها را تغییر دهید تا از دسترسی و یا هرگونه سواستفاده هکرها، سارقان و افراد غریبه جلوگیری کنید.

 

۶. قطع ارتباط با اپلیکیشن‌های پیام‌رسان با استفاده از دستگاه‌های دیگر

آخرین اقدامی که باید در این راستا انجام شود آن است که با در دست گرفتن گوشی جدید خود، بلافاصله وارد پیام رسان خود همچون واتس اپ یا تلگرام شده، به تنظیمات رفته و بر روی گزینه Terminate other sessions یا گزینه های مشابه با همین عملکرد کلیک کنید. این گزینه در تنظیمات پیام رسان به شما این امکان را می دهد تا سارقان و هکرها هیچگونه دسترسی به پیام ها، تصاویر و اطلاعات شما از هر دستگاه الکترونیکی دیگری همچون گوشی قبلی و مسروقه شما نداشته باشند. این قابلیت بلافاصله باید بعد از سرقت گوشی تان انجام شود تا افشای اطلاعات شخصی و خصوصی شما جلوگیری کند.

جیسون چایکین – بعنوان یک کارشناس و متخصص امنیت سایبری – در این خصوص می گوید:" اینکه کاربران خود را آماده چنین موقعیتی کنند و از قبل به روزی که گوشی هوشمندشان با تمامی اطلاعاتش به سرقت رفته است، فکر کنند می تواند تا حد زیادی به آنها کمک کند تا کمترین آسیب و خسارت ممکن را متحمل شوند".

وی ادامه داده است:" آماده سازی خود قبل از هر اتفاق ناخوشایندی می تواند کمک بسزایی به کاهش ترس، اضطراب و احساسات ناگوار کند و از نابودی کامل اطلاعات شخصی و سواستفاده از آنها جلوگیری کند".

او به کاربران توصیه کرده است که اطلاعات شخصی خود را همچون تصاویر، موسیقی، ویدیو و هرچیزی که از اهمیت خاصی برایشان برخوردار است، در فضای ابری حساب های کاربری مجازی خود (Cloud) ذخیره کنند تا در صورت نیاز، دوباره بتوانند با استفاده از هر دستگاه الکترونیکی به آنها دسترسی یابند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایمیل سرقت سیم کارت گوشی هوشمند موبایل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۷۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد

علی عباسی‌کسانی رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه گفت : متأسفانه یکی از مواردی که سبب افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی از شهروندان می‌شود ارسال پیامک‌هایی با موضوعات دریافت سهام عدالت، سامانه سنا و آخرین وضعیت پرداخت یارانه است که موجب کلاهبرداری از افراد می‌شود.

رئیس‌پلیس فتا استان کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه مردم همواره به دنبال آخرین اخبار از وضعیت سهام عدالت و یارانه هستند و یا در سامانه سنا عضویت دارند کلاهبرداران با ارسال پیامک‌هایی با موضوعات مختلف بدافزار‌هایی را در قالب پیامک اطلاع‌رسانی ارسال می‌کنند.

کسانی تصریح کرد: این بدافزار‌ها دارای لینک‌های آلوده هستند که اطلاعات شخصی افراد را سرقت و یا آنها را به درگاه‌های بانکی جعلی برای دریافت اطلاعات بانکی هدایت می‌کند و در نهایت حساب شخصی افراد را به سرقت می‌برند.

وی ادامه داد: مردم باید به هویت جعلی این پیام‌ها آگاه باشند تا شاهد کاهش سرقت‌ها و کلاهبرداری‌های اینترنتی در استان کرمانشاه باشیم که یکی از موارد مهم دانستن سواد استفاده از گوشی تلفن‌همراه برای انجام امور بانکی است.

رئیس‌پلیس فتا استان کرمانشاه افزود: یکی از راه‌های پیشگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی توجه به سرشماره پیامک ارسالی است که عمده این شماره‌ها شخصی هستند و دوم قرارگرفتن لینک بدافزار در آنها است و نکته سوم هدایت به درگاه‌های پرداخت بانکی است.

کسانی خاطرنشان کرد: در صورتی که فرد پس از بازکردن لینک مربوطه به صفحه پرداخت الکترونیک هدایت شد سریعا باید درگاه جعلی بانکی را ترک کند و یا برای جلوگیری از نفوذ بدافزار به تلفن‌همراه باید اینترنت موبایل خود را قطع کند.

وی اضافه کرد: پلیس فتا استان کرمانشاه به صورت شبانه‌روزی در حال رصد و پایش فضای مجازی است و هکر‌های اینترنتی را شناسایی می‌کند، اما در صورتی که همشهریان کرمانشاهی با چنین موارد کلاهبرداری مواجه شدند و یا اطلاعات شخصی و بانکی آنها به سرقت رفت سریعا آن را به مأموران پلیس فتا استان برای انجام اقدامات لازم گزارش دهند.

رئیس‌پلیس فتا استان کرمانشاه با اشاره به اینکه یکی از راه‌های دیگر کلاهبرداری از حساب بانکی افراد استفاده از اسکیمر است، گفت: مردم هنگام انجام خرید از دست‌فروشان حتما از قرار دادن کارت بانکی خود همراه رمز آن به افراد خودداری کنند تا شاهد کاهش جرائم کلاهبرداری در استان کرمانشاه باشیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • فیلم سرقت میلیاردی از فروشگاه موبایل‌فروشی در تهران
  • دانشجوی آمریکایی سارق در فرودگاه مهرآباد به دام افتاد/ عکس
  • دانشجوی آمریکایی سارق در رودگاه مهرآباد به دام افتاد/ عکس
  • لحظه دزدی ۷ میلیاردی از موبایل‌فروشی + واکنش صاحب مغازه
  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • قابلیت جدید اندروید ۱۵ برای استفاده از گوشی در رخت‌خواب
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • ۶ سال زندان برای هکری که اطلاعات ۳۳ هزار بیمار را سرقت کرد