Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-26@23:03:06 GMT

ترکیه: وزیر خارجه آمریکا بازاریاب نفت شده است!؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۳۴۲۵

خرداد: وزیر خارجه ترکیه گفت اینکه آمریکا از کشور‌ها مى‌خواهد که از تصمیم یکجانبه آن براى خرید نفت کشورهاى دیگر به جاى نفت ایران تبعیت کنند، به لحاظ سیاسى، اخلاقى و تجارى درست نیست.
 به گزارش برنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه ان‌تی‌وی، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در یک نشست خبری مشترک با وزیر خارجه تاجیکستان در آنکارا در جمع خبرنگاران در واکنش به تمدید نشدن معافیت‌هاى نفتى ایران گفت: «آمریکا از کشور‌ها مى‌خواهد که از تصمیم یکجانبه آن براى خرید نفت کشورهاى دیگر به جاى نفت ایران تبعیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
وی افزود: «چنین تصمیمى به لحاظ سیاسى، اخلاقى و تجارى درست نیست. آیا وزیر خارجه آمریکا بازاریاب نفت کشورهاى دیگر شده است؟!»
وزیر خارجه ترکیه افزود: «خرید نفت از کشوری دیگر، ساده نیست. باید فناوری پالایشگاه‌ها را تغییر داد، برای این کار هم باید پالایشگاه‌ها را تعطیل کرد و این کار هزینه سنگینی دارد. ایالات متحده تصمیمی یکجانبه می‌گیرد و به همه کشورها می‌گوید به جای خرید نفت از ایران، از کشوری دیگر نفت بخرید. آیا شما قرار است برای آن کشورها بازاریابی کنید؟»
چاووش اغلو با بیان اینکه «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا اکنون عنوان می‌کند که نفت باید از کشورهای مشخصی خریداری شود که رابطه بهتری با ایالات متحده دارند، گفت این رفتار «کاملا نادرست» است.
پامپئو روز دوشنبه در جریان اعلام تصمیم آمریکا علیه ایران، گفت عربستان سعودی و امارات عربی متحده قرار است خلأ ناشی از حذف نفت ایران از بازار را پر کنند و واردکنندگان نفت ایران می‌توانند نفت خود را از این دو کشور تأمین کنند.
وزیر خارجه ترکیه در این مورد گفت: «می‌دانند که نفتی که از این کشورها می‌آید بسیار گران تمام می‌شود، ما هم می‌دانیم. اینکه وزیر خارجه یک کشور برای کشورهای دیگر بازاریابی کند، کاملا اشتباه است. این کار چه فکری به ذهن می‌آورد؟ اینکه از ایران نفت نخرید و از کشورهای دیگر بخرید، کشورهایی که همکاری نزدیکی با ایالات متحده دارند. این نه از لحاظ سیاسی و نه از لحاظ اخلاقی، درست نیست. این لحاظ تجاری هم درست نیست و خلاف قواعد سازمان تجارت جهانی است. این خطری برای ثبات منطق است.»
وی افزود: «ایالات متحده و اسرائیل با ایران دشمنی می‌کنند و همزمان هم به دنبال افزایش صادرات نفت کشورهایی هستند که با آن‌ها همکاری نزدیکی دارند.»
چاووش اغلو پیش از این در توییتر نوشته بود که تصمیم آمریکا به مردم ایران آسیب می‌زند و آنکارا مخالف اقدامات یکجانبه ایالات متحده علیه ایران است.
ترکیه یکی از واردکنندگان عمده نفت ایران است و سه ماه پیش هم برای ادامه خرید نفت از ایران از آمریکا معافیت دریافت کرده بود. در حالی که مقام‌های ترکیه‌ای از هفته‌ها قبل برای تمدید این معافیت با آمریکا در حال مذاکره بودند، اما واشنگتن روز دوشنبه اعلام کرد معافیت از تحریم نفتی ایران را برای هیچ کشوری از جمله ترکیه، تمدید نمی‌کند.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده که کارشناسان و حتی گروهی از مقام‌های وزارتخانه‌های خارجه و انرژی آمریکا پیش از این هشدار داده‌اند که حذف نفت ایران از بازار می‌تواند به افزایش شدید قیمت منجر شود. روز دوشنبه قیمت جهانی نفت به بالاترین حد در سال ۲۰۱۹ رسید. معافیت‌های تحریم نفت ایران روز ۱۲ اردیبهشت (۲ می) به پایان می‌رسد. برچسب ها: ایران ، ترکیه ، رسانه ، نفت

منبع: خرداد

کلیدواژه: ایران ترکیه رسانه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۳۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن وارد چین شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس ۲۴، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه وارد چین شد.

این دومین سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در کمتر از یک سال گذشته است. شانگهای اولین مقصد بلینکن در سفر خود به چین است.

بنا به گزارش های رسانه ای، وزیر خارجه آمریکا با هدف افزایش فشار بر پکن در موضوعات مختلف از جمله حمایت این کشور از روسیه راهی چین شده است.

قرار است بلینکن در این سفر علاوه بر مقامات سیاسی با سران تجاری و نیز جوانان چینی در شانگهای دیدار کند.

وانگ ون‌بین، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد که بلینکن ۲۴ تا ۲۶ آوریل (پنجم تا هفتم اردیبهشت) به دعوت «وانگ یی» همتای چینی وی به این کشور سفر خواهد کرد.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان هم در گزارشی مدعی شد که بلینکن در بحبوحه تنش‌های جاری در منطقه و با هدف ابراز نگرانی درباره آنچه حمایت چین از روسیه خوانده شده است، این هفته به پکن سفر می‌کند تا از تداوم روابط آمریکا-چین اطمینان حاصل کند.

بلینکن پارسال پس از تشدید تنش بین دو کشور ناشی از سرنگون شدن بالون تحقیقاتی چین در حریم هوایی آمریکا با جنگنده، در تلاش برای بازگرداندن ثبات به روابط پکن و آمریکا راهی چین شده بود.

کد خبر 6087959

دیگر خبرها

  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • ترکیه: بی‌عدالتی علیه فلسطینی ها نتیجه نژادپرستی است
  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • انتقاد امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان در آمریکا
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • بلینکن وارد چین شد