Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@04:31:26 GMT

بارندگی‌های بهاری کشت دیم را احیا کرد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۶۳۱۸

بارندگی‌های بهاری کشت دیم را احیا کرد

امسال بارندگی‌ها در برخی از استان‌ها با سیل همراه بود، این سیل با اینکه تلخی‌هایی داشت به لحاظ کشاورزی برای بعضی استان‌ها نعمت بود. این بارش‌ها در استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان که سال‌های مدیدی است با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنند، بسیار کارساز و موجب رونق کشت دیم شده است. روی دیگر این بارش‌ها در این استان‌ها از جمله خراسان رضوی جان گرفتن و احیای کشت دیم بود که تا پیش از این بواسطه 18 سال خشکسالی نفس‌های آخر را می‌کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پریسا عظیمی خبرنگار

خوشحالی دیم کاران از بارندگی ها

«سیدحمید موسوی»، از دیم کاران نیشابوری است که با ابراز خوشحالی از بارندگی‌های اخیر می‌گوید: به لطف خدا بارش‌ها برای زراعت ما خوب و بموقع بود. امسال با توجه به بارش‌ها 15 تا 20 درصد افزایش سطح کشت داشتیم و اگر بارندگی‌ها به همین منوال ادامه داشته باشد و سرمازدگی و خسارت ناشی از بارش نیز نداشته باشیم، 30 درصد هم افزایش برداشت محصول خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه بیشتر کشت آنان به‌صورت سنتی است و تنها 25 تا30 درصد به‌صورت مکانیزه انجام می‌شود، می‌افزاید: کمبود ادوات و گرانی دستگاه عمیق کار دیم(38 میلیون تومان) از جمله مشکلات ماست. با اینکه جهاد کشاورزی استان وام برای خرید این دستگاه پرداخت می‌کند، اما چون شرایط کاری ما بسته به میزان برداشت و فروش محصول است و از طرفی ممکن است نتوانیم محصول را بموقع و با قیمت مناسب بفروشیم در پرداخت اقساط به مشکل برمی خوریم، از این‌رو تهیه این دستگاه با این قیمت برای ما خیلی سنگین است.

برداشت 50 درصد بیشتر از سال گذشته

«غلامرضا مظفری»، دیگر کشاورز دیم کار قوچانی است که پیش‌بینی می‌کند به‌دنبال بارندگی‌های چند روز گذشته 50 درصد بیشتر از سال گذشته برداشت محصول داشته باشد.

وی اظهار می‌دارد: سال گذشته نه کشت داشتیم و نه برداشت انجام شد، اما خوشبختانه امسال بارندگی بموقع، برداشت‌ها را بیشتر خواهد کرد.

«حبیب الله کریمی فر» نیز کشاورز دیم کار روستای «دولت خانه» شهرستان قوچان میزان سطح کشت اراضی خود را 30 هکتار بیان و تصریح می‌کند: سال گذشته 600 کیلوگرم در هرهکتاربرداشت داشتیم که امسال با این بارش‌ها 2 تن در هر هکتار برداشت خواهیم داشت.

وی کمبود کود را از مشکلات کشاورزان این خطه از استان عنوان می‌کند و می‌افزاید: جهاد کشاورزی برای هر هکتار یک کیسه کود 50 کیلوگرمی می‌دهد که این مقدار خیلی کم است و کفایت اراضی ما را نمی‌کند.

بارندگی‌های مناسب و بموقع

«علیرضا نیک پور»، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم با بیان اینکه سطح کشت دیم استان که مورد تأکید و توصیه این سازمان نیز هست، معادل 200 هزار هکتار است، می‌گوید: این نوع کشت در مناطقی توصیه می‌شود که مناسب با آن باشد.

وی بارندگی امسال تاکنون در استان را برای کشت دیم بسیار مناسب و از لحاظ زمانی بموقع عنوان می‌کند و می‌افزاید: میانگین بارندگی بلندمدت 30 ساله در استان 170 میلی متر بوده است. در سال زراعی گذشته نیز 88 میلی متر بارندگی داشتیم، اما در سال زراعی جاری این میزان تاکنون به 264 میلی متر افزایش پیدا کرده، به عبارتی 55 درصد افزایش بارندگی طی مدت یاد شده داشتیم که بعد از 18سال خشکسالی چشمگیر است؛ البته بارندگی‌های ماه‌های آبان و آذرماه سال گذشته هم برای کشت محصولات دیم خوب و مناسب بود.

افزایش سطح کشت و برداشت محصول

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی سطح کشت دیم گندم سال گذشته را 130 هزار هکتار بیان می‌کند و اظهار می‌دارد: امسال این میزان به 142 هزار هکتار افزایش پیدا کرده و پیش‌بینی می‌شود، نزدیک به یک تن در هکتار برداشت محصول داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در کشت جو افزایش کشت چندانی نداشتیم، یادآوری می‌کند: امسال 50 هزار هکتار سطح کشت جو داریم. کشاورزان معمولاً برای کشت جو که محصولی تنش پذیر نیز است، تمایلی ندارند. این محصول در خاک‌های نیمه مرغوب کشت می‌شود.

برآورد تولید670 هزار تن گندم دیم و آبی

نیک‌پور به برآورد تولید گندم دیم و آبی در استان نیز اشاره و خاطرنشان می‌کند: برآورد تولید گندم آبی 527 هزارتن و گندم دیم 142 هزارتن است که در مجموع حدود 670 هزار تن خواهد شد. با این اوصاف پیش‌بینی می‌شود، خرید مازاد هم به‌طور مناسب از کشاورزان دیم کار داشته باشیم. همچنین پیش‌بینی می‌شود، 400 هزار تن هم تولید جو آبی و دیم داشته باشیم که 370 هزارتن آبی و 30 هزارتن هم دیم است.

به گفته وی، تا امروز هیچ تنش خشکی درمزارع دیم خراسان رضوی گزارش نشده و بارندگی‌های خوب پاییزی و نیز بهاری موجب رونق و احیای کشت دیم در سال زراعی جاری شده است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: آیین نقاره‌زنی در اردبیل به عنوان آیین سنتی و مذهبی احیا می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، امیر رجبی عصر پنجشنبه در نشست فعالان حوزه فرهنگ و هنر در اردبیل،گفت: با شکل گیری اتاق فکر با مشارکت فعالان حوزه‌های هنری و فرهنگی سعی بر این است تا سنت نقاره‌زنی مذهبی در اردبیل احیا شده و افراد مستعد برای دریافت آموزش‌های مورد نیاز به شهر مقدس مشهد اعزام شوند.

وی به برگزاری نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی در اردبیل اشاره کرد و گفت: تجارب ارزشمند اساتید برجسته و فعالان حوزه معماری را در احیای جایگاه این حوزه شاهد هستیم و قطعا در مناسبت‌های مختلف به ویژه آیین‌های عزاداری ماه محرم در مسیرهای شمع‌نشانی در 6 محله شهر اردبیل اصالت و هویت تاریخی حفظ می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: معماری مجموعه جهانی شیخ صفی دارای ارزش و جایگاه خاص و از نمادهای مهم شهر اردبیل است که با گذشت سال‌های طولانی در این حوزه باید فعالیت‌های مؤثر و مفیدی را شاهد باشیم.

رجبی افزود: شرح احوال شیخ صفی‌الدین اردبیلی کتاب‌های متعددی تألیف شده و در دوره معاصر نیز استاد بابا صفری در عرصه اردبیل‌شناسی تحقیق و مطالعات فراوانی کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای احیای هویت تاریخی اردبیل نیازمند برگزاری نشست‌های تخصصی با محوریت معماری و هویت فرهنگی هستیم که قطعا این نشست با همراهی فعالان فرهنگی و هنری ادامه خواهد داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به برگزاری آیین‌های تجلیل از مفاخر استانی و بیان آثار آنها به عنوان عنصر انگیزشی و دلگرمی الگوسازی برای نسل‌های آینده اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم همه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در راستای اعتلای بیشتر و قدرشناسی از این سرمایه‌های معنوی و فرهنگی انجام شود.

رجبی از حضور چهار ناشر از استان در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و اضافه کرد: برخی ناشران و فعالان حوزه چاپ و نشر استان به دلیل برخی مشکلات اقتصادی امسال موفق به ثبت‌نام در نمایشگاه کتاب تهران نشدند و برای حضور فعال در سال‌های آینده برنامه‌ریزی خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بیان کرد: ناشران استان با وجود اینکه مشکلات و نارسایی‌های اقتصادی دارند، با عشق و علاقه و انرژی مضاعف برای توسعه فرهنگی استان گام‌های جدی را برداشته و در این راستا پیشگام عمل می‌کنند.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • پیش بینی بارش‌های رگباری در سطح شهرستان بردسکن تا پایان هفته
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • دولت سیزدهم پس از ۶ سال کنوانسیون دریای خزر را احیا کرد