Web Analytics Made Easy - Statcounter

خط‌آهن‌ سریع‌السیر تهران- قم - اصفهان از آن منظر که اولین اقدام در ساخت راه‌آهن سریع‌السیر کشور است، جزو پروژه‌های خاص عمرانی محسوب می‌شود.

جزئیات خط آهن تهران – قم – اصفهان

‌راه‌آهن سریع‌السیر تهران – قم – اصفهان به عنوان نخستین و بزرگترین راه‌آهن پرسرعت کشور به طول ۴۱۰ کیلومتر با سرعت عملیاتی ۳۰۰ کیلومتر در ساعت در قالب ۲۲ ست قطار هشت واگنی طراحی شده و قادر به جابه‌جایی ۱۶ میلیون مسافر در سال است و در طول مسیر از شهرهای قم، دلیجان و میمه عبور می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه شامل دو قطعه تهران- قم به طول ۱۶۵ کیلومتر و قم- اصفهان به طول ۲۴۵ کیلومتر‌ است که توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) و مشارکت یک شرکت چینی در حال اجرا است.

مشکلات عمده پروژه

از مشکلات عمده این پروژه موضوع تامین مالی و اعتبارات است، که همین امر سرعت اجرای پروژه را بسیار کند کرده و پروژه در آستانه قفل شدن است، البته قرارگاه  از محل منابع خود در این پروژه تا اندازه‌ای در حال کار است‌، در این پروژه قرارگاه تجهیز و در خط مستقر شده‌ است، همچنین کارگاه‌ها، امکانات و ماشین‌‌آلات در پروژه آماده و تجهیز است.

‌اسناد قراردادی این پروژه در فروردین ماه ۹۷ مبادله شد، در این پروژه فاینانسر شرکت CREC چین است، اجرای بخش سیویل برعهده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و بخش تجهیزات بر عهده طرف چینی است.

همچنین اعتبارات اسنادی (LC) کوچک‌تری به مبلغ ۱۳.۶ میلیارد یوآن باز شد که دو مرحله‌ای شد، یک مرحله‌‌ دریافت و عملیاتی شد، یک مرحله‌‌ هم هنوز انجام نشد.

تغییر کارفرمای پروژه

‌در مرحله‌ کلی باید LC پروژه باز شود که باز نشد، زیرا تغییری در کارفرما رخ داد. ماجرا از این قرارست که در ابتدا همه اسناد و مدارک به نام شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور بود، و این شرکت به عنوان کارفرما بود ولی بعدا تصمیم‌گیری شد شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران کارفرما شود.

‌۲۸ بهمن‌ماه ۹۷ تصویب‌نامه مصوب جلسه مورخ ۱۷ بهمن ۹۷ هیات وزیران در خصوص«تغییر دستگاه اجرایی طرح راه‌آهن سریع السیر تهران - قم - اصفهان و قم - اراک» و همچنین پروژه «احداث پل راه آهن خرمشهر-بصره»، طی نامه ای توسط‌ معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

‌همین تغییر اسناد و مدارک از شرکت ساخت به شرکت راه‌‌آهن جمهوری اسلامی ایران ۱.۵ سال اجرای این پروژه را به تاخیر انداخت، البته کماکان‌ پروژه گره‌هایی دارد چون ضمانت‌نامه به نام کارفرمای قبلی بود که باید به نام کارفرمای جدید (شرکت راه‌آهن) شود.

‌چینی‌ها بخشی از پول اولیه را که رقم ناچیزی هم بود به خاطر طراحی‌ برداشت کردند. از سوی دیگر، رقم محدودی از همان عدد اولیه ‌به قرارگاه اختصاص یافت که قرارگاه با همین ‌رقم محدود، ۱۰ گروه اجرایی را در پروژه مستقر کرد و اجرای پروژه‌ آغاز شد.

پیشرفت محدود این پروژه در قطعه اصفهان-قم است و قطعه تهران-قم در قطار سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان هنوز آغاز نشده است‌، چون هنوز تامین مالی رخ نداده است و طبق تصمیم مسئولان صلاح نیست همه قطعات پروژه‌ درگیر و یا به قول معروف زخمی شود.

برای رفع مشکلات مالی این پروژه و خروج از حالت توقف، باید اعتبارات اسنادی (LC) باز شود و پول بیاید، زیرا به هر حال الان پروژه به دلیل نبود منابع مالی تقریبا در حال قفل شدن است.

