Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@05:23:42 GMT

«اخلاق رسانه‌ای»؛ انقلابی رسانه‌ای در ابعاد بی‌سابقه

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۶۰۸۱

«اخلاق رسانه‌ای»؛ انقلابی رسانه‌ای در ابعاد بی‌سابقه

تهران- ایرنا- شکل‌های جدید ارتباطات در حال تغییر دادن خبرنگاری و مفاهیم وابسته به آن است و کتاب «اخلاق رسانه‌ای» می‌کوشد ابعاد تازه این حوزه از اخلاق را تعریف کرده و تغییرات آن را بازگو کند.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، «استفن جی. اِی. وارد» کارشناس آمریکایی اخلاق رسانه معتقد است که در عصر جدید، ارزش‌های پایه زیر سوال رفته‌اند و مسئله‌های جدیدی، رویکردهای سنتی را در قبال روزنامه‌نگاری مسئولانه به چالش می‌کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«ما در زمان‌هایی زندگی می‌کنیم که تکنولوژی در حال خلق دنیای گسترده‌ای از رسانه‌ها و ابزارهای ارتباطی است که در دسترس خبرنگاران، شهروندان، دولت و رسانه‌های غیردولتی قرار دارند» این امر در کنار توسعه رسانه‌های تعاملی بین‌المللی، معضلاتی را در زمینه اخلاق رسانه‌ای ایجاد کرده است.
وارد، این معضلات را ناشی از صحنه پر آشوب بوم‌شناسی رسانه‌ای می‌داند که با سرعت سرسام آوری نیز در حال تحول است؛ «خبرنگاران حرفه‌ای که روزگاری سپهر رسانه را قبضه کرده بودند اکنون آن فضا را با توئیت‌کنندگان، وبلاگ‌نویسان، شهروند خبرنگاران و کاربران شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان، تقسیم کرده اند».
نویسنده معتقد است برخورد آماتورها با حرفه‌ای ها در حوزه خبرنگاری بنیان‌های اخلاق رسانه‌ای را به چالش کشیده است.
وارد که پیشتر کتابی با عنوان «ابداع اخلاقیات خبرنگاری» نوشته بود، این بار دغدغه آینده اخلاق رسانه را دارد و اثر خود را «نقطه ورودی» به فضای سردرگم کننده‌ای می‌داند که حول رسانه شکل گرفته است.
«اخلاق چیست»، «رویکردها به اخلاق رسانه»، «نشریات آزاد و دموکراسی شورایی»، «بازتایید حقیقت و عینیت»، «آسیب و توهین رسانه»، «اخلاق جدید رسانه» و «اخلاق جهانی رسانه»، هفت فصل اصلی کتاب «اخلاق رسانه‌ای» را تشکیل می‌دهد.
«اخلاق رسانه‌ای» در دو فصل نخست، ماهیت اخلاقیات را شرح می دهند و یک مدل برای تفکر درباره اعمال رسانه ای فراهم می آورد. این مدل نشان می دهد که چطور یک سامانه ( سیتسماتیک ) درباره موقعیت های گوناگون مشکل با تکیه بر قوانین ناشی از یک نگرش کلی فکر می‌کند .
فصل 3 و 4 رابطه میان خبرنگاری و دموکراسی شورایی را مشخص می کند و آرمان حقیقت و صحت را به عنوان معیارهایی برای اعمال رسانه ای باز تصدیق می کند. فصل 5 مفهوم زیان و اهانت را در اخلاق رسانه ای می جوید. سه قانون کلی را برای دوری جستن از زیان زدن در خبرنگاری مطرح می سازد و قانون حداقل رسانی زیان را روشن می سازد .
فصل 6 اخلاقیات جدید را برای رسانه ای خبری آمیخته مطرح می سازد - مجموعه ای از هنجارها که رهنمون هر دو خبرنگاری سنتی و آنلاین است. کتاب سرانجام در فصل آخر، چگونگی ضرورت تغییر در اخلاق رسانه ای را برای برخورد با رسانه خبری که در مقیاس جهانی در دسترس و اثرگذار است مورد بحث قرار می دهد.
نشر اندیشه احسان در سال جدید این کتاب را با ترجمه تهمتن برومند در 462 صفحه منتشر و روانه بازار کتاب کرده است.
فراهنگ** 9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي معرفي كتاب اخلاق رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۶۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان

در این مراسم، رسول شیدایی مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: مدرسه شهید حجه فروش در ابعاد تربیتی و آموزشی مدرسه‌ای نمونه و در بین ۱۰ مدرسه برتر استان همدان و ششمین مدرسه با رشد معدل آزمون نهایی است.

مسلم مخفی، فرماندار همدان هم توجه به هر دو مقوله آموزش و پرورش را در مدارس خواستار شد و گفت: مدارس باید به همه ابعاد تربیتی بپردازند و آینده سازان و مادران و پدرانی تکامل یافته و تربیت شده را وارد جامعه کنند.

سیدجواد حسینی، فرمانده سپاه ناحیه همدان هم گفت: تعلیم و تعلم را معلمان به عنوان یک عبادت انجام می‌دهند و لازمه این امر داشتن عشق و علاقه و پدری و مادری کردن برای نهال‌های آینده کشور است.

شهید حمید حجه فروش، ۱۲ آذر ۱۳۳۶ متولد شد، و با شروع دفاع مقدس تدریس را رها کرد و به دنبال خدمتی دیگر رفت، آموزش و پرورش نامۀ برگشت او و دیگر معلمان به محل کارشان را ارسال کرد؛ اما به حضورش در سپاه و بسیج بیشتر احساس نیاز می‌شد. با ماندنش موافقت کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • خبر‌های «پشت صحنه»، جمعه ۱۴ اردیبهشت
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • طرح نور یک کار جهادی و انقلابی است
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • خبرنگاری که معلم شد