Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@21:36:02 GMT

موجی که بر سیل سوار شد - امید بهمنی*

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۵۱۵۶

موجی که بر سیل سوار شد - امید بهمنی*

سنندج - ایرنا - شروع سیل از استان های شمالی کشور بود و از همان ابتدا بیگانگان بیکار ننشستند و با ایجاد شبهه از طریق فضای مجازی و دیگر رسانه ها به دنبال نشان دادن این برامدند که عامل وقوع سیل نظام است و بر موج سیل برای بدبین کردن مردم سوار شدند.

رسانه های بیگانه مشخصا برخی مسئولان استان های شمالی را موافق جنگل زدایی معرفی کردند و همزمان قطع درختان را دلیل وقوع سیل دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بعدا وقوع سیل در چند استان دیگر افراد را به این نتیجه رساند که سیل ارتباط خاصی با جنگل نداشته و بارش های امسال بسیار شدیدتر و گسترده تر از سال های قبل است.
البته مخاطبان عادی رسانه ها که زیاد اهل تحلیل، بررسی و تفکر نیستند به راحتی تحت تاثیر شایعات قرار گرفتند و با وجود ادامه سیل در چند استان دیگر، اثر منفی در مورد مسبب وقوع سیل در اذهان آنها ماندگار شد.
حال با رسیدن خبر آسیب های سیل نوبت به مانور بر سر مدیریت بحران توسط رسانه های بیگانه رسید و هر آسیبی و ضرری که مردم در سیل دیدند توسط این رسانه ها به پای نظام نوشته و تلاش می شد مسئولان را بی تدبیر نشان دهند.
سرعت عمل بیگانگان برای گرفتن ماهی از آب گل آلود کاملا عیان بود، آنها که همیشه مترصد فرصتی برای ضربه زدن هستند این بار هم به خوبی فرصت سیل را تشخیص داده و با دقت روی آن کار کردند.
از سوی دیگر، رسانه های داخلی بویژه صدا و سیما بودند که بشدت از مقابله با این هجمه رسانه ای برای بی کفایت جلوه دادن مسئولان، جا ماندند.
به نظر می رسد اگر تلاش برخی از همین جوانان، فعالان فضای مجازی و مستند سازانی همچون جواد موگویی نبود ضربه ای که به نظام و کشور می خورد، سنگین تر بود.
ضربه ای که توسط بیگانگان در این مدت با تبلیغات و اطلاعات مسموم وارد شد، از خود سیل بیشتر است.
صدا و سیما به عنوان رسانه ای که گسترده ترین پوشش را دارد، باز هم محافظه کارانه و با ملاحظات همیشگی و غیرضروری با این موضوع مواجه شد و گمان کرد در این دنیا که اینترنت و ماهواره همه گیر شده اگر کمتر به مشکلی پرداخته شو، کمتر هم به چشم می آید.
اما به گفته جواد موگویی ما در واقع با جنگی روبرو بودیم و ملاحظات برای اینکه مردم ناراحت نشوند، غیر ضروری است بلکه باید برای اینکه مردم بیشتر به کمک بیایند واقعیت ها را با وجود تلخی بیان کرد.
صدا و سیما تنها به اطلاع رسانی در حد خبر اکتفا کرد در حالی که می توانست از حضور و تلاش نیروهای بسیجی و مردمی و تلاش های ارتش و سپاه و دیگر دستگاه ها در مناطق سیل زده مستندهای دستکم کوتاهی تهیه و در برنامه های ویژه آن را نشر دهد.
این رسانه می توانست به این شکل نه تنها با شایعات کم کاری نظام که از سوی رسانه های بیگانه دنبال می شد مقابله کند بلکه با نشان دادن حضور مردم از جای جای کشور برای کمک، بر میزان همبستگی ملی نیز بیفزاید.
رسانه های بیگانه در این روزها هر اتفاقی را دستاویز حمله قرار می دادند که یکی از آن موضوعات حضور نیروهای حشد شعبی برای کمک به سیل زدگان بود.
ورود غیرقانونی یک گروه شبه نظامی، تحقیرآمیز بودن کمک این گروه، بی خبر بودن دولت و مجلس و ورود به قصد ایجاد رعب و وحشت از جمله شبهات و مواردی بود که رسانه های بیگانه در مورد ورود حشد الشعبی مطرح کردند، شبهاتی که به نظر می رسد باز هم رسانه های داخلی یا در پرداختن به آن بی توجه بودند یا در پاسخ دادن به آن ناتوان ماندند.
بسیاری از اهالی رسانه یا حتی فعالین مجازی گمان می کنند کسی به این شبهات اهمیت نمی دهد و به آن نمی پردازد این در حالی است که اگر یک نفر هم بر اساس این شبهات دچار گمراهی شود و شکافی میان او و نظام بیافتد در بُعد کمتری دشمنان به هدف خود رسیده اند.
رسانه های بیگانه و دشمنان به خوبی بر موج سیل سوار شدند و اهداف خود را پیگیری کردند اما ما در خنثی سازی توطئه های آنها زیاد موفق عمل نکردیم.
...........................................
*خبرنگار ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سيل رسانه موج سواري دشمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی در نشستی با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: با توجه به این‌که «رسانه‌های نظام سلطه و استکبار جهانی به صورت منسجم و یکپارچه با آرایش جنگی، نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت دلاور ایران را مورد هجوم همه جانبه قرار داده‌اند، رسانه‌های جبهه انقلاب اسلامی نیز بایستی با آرایش جنگی و به صورت منسجم، هماهنگ، همگرا و با همدلی ضمن دفاع از  امنیت و منافع ملی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی، دفاعی، امنیتی، سیاسی و ... نقش‌آفرینی کنند.

وی با اشاره به حماسه آفرینی مردم استان ایلام در طول دوره انقلاب اسلامی بیان داشت: مردم استان ایلام دارای سه شاخصه و ویژگی مهم، شامل صبر و مقاومت، اخلاص و مجاهدت هستند و در این رابطه شهدای والامقامی را تقدیم نموده که یکی از شهدای شاخص و ملی کشور، دانشمند هسته‌ای ایران، شهید بزرگوار داریوش رضایی‌نژاد می‌باشد که تربیت یافته این سرزمین شهید پرور و مجاهد پرور است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: مسئولان و فعالان رسانه‌ای کشور در عرصه جنگ نرم و شناختی؛ فرماندهان، افسران و جهادگران فی سبیل الله هستند که بایستی با استفاده از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌ها علاوه بر دفاع همه جانبه از ملت، منافع ملی و آرمان‌های انقلاب اسلامی، آرایش تهاجمی بگیرند تا بر دشمن غلبه نمایند.

معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در شرایط کنونی، دستیابی به پیروزی در جنگ سخت و نیمه سخت وابستگی شدید به کارکرد هوشمندانه و هنرمندانه در عرصه جنگ نرم و شناختی در قبل، حین و بعد از هر اقدام دارد که چنانچه در این خصوص قصوری صورت پذیرد بسیاری از افتخارات و دستاوردهای انقلاب اسلامی از بین خواهد رفت؛ لذا ضرورت دارد مسئولان و فعالان رسانه‌ای جبهه انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌ها و با شناخت کافی از ضعف‌ها و نقاط آسیب دشمنان کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با آرایش جنگی مناسب اعم از دفاعی و تهاجمی، به صورت هوشمندانه، هدفمند و منسجم در این عرصه وارد شوند و متناسب با لایه ها و سطوح جنگ نرم و شناختی(احساسات و هیجانات، ادراک، اندیشه، افکار و رفتار) برنامه ریزی و اقدام نمایند.

وی با تشکر از همه مسئولان و فعالان رسانه‌ای کشور در تمام سطوح، اعم از راهبردی، عملیاتی و راهکنشی در تبیین اراده رهبری، نیروهای مسلح و ملت ایران در قبل، حین و بعد از عملیات غرور آفرین و دشمن شکن وعده صادق که امت اسلامی و ملت های آزادیخواه جهان را غرق در شادی و سردمداران کفر و نفاق، استکبار جهانی و صهیونیست‌ها را ذلیل، خوار و ناامید ساخت، بیان داشت: امید است این هماهنگی، همگرایی، وحدت و همدلی که در عملیات وعده صادق وجود داشت در تمام عرصه های مورد نیاز انقلاب اسلامی تداوم داشته باشد.

دیگر خبرها

  • حمله نظامی به صهیونیست‌ها موجی از امید و اقتدار را برای ایران رقم زده است
  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • لوچانو موجی: الگری از طریق گالیانی فهمید از یوونتوس اخراج خواهد شد
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی درپی درگذشت مسعود اسکویی
  • صنایع عسلویه مشکلات شدید ترافیکی برای «شیرینو» به وجود آورده است