Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-06@00:13:42 GMT

از کمبود لوازم یدکی تا گرانی در بازار

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۴۴۷۲

خرداد: ارایه ۵ تا ۱۰ سال خدمات پس از فروش از سوی خودروسازان خارجی در ایران در حالی که یکی از شروط اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سرمایه گذاری شرکای خارجی در ایران بود که در حال حاضر این امر به دلیل تصمیم‌های داخلی از یک سو و همچنین تحریم‌های خارجی از سوی دیگر، با چالش‌هایی مواجه شده است.
این شرایط در حالیست که واردات لوازم یدکی مشمول تحریم‌ها نبوده و شرکت‌ها مجاز به ارایه قطعات به شرکای ایرانی خود هستند، اما آن چه در عمل رخ داد متقاوت بوده و تصمیم مسئولان داخلی مبنی بر توقف ثبت سفارش واردات قطعات نیز به این مشکل دامن زده و امکان تامین قطعات خودرو‌های مونتاژی را از بین برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان صنعت خودرو معتقدند که می‌توان با برداشتن محدودیت‌های داخلی راه‌های جایگزینی یافت و تحریم‌ها را دور زد.
نادر وهاب آقایی، کارشناس حوزه خدمات پس از فروش با بیان این که تا مقطعی از زمان، مرجع واردات قطعات دبی بود، می‌گوید: «هم اکنون بنا به دلایلی که در دبی وجود دارد ایران توان واردات قطعات از کشور امارات را ندارد و بر اساس این محدودیت‌های تعریف شده، واردات هر قطعه‌ای که در آن از فلز به کار رفته باشد برای این ایران امکانپذیر نیست».
وی می‌افزاید: «بر این اساس تاجران می‌توانستند از چند کشور جایگزین از جمله عراق و چین نسبت به واردات قطعات اقدام کنند که تا مقطعی چین توان انجام این کار را داشت، اما به دلیل مشکلات بانکی به وجود آمده با بانک‌های این کشور این امکان نیز از بین رفت، زیرا ایران نمی‌تواند هیچ تراکنش مالی با بانک‌های چینی داشته باشد».
این کارشناس حوزه خدمات پس از فروش با تاکید بر این که از سوی دیگر شرکت‌های مادر نیز به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های به وجود آمده ناشی از آن، اجازه ثبت سفارش قطعه را به شرکت‌های ایرانی نمی‌دهند، تصریح می‌کند: «این موانع باعث شد تا صنعت خودرو به دنبال منابع و راهکار‌های دیگر و جبرانی باشد، اما هنوز هیچ راهکار اجرایی برای دور زدن این محدودیت‌ها تعریف نشده است».
وهاب آقایی ادامه می‌دهد: «هم اکنون هم از داخل و و هم خارج امکان ثبت سفارش واردات قطعات وجود ندارد و حتی در صورت رفع محدودیت‌های خارجی باز هم امکان ثبت سفارش در داخل کشور وجود ندارد چرا که مجوز ثبت سفارش قطعاتی که هم اکنون در حال انجام است تنها برای تولید خودرو داخلی دارای اعتبار بوده و برای واردات لوازم یدکی و حتی قطعات مورد نیاز برای خدمت پس از فروش نیز امکان ثبت سفارش وجود ندارد».
این کارشناس صنعت خودرو یادآور می‌شود: «از سوی دیگر ایران با تحریم‌های خارجی روبروست و شرکت‌های چینی، کره‌ای و حتی اروپایی به هیچ عنوان حاضر به قبول ثبت سفارش واردات قطعات از ایران نیستند این شرایط در حالیست که شرکت‌های خارجی فعال در ایران ملزم به ارایه خدمات ۵ تا ۱۰ ساله پس از فروش در ایران هستند، اما این موضوع از سوی وزارت صنعت، معدن وتجارت نادیده گرفته شده و به این موضوع توجهی نشده که شرکت‌های خودروساز خارجی فعال در ایران که باید ۵ تا ۱۰ سال خدمت پس از فروش به خودروسازان ارایه کنند و امکان ثبت سفارش واردات قطعات برای آن‌ها وجود ندارد، در شرایط تحریم به چه وضعیتی دچار خواهند شد».
وی با تاکید بر این که شرایط موجود وزارت صنعت، معدن و تجارت را نگزیر می‌کند تا در نقطه‌ای کوتاه بیاید، می‌افزاید: «در صورت رفع محدودیت ثبت سفارش واردات قطعات و لوازم یدکی می‌توان نسبت به امکان تامین قطعه نه از مرجع اصلی بلکه از سایر مراجع اقدام کرد به شرط آن که این مانع برداشته شود چرا که در صورت ادامه روند فعلی، شرایط مساعدی نخواهد بود».
 اظهارات این کارشناس حوزه خدمات پس از فروش در حالی مطرح می‌شود که در حال حاضر و تنها با گذشت بیش از ۸ ماه از آغاز تحریم صنعت خودرو، خودرو‌های مونتاژی در ایران با کمبود قطعات مواجه هستند و در چنین شرایطی وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌تواند با تکیه بر راهبرد‌هایی از جمله رفع ممنوعیت ثبت سفارش واردات قطعات، نسبت به حل چالش‌های موجود اقدام کند در این صورت می‌تواند از منابع و مراجعی نسبت به تامین قطعات اقدام کرد و تحریم‌ها را دور زد که این امر مستلزم رفع تحریم‌های داخلی و اخذ تصمیماتی با سعه صدر بیشتر است. برچسب ها: لوازم یدکی ، بازار ، خودروسازان

منبع: خرداد

کلیدواژه: لوازم یدکی بازار خودروسازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۴۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آن‌طور که بررسی‌ها نشان می‌دهد، از ابتدا تا نیمه بهار ۱۴۰۳، قیمت پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در حدود ۷ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۳۴۲ میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت کارخانه این خودرو، ۳۰۹ میلیون و ۷۷۴ هزار تومان است.

همچنین پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ از ابتدای سال تاکنون در حدود ۱۹ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و ۳۲۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. قیمت کارخانه این خودرو هم ۲۳۶ میلیون و ۳۴ هزار تومان است.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902819

دیگر خبرها

  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • لزوم ثبت سفارش کتاب‌های درسی در سریع‌ترین زمان ممکن
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