‌بخشی از مشکلات پروژه خط‌‌آهن سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان به سرعت قابل حل شدن است و بخشی هم نیازمند باز شدن LC است ولی اگر منابع اختصاص یابد، پروژه خیلی سریع قابل انجام است چون تجهیز کارگاه انجام شده است.

مشکلات مرتبط با آزادسازی اراضی در بخشی از پروژه

مشکل دیگری که در پروژه قطار سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان وجود دارد، موضوع آزادسازی اراضی است، همان‌گونه که گفته شد در بخش تهران-قم پروژه هنوز آغاز نشده است اما در آزادسازی اراضی پروژه خصوصا در قطعه اصفهان مشکلاتی وجود دارد، در حال حاضر حدود ۳۰ کیلومتر پروژه از این نظر دچار مشکل است.

در حال حاضر پیشرفت پروژه راه‌آهن سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان در حد تجهیز کارگاه و کارهای اولیه است و حدود چهار درصد ارزیابی می‌شود اما اگر فاینانس تامین شود، اجرای پروژه سرعت می‌گیرد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۰۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان گفت: عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر به مساحت ۱۲ هزار متر مربع در حال اجراست و مراحل پایانی خود را با تکمیل رمپ‌ها طی می‌کند.

هوشنگ نظری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان به‌عنوان یکی از مناطق پراستعداد و با ظرفیت بالا در نصف‌جهان است که ظرفیت توسعه بسیار زیادی در خود نهفته دارد و یکی از اهداف مدیریت شهری در این منطقه در راستای جذب مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مردمی است که در سال‌های اخیر با جدیت در حال پیگیری است.

وی افزود: عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر به مساحت ۱۲ هزار متر مربع در حال اجراست و مراحل پایانی خود را با تکمیل رمپ ها طی می‌کند.

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان با اشاره به ضخامت هشت سانتی‌متری کف‌سازی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر با استفاده از بتن الیافی، ادامه داد: این اقدام در راستای افزایش مقاومت بیشتر این بنا انجام شده است.

نظری‌پور با توجه به رونق ساخت و ساز پروژه‌های مشارکتی در منطقه ۱۵ تاکید کرد: این پروژه مشارکتی که در قالب یک مجتمع تجاری و پارکینگ در خیابان اباذر و در مجاورت عمارت تاریخی خان و مسجد گلزار خوراسگان (مصلی نمازجمعه) احداث شده است، با دارا بودن بیش از ۴۰۰ مکان پارک خودرو، می‌تواند پس از بهره برداری یکی از مهم‌ترین مشکلات این خیابان یعنی ترافیک و ازدحام بیش از اندازه خیابان اباذر خوراسگان را رفع کند.

وی با بیان اینکه پروژه خورشید شهر در زمینی به وسعت چهار هزار مترمربع و زیربنای ۲۲ هزار مترمربع مراحل پایانی ساخت خود را طی می‌کند، تصریح کرد: همکف این پروژه به صورت تجاری و یک مبلمان شهری بزرگ به مساحت حدود یک‌هزار مترمربع احداث شده است، تصریح کرد: کل مجموعه تجاری شامل شش طبقه است که سه طبقه آن شامل ۱۹۳ واحد تجاری بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در حال تلاش برای تکمیل آن هستیم.

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان خاطر نشان کرد: امیدواریم با تکمیل این پروژه و اجرای پروژه‌هایی از این قبیل بتوانیم توسعه شهر در منطقه ۱۵ و شرق کلان‌شهر اصفهان را بیش از پیش سرعت و رونق بخشیم.

کد خبر 749957

دیگر خبرها

  • انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر
  • مسافت اصفهان – دهاقان نزدیک‌تر می‌شود
  • آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت
  • پارکینگ آقاجانی‌بیگ هر چه سریع‌تر تکمیل شود
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • روند ۴۰ پروژه شاخص شهر را به‌صورت جزئی بررسی می‌کنم
  • بررسی پروژه‌های ریلی از جمله خط‌آهن سریع‌السیر تهران-مشهد
  • به‌روزرسانی نقشه راه هوشمندسازی شهرداری اصفهان
  • اجرای عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری