Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به رونق صنایع دستی در شهرستان میناب راه اندازی بازارچه صنایع دستی طبق وعده های مسئولان در این شهرستان هنوز مغفول واقع شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ شهرستان میناب بعنوان قطب صنایع دستی جنوب کشور این روزها در پس عدم نهادینه شدن برخی هنرهای قدیمی با نسل جدید فاصله دارد و جوانان امروزی کمتر از هنرهای به جا مانده از روزگاران کهن این مرزوبوم استقبال می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت جاروبافی با پیشینه تاریخی سه هزار ساله در بین بانوان مینابی اکنون با خشک سالی های اخیر در این شهرستان این هنر دستی ترویج چندانی نداشته و هنرجویان جوان و نسل جدید برای فراگیری این صنعت استقبال نمی کنند.

جاروی حصیری بعنوان یکی از هنرهای بومی و منطقه ای هرمزگان در رنگ و اندازه های متفاوت ساخته می شود، بافندگان این هنر زیبا زنان بومی هر منطقه تشکیل می دهند، در استان هرمزگان زنان مینابی در ساخت جارو حصیری رکوردار هستندچرا که در برخی از روستاهای میناب باغات سرسبز و نخل های فراوانی دیده می شود.

صنعت جاروبافی علیرغم اینکه امروزه کاربرد آن نسبت به گذشته بسیار کمتر شده  اما این محصول در صنایع دستی ساکنین حاشیه خلیج فارس از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

بومیان این منطقه، برگهای نخل خرما را از هم جدا کرده و بعد از یک روز گذاشتن در زیر نور آفتاب بوسیله طناب های رنگی با قرار دادن سه برگ در کنار یکدیگر در اندازه های نیم متری که در گویش محلی" یک گَز" گفته می شود آنها را با بندهای رنگی نایلونی به یکدیگر  می بافند..

برگ درخت خرما که در گویش محلی به آن «پیش» می گویند در صنایع دستی هرمزگان نقش بسزایی دارد از پیش برای ساخت انواع صنایع دستی مثل ، حصیر، بادبزن"گوزن" تولک، پَری، سُپ،پُروِند و کُلاه نیز استفاده می شود.

قدیمی های میناب با خرید نخل های خرما علاوه بر برداشت محصول از کنده،برگ ،سیس،مورو نخل برای ساخت انواع صنایع دستی استفاده می کردند و از این طریق اقتصاد مقاومتی در روستاها نهادینه شده بود.

طریقه ساخت جارو بدین صورت است که برگ های نخل خرما از یکدیگر جدا کرده و در ابعاد 40 تا 50 سانتیمتر تهیه و با گذاشتن سه تا چهار روز در زیر آفتاب بصورت کاملا خشک شده با بندهای نایلونی با قرار دادن سه تکته در کنار یکدیگر بافته می شود.

جاروبافی با نخل خرما با ضخامت و مدت ماندگاری بالا همچون آلمهتری ،کلک سرخ،نر، خاروآزاری، مرداسنگ، هلیلی،هلوو، بجز نخل زرک که از ضخامت کمتری برخوردار است ساخته می شود اغلب بانوان مینابی روزهای پنجشنبه از گوشه و کنار شهرستان برای فروش این هنر دست بافت به پنجشنبه بازار میناب عرضه می کنند.

هنرمندان این صنعت تاریخی بیشتر زنان خانوار روستایی در شهرستان میناب هستند که برخی برای تامین معاش خود و فرزندانشان به دلیل مشکلات و برخی نیز بعنوان یک شغل به این صنعت نگاه می کنند.

هنر دست بافتی که مسئولان برای ترویج آن توجه چندانی ندارند و بیشتر بعنوان سوغات جنوب به آن نگاه می کنند علاوه بر داشتن کاربرد تزئینی به استان های کرمان، شیراز، جیرفت، بم و سایر شهرستان های کشور صادر می شود.

جاروبافی در اغلب روستاهای اطراف میناب رواج دارد اما در روستاهای، بهمنی ، شهوار و حکمی  و بلبلی رواج بیشتری دارد بطوری که بعنوان یک منبع تامین مخارج روستائیان بشمار می رود.

صنعت جاروبافی علیرغم طرفداران زیاد چنانچه نهادهای حمایتی در جهت رفع مشکلات هنرمندان صنعت جاروبافی اقدام نکنند این صنعت به فراموشی سپرده می شود؛ با توجه به رونق صنایع دستی در شهرستان میناب راه اندازی بازارچه صنایع دستی طبق وعده های مسئولان در این شهرستان هنوز مغفول واقع شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۳۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا زارعی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در زمین‌های زراعی یکی از روستاهای اطراف شهرستان، بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی یگان حفاظت شهرستان و کارشناس باستان‌شناسی و همکاری پاسگاه انتظامی بخش سیروان دو نفر در محدوده حفاری غیرمجاز با هویت بومی شناسایی و به مراجع قضائی معرفی شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه موتور برق و سه عدد میله فلزی کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ۱.۵ متر و عمق ۵ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضائی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان یادآور شد: شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ۰۸۷۳۳۱۷۸۸۵۵ گزارش و ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری نمایند.

کد خبر 6087468

دیگر خبرها

  • عدم پاسخگویی مسئولان جشنواره آسمان هشتم در میناب بی‌اعتنایی به رسانه‌ است
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب کشف شد
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب
  • کشف ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق در بندرکلاهی شهرستان میناب
  • کشف ۷۵ کیلومتر لوله انتقال سوخت قاچاق در بندر کلاهی میناب
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر دژ کرد شهرستان اقلید
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد