Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: در سیل‌های اخیر شاهد خسارات جبران‌ناپذیری در تاسیسات پایین‌دست حوزه کشاورزی و حتی بافت مسکونی از جمله حوزه شهری کلات بودیم که خسارات جبران‌ناپذیر زیادی به شهر و تاسیسات آن وارد کرد.

محمود روشن‌دل در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به تغییر اقلیم و نوع بارش‌ها که در مدت زمان کم و با شدت زیاد در کشور رخ داد، یکی از موضوعات اساسی کنترل سیل و نیز تغذیه منابع آب‌های پایین‌دست است که باید با توجه به اهمیت مرتع‌های منابع طبیعی و اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: تاکنون از محل اعتبارات دولتی و مشارکت مردم، حدود دو میلیون و 300 هزار هکتار از عرصه‌های قابل فعالیت آبخیزداری استان مورد مطالعه قرار گرفت و براساس تخصیص اعتبارات، یک میلیون و 300 هزار هکتار از این حوزه‌ها به مرحله اجرا رسید. 

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی بیان کرد: براساس اعتباراتی که به  بخش آبخیزداری، آبخوان‌داری و منابع طبیعی تخصیص داده شده، بیش از 800 زیرپروژه مکانیکی در سطح استان اجرا شد که با اجرای این پروژه‌ها در هر مرحله از پیشگیری از وقوع سیل، بیش از 100 میلیون متر مکعب آب استحصال شده است. سالانه بیش از 400 میلیون متر مکعب استحصال آب بر اثر پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در سطح استان صورت می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه خوشبختانه در سال 97، مبلغ 28 میلیارد و 700 میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری خراسان رضوی در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: براساس این اعتبار و مشارکت مردم، 56 حوزه در مساحتی حدود 400 هزار هکتار در نظر گرفته شده، همچنین در اجرای طرح‌های بیولوژیک که شامل بذرپاشی، بذرکاری و اجرای هشت هزار هکتار عملیات بیولوژیک در سطح استان است، بیش از 113 پروژه مکانیکی آبخیزداری در قالب این‌ طرح‌ها در سطح استان وجود دارد که این پروژه‌ها می‌تواند بیش از 100 میلیون متر مکعب ذخیره آب را در کنتوراسیون آب‌ها داشته باشد.

روشن‌دل گفت: خوشبختانه براساس عملکرد بسیار خوب طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در خراسان رضوی، در تمامی حوزه‌هایی که عملیات‌ آبخیزداری، آبخوان‌داری و طرح‌های منابع طبیعی صورت گرفت، ضمن کنترل فرسایش خاک در اراضی بالادست، بخش اعظمی از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها را با اجرای این طرح‌ها کنترل کردیم، به طوری که خسارتی به پایین‌دست وارد نشد. 

وی خاطرنشان کرد: در منطقه زشک اگر توجه ویژه‌ای در تخصیص اعتبارات آبخیزداری و آبخوان‌داری صورت گیرد، می‌توانیم با مطالبه اجرای طرح‌های آبخیزداری از خسارات سیل جلوگیری کرده و باعث کنترل روان‌آب‌ها در بالادست شویم.

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تصریح کرد: تغذیه منابع آبی به ویژه بحث قنوات که یکی از تنها منابع تامین آب کشاورزی استان است، می‌تواند به اجرای طرح‌های آبخیزداری و نیز تقویت و احیای پوشش گیاهی عرصه‌ها که نقش مهمی دارند، کمک کند تا در نفوذ روان‌آب‌ها و همچنین ذخیره نزولات آسمانی موثر باشد و از سیلاب‌ها در حوزه‌های آبخیز جلوگیری کرده و آن را کنترل کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد

محمود قلی‌زاده اظهار کرد: اخیرا تصاویر قطع درختان جنگلی منطقه سو‌های نمین در برخی از کانال‌های مجازی با عنوان نابودی درختان جنگلی فندقلو منتشر شده است که بعد از بررسی کارشناسی و پایش منطقه مورد ادعا، مشخص شد هیچ گونه قطع درختان در این منطقه رخ نداده است.

او ادامه داد: ادعای قطعی درختان جنگلی و انتشار تصویر هوایی آن از سوی کانال‌های مجازی مربوط به حوزه استحفاظی گیلان است و مربوط به محدوده جنگلی فندقلو در استان اردبیل نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: برای اثبات واقعیت و رد ادعای کانال‌های مجازی مبنی بر قطع گسترده درختان جنگلی آماده برگزاری تور خبری با حضور خبرنگاران هستیم تا وضعیت موجود جنگل فندقلو به صورت شفاف به مردم اطلاع‌رسانی شود.

قلی زاده ادامه داد: از انتقاد و نقد سازنده رسانه‌ها استقبال می‌کنیم و معتقدیم با نقد سازنده و پویا می‌توان مشکلات و کاستی‌های موجود را برطرف کرد.

او افزود: آماده برگزاری تور خبری با حضور خبرنگاران هستیم تا وضعیت موجود جنگل فندقلو به صورت شفاف به مردم اطلاع‌رسانی شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه گاهی آتش‌سوزی مقطعی در جنگل‌های استان اتفاق می‌افتد، افزود: با وجود استقرار نیروی‌های یگان حفاظت در جنگل‌های استان باز شاهد آتش‌سوزی در بخشی از مناطق جنگلی از سوی گردشگران و مسافران هستیم که در این زمینه هم مصمم هستیم با تکمیل و افزایش نیرو‌های یگان و جذب نیروی انسانی جدید به تعداد ۷۳ نفر در یگان، میزان آتش‌سوزی جنگل‌های استان را به حداقل برسانیم.

قلی زاده اظهار کرد: بر اساس قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، قانونگذار وظیفه حفاظت و صیانت از عرصه‌های ملی را به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور داده و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز حسب وظیفه ذاتی و قانونی به‌طور شبانه‌روزی با سوداگران و متعدیان به اراضی ملی برخورد قانونی می‌کند.

او با قدردانی از تعامل و مساعدت دستگاه قضایی استان ادامه داد: این اداره کل بر اساس تبصره یک ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع هر گونه تخریب و تصرف عدوانی به عرصه‌های مذکور را احصا و مراتب را طی تشکیل پرونده تخلف به مرجع قضایی احاله می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی طبق اصل ۵۰ قانون اساسی وظیفه عمومی تلقی می‌گردد، افزود: مشارکت همه‌جانبه و آگاهانه اقشار مختلف و همکاری مردم، همیاران طبیعت و نیز دستگاه‌های اجرایی در حفاظت از منابع طبیعی و اراضی ملی ضروری است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب