Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کیوان الچیان، در حاشیه برگزاری سی امین کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در مرکز همایش‌های رازی، با بیان اینکه خواه ناخواه به دنبال سیل مشکلات مختلفی در منطقه احتمال وقوع دارد، گفت: تداخل فاضلاب شهری و خانگی با آب مصرفی، همچنین وجود گل و لای در منازل احتمال عفونت‌های مختلف را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: آبیاری سبزیجات و درختان با آب‌های آلوده شهری می‌تواند امراض عفونی گوارش از جمله تیفویید و پاراتیفویید را بروز دهد.

وی گفت: میکروب‌های مولد امراض داخلی، اسهال، وبا، زردی و…، می‌تواند علائم خاص خود را داشته باشند.

عضو هیأت مدیره جامعه متخصصین داخلی ایران، با اشاره به اینکه «سالمونلاتیفی» باکتری است که از طریق آب و مواد غذایی خصوصاً شیر آلوده و سبزیجات آلوده می‌تواند موجب عفونت‌های دستگاه گوارش شود، افزود: وبا به دنبال آلودگی آب آشامیدنی شهری با آب آلوده پس از اینگونه بلایای طبیعی می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

الچیان ادامه داد: در این راستا حشرات نیز قادر به انتقال اینگونه آلودگی‌ها هستند و باید نگران شیوع اسهال‌های آمیبی نیز بود؛ میکروب لپتوسپیروز که انسان را به زردی مبتلا می‌کند نیز از طریق پوست و آب آلوده می‌تواند انتقال یابد.

این متخصص بیماری‌های داخلی با تاکید بر اینکه آنچه مهم است ماندگاری این عوامل عفونی در خاک و آب است، گفت: برخی از این عوامل بیماری زا ماه‌ها در خاک زنده می‌مانند.

الچیان با اشاره به طول عمر برخی از میکروب‌ها و انگل‌ها، افزود: تخم آسکاریس ۳۷ روز در خاک باقی می‌ماند، برخی کلیفرم ها در سبزیجات، کاهو، گوجه فرنگی و…، در دمای ۱۷ درجه بین ۱۴ تا ۱۸ روز باقی می‌مانند، عوامل بروز برخی کیست‌های کبدی ناشی از بعضی میکروب‌ها چندین هفته در خاک باقی می‌مانند، استرپتوکک ها در خاک بین ۳۶ ساعت تا ۳۶ روز قادر به ادامه زیست هستند، همچنین سالمونلاتیفی ۶ تا ۱۲ هفته در محیط خاک زنده می‌ماند.

وی با عنوان این مطلب که حداقل تا حدود سه ماه بعد از سیل و اینگونه بلایای طبیعی باید نگران و منتظر بروز برخی بیماری‌ها و یا اپیدمی انواع عفونت‌های گوارش از نوع تیفوئیدی، شیگلا، لپتوسپیروز، وبا و…، باشیم، گفت: مراقبت از آب آشامیدنی بسیار حائز اهمیت است و توجه ملی نیاز دارد.

الچیان افزود: برای احتمال انتقال این امراض به حیوانات و یا بروز برخی امراض مشترک بین انسان و حیوان و دام نیز باید پیش بینی‌های لازم صورت گیرد. همچنین دام آلوده، حشرات، عقرب و مار احتمال گسترش داشته و انسان و محیط زیست را تهدید می‌کند.

وی در پایان تاکید کرد: با توجه به اقدامات انجام شده در منطقه و حضور نیروهای مختلف به نظر نمی‌رسد که سونامی بیماری‌های عفونی در پیش باشد ولی باید اقدامات پیشگیرانه و مراقبت داشت.

کد خبر 4598769 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: بیماری های عفونی سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در ارتفاعات خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیرکل هواشناسی خوزستان از پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در ارتفاعات استان خبر داد. 

محمد سبزه‌زاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس نقشه‌های پیش‌یابی، امروز احتمال بارش‌های پراکنده در ارتفاعات استان  خوزستان و فردا احتمال رگبار و رعد و برق در مناطق شمالی، شرقی و ارتفاعات و وزش باد متوسط گاهی تندباد لحظه‌ای در اغلب نقاط استان وجود دارد.

وی افزود: در دیگر مناطق استان خوزستان احتمال بارش‌های نقطه‌ای دور از انتظار نیست. روزهای یکشنبه تا سه‌شنبه هم احتمال بارش‌های پراکنده و وزش بادهای متوسط و تندبادهای لحظه‌ای در برخی از نقاط استان وجود خواهد داشت.

سبزه‌زاری ادامه داد: تا روز یکشنبه روند افزایش دما در سطح استان خوزستان پیش‌بینی می‌شود. تا اواسط هفته آینده استقرار جریانات جنوبی سبب افزایش رطوبت در مناطق جنوبی، غربی و مرکزی استان خواهد شد. از روز چهارشنبه هفته آینده سامانه بارشی جدیدی استان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در شبانه‌روز گذشته اهواز با ۳۸.۳ و ایذه با ۱۳.۴ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط خوزستان گزارش شده‌اند. 
تغییرات دمای اهواز در این مدت بین ۳۸.۳ و ۲۱.۷ درجه سانتیگراد در نوسان بوده است. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در ارتفاعات خوزستان
  • چند بار باید دستان خود را بشوئید؟
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند