Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا مسعود برومند، سه شنبه در نشست با فعالان علم و فناوری و شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان فارس در شیراز بیان داشت: کیفیت محصولات، اصل مهمی است که باید مد نظر شرکت های دانش بنیان و فناور قرار گیرد تا مشتری از کالاهای تولیدی این شرکت ها رضایت کامل داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، با تاکید بر عزم راسخ دولت در حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور اظهار داشت: دولت با هدف پشتیبانی از پارک های علم و فناوری، اقدامات بی نظیری در سال 98 انجام داده که یکی از آنها افزایش 74 درصدی بودجه این پارک هاست و بیشترین افزایش بودجه امسال را این حوزه داشته و این بیانگر اهمیت حوزه فناوری برای دولت است.
برومند ادامه داد: هم اینک 62هزار نفر در پارک های علم و فناوری کشور شاغل هستند و 17سال است که از عمر فعالیت این پارک ها سپری می شود.
وی افزود: در حال حاضر 42 پارک علم و فناوری و 196مرکز رشد در ایران وجود دارد و شمار واحدهای فناور مستقر در پارک های علم و فناوری کشور بیش از شش هزار شرکت است که حدود یک سوم از آنها دانش بنیان است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: توسعه کسب و کارهای دانش بنیان کار دشواری است و بسیاری از کشورها در این مساله ناموفق عمل کرده اند.
برومند، به پاره ای از موانع فراروی شرکت های دانش بنیان در کشورمان اشاره کرد و گفت: یکی از موانع اصلی این است که این شرکت ها نمی توانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند و منابع مالی پارک های علم و فناوری هم بسیار اندک است و قادر به حمایت کافی از این شرکت ها نیستند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان و فناور اگر مشکلی در حوزه اخذ تسهیلات بانکی دارند می توانند این موارد را مطرح و نسبت به طرح شکایت اقدام کنند تا سریعا به این موارد رسیدگی شود.
وی، موضوع تجاری‌سازی محصولات را یکی دیگر از مشکلات شرکت های دانش بنیان و فناور برشمرد و اظهار داشت: بعضی از شرکت های بزرگ در کشور ما به شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری به چشم رقیب می نگرند در صورتی که شرکت های بزرگ و کوچک می توانند با هم‌ افزایی فناورانه، نقش مکمل یکدیگر را بازی کنند و این مساله ای است که در کشورهای پیشرفته در حوزه فناوری نهادینه شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از نداشتن شجاعت تصمیم گیری در برخی از مدیران، به عنوان یکی از موانع پیش روی شرکت های دانش بینان یاد کرد و گفت: محدودیت های ناخواسته و خود خواسته ای در حوزه فناوری وجود دارد که باید حل شود تا مسیر پیشرفت شرکت های دانش بنیان هموار و توسعه اقتصادی در کشور محقق شود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات شرکت های دانش بنیان در حوزه تولید دارو، اخذ مجوزهاست که این مساله در کشورهای دیگر هم وجود دارد و باید نگرش بدبینانه در این باره کنار گذاشته شود.
برومند، همچنین به برخی از اظهارات مطرح شده در مورد ایجاد پارک های علم و فناوری تخصصی در حوزه پزشکی در کشور اشاره و بیان کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نه می تواند و نه منطقی است که زنجیره ای جداگانه مانند پارک های علم و فناوری که اکنون در کشور فعال هستند، ایجاد کند و تنها راه حل موجود در این زمینه افزایش هم افزایی و همکاری با پارک های علم و فناوری است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ارتباط گیری وزارت بهداشت با پارک‌های علم و فناوری باید افزایش یابد تا شرکت های تخصصی و دانش بنیان بخش درمان و بهداشت نیز در این محیطی که اکنون وجود دارد، فعالیت خود را گسترش دهند.
وی اظهار داشت: یکی از سیاست های وزارت علوم مبتنی بر این است که ارتباط پارک های علم و فناوری با دانشگاه های علوم پزشکی و سایر دانشگاه ها افزایش یابد و حتی اگر این امکان وجود داشته باشد باید محل برخی از پارک های علم و فناوری را به کنار دانشگاه ها انتقال داد.
برومند در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیشترین شکایت های شرکت های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک های علم و فناوری در سال 97 مربوط به حوزه شناسایی و دانش بنیان بودن شرکت ها و همچنین مشکلات گمرکی بود.
او بیان کرد: حوزه دانش بنیان، نیازمند صبوری است و باید ارتباطات شرکت های فعال در این حوزه نیز تقویت شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین بیان کرد: این وزارتخانه در حال کوتاه کردن فرآیندها در حوزه فناوری است و حتی اختیارات و کارهای اجرایی در این زمینه به استانها واگذار خواهد شد.

**لزوم توجه به تحقیق و پژوهش در تولیدات دانش بنیان
رئیس پارک علم و فناوری استان فارس نیز این نشست اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان نیاز دارند که رابطه بین دانشگاه ها و پارک علم و فناوری به ویژه در حوزه تحقیق و پژوهش افزایش یابد.
فرید مُر افزود: برخی از موانعی که در حوزه فناوری وجود دارد باید با انجام کارهای فرهنگی برطرف شود تا هم‌افزایی فناورانه به ویژه در بین فعالان این عرصه افزایش یابد.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه، اخذ مجوز برای ساخت دارو، نیازمند دریافت 19مجوز است در صورتی که وارد کننده به راحتی اقدام به واردات حجم زیادی از همان دارو می کند.
رئیس پارک علم و فناوری استان فارس اضافه کرد: تا زمانی که این گونه تعارضات در کشور ما وجود دارد نمی توان انتظار داشت که شرکت های دانش بنیان به راحتی بتوانند کار و پیشرفت کنند و امیدواریم که دولت مسیر پیش روی شرکت های دانش بنیان را هموار کند.

**شرکت ها ماموریت گرا شوند
رئیس پارک علم و فناوری استان فارس همچنین بر لزوم توجه به ماموریت گرا کردن فعالیت اینگونه پارک‌ها تاکید کرد و افزود: اکنون شرکت های مستقر در این پارک ها، عرضه گرا هستند و محصولاتی را تولید می کنند که بعد به مرحله تجاری سازی رسانده و در نهایت روانه بازار کنند در صورتی که می توان با سفارش محصولات و ماموریت گرا کردن فعالیت این شرکت ها گام موثری در موفقیت آنها و در نتیجه توسعه اقتصادی کشور برداشت.
مُر بیان کرد: هم اینک 321 شرکت فناور در پارک علم و فناوری استان فارس مستقر است که از این تعداد 57 شرکت دانش بنیان است و در مجموع این شرکت ها موجب ایجاد اشتغال برای یک هزار و 626 نفر شده و در سال 97 نیز شش میلیون و 850 هزار دلار صادرات داشتند.
9873 /6118
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 بازی دانشگاه های علوم پزشکی دلار مد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان، موفق شدند یکی از نانوکاتالیست‌های مورد استفاده در تولید بنزین را تولید و تجاری‌سازی کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا با بومی‌سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام موثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

 حمزه کازرونی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا درباره فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری‌سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش‌بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آنها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست‌ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جزو محصولات تحریمی است.

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جزو فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست‌ ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی‌سازی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود