Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@03:54:31 GMT

شکست ترامپ در دستیابی به حمایت لازم درباره سوریه

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۶۵۹۰

شکست ترامپ در دستیابی به حمایت لازم درباره سوریه

رسانه‌های آمریکایی فاش کردند که سیاست واشنگتن جهت خارج کردن نیروهایش از سوریه، که بایستی با حمایت لازم از سوی کشورهای عربی و اروپایی به‌ویژه در مناطقی که تحت کنترل کردها در شمال سوریه، همراه شود، شکست خورده است. ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۲ بین الملل اروپا آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه «وال‌استریت ژورنال»، روز گذشته در گزارشی به نقل از مسئولانی از آمریکا و دیگر کشورها، نوشت که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا تا امروز از 21 کشور خواسته است به سوریه نیرو اعزام کنند ولی پاسخ مثبتی از سوی نیمی از این کشورها دریافت نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه به نقل از مسئولان، تصریح کرد که دیگر کشورهای باقی‌مانده وعده‌های بسیاری محدودی داده‌اند، و دولت ترامپ نیز تاکنون تنها دو دور دیدار رسمی جهت مذاکرات با همتایان اروپایی‌اش در این خصوص صورت داده است.

این مسئولان افزودند که دور نخست در ژانویه گذشته، در پایتخت‌های انگلیس، آلمان، فرانسه، دانمارک، استرالیا، نروژ و بلژیک برگزار شده است.

به نوشته وال‌استریت ژورنال، ایالات متحده مذاکرات دومی نیز با 14 کشور اروپایی طی هفته‌های اخیر انجام داد و از آنها پشتیبانی لجستیکی، آموزش‌های نظامی و کمک‌های مالی جهت برقراری ثبات در سوریه را خواستار شده است.

وال‌استریت ژورنال افزود، بیشتر کشورهای اروپایی فقط به مشارکت در مبارزه با گروه تروریستی داعش تمایل دارند، و به دلیل فشارهای سیاست داخلی، هیچ تمایلی برای ماندن در سوریهِ پسا داعش ندارند.

همان‌گونه که برخی کشورهای دیگر از آمریکا انتظار دارند که جزئیات استراتژی‌شان درباره سوریه را اعلام کرد. کشورهای دیگری نیز اعلام کرده‌اند که می‌توانند کمک‌هایی در زمینه امور انسانی ارائه دهند.

آمریکا همچنین از کشورهای عربی خواستار ارائه کمک‌های مالی و غیرنظامی شده است. به نوشته همین روزنامه، ناتوانی دولت ترامپ در دستیابی به حمایت از سوی شرکا و همپیمانانش درخصوص مناطق تحت سیطره گروه‌های کُرد، مساله عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از سوریه را پیچیده کرده است.

الجبیر: عربستان آماده اعزام نیرو به سوریه است

بی‌تردید ناتوانی آمریکا در دستیابی به حمایت اروپا، نگاه‌ها را معطوف مذاکرات واشنگتن با ترکیه درخصوص ایجاد منطقه امن در شمال شرقی سوریه، کرده است.

درباره این موضوع، یک مقام مسئول در وزارت دفاع آمریکا( پنتاگون) گفته است: «در مقایسه با موضوعات دیگر بین دو کشور، می‌‌توانم بگویم که پیشرفت‌هایی در مذاکرات جاری با ترکیه درخصوص منطقه امن به دست آمده است.»

طبق این گزارش، دولت دونالد ترامپ در ماه دسامبر گذشته از تصمیمش برای خارج کردن تمامی سربازان آمریکایی از سوریه، که شمارشان طبق آمار رسمی 2 هزار نفر است، خبر داد.

ولی مدتی بعد از این اعلامیه، پنتاگون تأکید کرد که بخش اندکی از این نیروها در سوریه باقی خواهند ماند و نیروی نظارت، که بیشتر آنها را شرکای ناتو شامل می‌شوند، تشکیل خواهد شد.

انتهای پیام/

R1016196/P/S8,89,90,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط آخرین تحولات سوریه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آخرین تحولات سوریه آخرین تحولات سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به پرسشی درباره ادعاهای رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران چند هفته تا دستیابی به اورانیوم با غنای لازم برای تولید سلام هسته ای فاصله دارد، گفت: ما از تلاش های گسترده آژانس بین المللی انرژی اتمی برای تعامل با ایران در مورد مسائل دیرینه مربوط به تعهدات پادمانی ایران قدردانی می کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما به حمایت از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تلاش‌هایشان ادامه خواهیم داد. ما همچنین به مشورت نزدیک با تروئیکای اروپا و سایر شرکا در این مورد ادامه خواهیم داد.

پاتل تصریح کرد: رئیس جمهور آمریکا به وضوح گفته است که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند. اما ارزیابی‌ای درباره اظهارات گروسی ندارم که ارائه کنم.

وی بار دیگر گفت: اما مطمئناً از تلاش‌های او (گروسی) برای تعامل با حکومت ایران در رابطه با تعهدات پادمانی آنها قدردانی می‌کنیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی در گفتگو با شبکه آلمانی دوویچه وله با تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.

رافائل گروسی در گفت‌وگو با دویچه‌وله افزود: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هسته‌ای خواهد داشت. هرچند غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هسته‌ای است. "یک کلاهک هسته‌ای فعال، به چیزهای دیگری به‌غیر از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد."

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسی‌های آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفته‌ام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مساله باعث گمانه‌زنی (درباره برنامه اتمی ایران) می‌شود.»

او مدعی شد: "وقتی همه اینها را کنار هم می گذارید، مطمئناً با علامت سوال های زیادی روبرو می شوید." گروسی همچنین با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیت‌های اتمی کشورمان افزود که این مساله محور مذاکرات وی با مقام های ایران است.

گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

مدیرکل آژانس درباره تهدید ادعایی اسرائیل برای تجاوز به تاسیسات اتمی ایران تصریح کرد که چنین اقدامی «خلاف مقررات بین‌المللی» و «ممنوع» است. وی با اشاره به ادبیات مشابه وزیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره حمله اتمی به غزه افزود: من معتقدم عادی سازی ادبیات در مورد سلاح های هسته‌ای، کاملاً تاسف بار است. ما پیمانی تحت عنوان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای داریم که از بروز جنگ اتمی و شرایطی که غیرقابل کنترل باشد جلوگیری می‌کند.

او درباره برخی گزارش‌های ادعایی پیرامون مذاکرات پشت پرده میان ایران و آمریکا برای از سرگیری اجرای توافق سال ۹۴ هم گفت: این سووال را باید ایالات متحده و ایران پاسخ دهند اما آژانس همواره بر لزوم گفت‌وگو تاکید کرده است.

گروسی ادامه داد: چیزی که من به آن علاقه دارم گفت‌وگوی میان ما، یعنی آژانس و ایران است، زیرا موارد زیادی وجود دارد که باید روشن شود و به همین دلیل است که به زودی به تهران سفر خواهیم کرد. او با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه اتمی کشورمان مدعی شد که پیام او در این سفر، این است که ایران باید برای حل وفصل مسائل پادمانی بیشتر همکاری کند.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران تاکید که دارد که همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه‌ جامع پادمانی جریان دارد و این سازمان باید بدون جانبداری، مسائل باقیمانده را حل و فصل کند.

دیگر خبرها

  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • مخالفت مصر با کوچاندن فلسطینی ها به صحرای سینا
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • تکذیب انتقال حماس به کشورهای دیگر از سوی سخنگوی این جنبش
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند