Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نخست‌وزیر سابق عراق گفت که پایبندی به تصمیم آمریکا در خصوص لغو معافیت‌ها برای خرید نفت ایران، «نقض حاکمیت عراق» است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «بهاء الاعرجی» معاون نخست‌وزیر سابق عراق روز سه‌شنبه بیانیه‌ای را در راستای لزوم حمایت بغداد از تهران در برابر تصمیمات ضد ایرانی ایالات متحده صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الاعرجی گفت که «پایبندی عراق به تصمیم آمریکا در خصوص عدم تمدید معافیت تحریمی ایران، نقض حاکمیت عراق است».

وی در بیانیه خود از همه احزاب و جریان‌های سیاسی عراق خواست تا از بغداد برای ادامه تعامل با ایران حمایت کنند.

معاون حیدر العبادی در بیانیه خود تاکید کرد که «پایبندی برخی کشور‌ها به تصمیمات آمریکا علیه ایران، دلایل سیاسی دارد نه حقوقی. این تصمیمات با سیاست جدید عراق در خصوص ضرورت ایجاد ارتباط با همه کشور‌های همسایه مغایرت دارد».

معاون نخست‌وزیر سابق عراق تاکید کرد که «همه احزاب سیاسی کشور چه موافقان با ایران و چه مخالفان آن، باید از دولت عراق برای استمرار همکاری و ارتباط با ایران به منظور تحقق استقلال تصمیمات عراق حمایت کنند».

یک عضو کمیته روابط خارجی پارلمان عراق نیز دیشب گفته بود که «اگر آمریکا بر مواضع خود در خصوص لغو معافیت‌ها برای خرید نفت ایران اصرار کند، بحران بزرگی در منطقه ایجاد می‌شود و ممکن است منطقه دچار جنگ‌های نیابتی شود».

«مثنی امین» عضو کمیته روابط خارجی پارلمان عراق دیشب در پی بیانیه کاخ سفید درباره عدم تمدید تحریم‌های نفتی ایران توسط آمریکا، گفت که «دیپلماسی عراق همه تلاش خود را برای استثنای این کشور از تحریم‌های نفتی ایران تا قبل از زمان اجرای آن در ماه می، به کار خواهد گرفت».

وی گفت: «اگر آمریکا از مواضع خود در قبال عدم تمدید تحریم‌های نفتی ایران برای هیچ کشوری کوتاه نیاید، دچار بحران بزرگی خواهیم شد و ممکن است منطقه به جنگ‌های نیابتی دچار شود».

نماینده پارلمان عراق تاکید کرد که «دیپلماسی عراق تلاش خواهد کرد تا قبل از آغاز اجرای عدم تمدید این تحریم‌ها در ماه می، مستثنی شود؛ زیرا عراق نمی‌تواند از داشتن روابط با ایران به صورت کامل بی‌نیاز شود».

عضو کمیته روابط خارجی پارلمان عراق تصریح کرد: «ایران و عراق روابط قوی و تنگاتنگی دارند و کنار گذاشتن این روابط، آنطوری که آمریکا تصور می‌کند، آسان نیست».

کاخ سفید روز دوشنبه دوم اردیبهشت‌ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفته است معافیت‌های نفتی ایران را دیگر تمدید نکند.

آمریکا روز گذشته اعلام کرده که معافیت سایر کشور‌ها برای خرید نفت ایران را لغو کرده است تا به هدف ادعایی خود درباره به صفر رساندن صادرات نفت ایران دست یابد.

در همین ارتباط، «جوی هود» کاردار آمریکا در عراق امروز به دیدار «عمار الحکیم» رئیس ائتلاف «الاصلاح و الاعمار» (اصلاح و سازندگی) رفت.

الحکیم با بیان اینکه «سیاست تحریم‌های اقتصادی و گرسنه نگه داشتن ملتها، سیاست بی‌فایده‌ای است»، تأکید کرد که در حل اختلافات نمی‌توان از سیاست تحریم استفاده کرد و گفتگو بهترین راه برای حل این اختلافات است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حیدر العبادی ایران و عراق تقابل با آمریکا تحریم ایران تحریم نفتی نفت ایران دشمنی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند

به گزارش جام جم آنلاین، از یکسو پارلمان اروپا روز پنج‌شنبه قطعنامه‌ای را علیه کشورمان تصویب کرده که در آن، حمله پهپادی و موشکی بی‌سابقه ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری را محکوم کرده و خواستار اِعمال تحریم‌های بیشتر علیه نهادهای ایرانی شده است!

این قطعنامه هرچند الزام‌آور نیست اما به‌خوبی نشان می‌دهد کشورهای اروپایی می‌خواهند شکست خود را در جنگ‌هایی که به راه انداخته‌اند، از این طریق پنهان کنند.

این قطعنامه که با اکثریت آرا یعنی ۳۵۷ موافق و ۲۰ مخالف به تصویب رسیده، عملیات وعده صادق ایران به اسرائیل و همچنین حملات انجام شده توسط حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها در یمن را قبل و حین این تهاجم محکوم می‌کند و نقش تهران در آنچه بی‌ثبات‌سازی خاورمیانه از طریق «شبکه‌ای از عوامل غیردولتی» می‌خواند را مذمت می‌کند.

این اتهام‌زنی‌ها درحالیست که به اذعان صاحبنظران غربی، حمله ایران به اسرائیل، عملا نظم نوینی را در منطقه شکل داده که براساس آن، گروه‌های نقاومت در محور تحولات قرار می‌گیرند.

این قطعنامه که در جلسه نهایی پیش از انتخابات آتی اروپا به تصویب رسید، تکرار تقاضای قبلی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی شناخته‌شده اتحادیه اروپا را در خود دارد و همچنین خواستار اضافه شدن کل حزب‌الله به این فهرست شده است.

اما این فقط اروپایی‌ها نیستند که شکست خود در برابر تهران را با سیاست تحریم می‌پوشانند. ایالات متحده نیز  تحریم‌های بیشتری را علیه ایران صادر کرده که فروش پهپادها و کالاهای ایرانی از جمله استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را هدف قرار می‌دهد.

همزمان، بریتانیا نیز شش نام جدید مربوط به افراد و سازمان‌های بخش دفاعی جمهوری اسلامی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.

در بیانیه روز پنج شنبه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد جزئیات این تحریم‌های جدید آمده است: «ایالات متحده امروز تحریم‌هایی را علیه ۱۶ نهاد و ۸ فرد وضع می‌کند و همچنین پنج کشتی و یک هواپیما را به عنوان دارایی‌های مسدودشده شناسایی می‌کند که تجارت غیرقانونی و فروش هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) در حمایت از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران و توسعه و تدارکات پهپاد رژیم را تسهیل کرده است.»

وزارت خارجه بریتانیا هم می‌گوید شش نفر را در ارتباط با تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایران در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است.

کانادا هم همراه با دیگر بازندگان تحولات اخیر، به راهبرد تحریم علیه ایران پیوسته هرچند به گفته کارشناسان، حجم بالای تحریم‌های اعمالی علیه کشورمان در سالهای قبل، اقتصاد ایران را در برابر این استراتژی واکسینه کرده است.

نکته جالب اینجاست که همزمان با قطعنامه پارلمان اروپا و تحریم‌های آمریکا، بریتانیا و کانادا، نرخ دلار در کشورمان کاهش پیدا کرد.

دیگر خبرها

  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند