Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:28:34 GMT

درمان آرتروز با سلول‌های بنیادی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۰۰۵۹

درمان آرتروز با سلول‌های بنیادی

تهران- ایرنا- محققان یک موسسه تحقیقاتی در کانادا موفق به کاهش التهاب و درد ناشی از آرتروز با استفاده از سلول‌های بنیادی شدند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال نیوز، آرتریت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می‌شود که یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایع‌ترین دردهای ناشی از آرتروز در نواحی زانو، لگن، ستون فقرات و دست دیده می‌شود.
استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتویید، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند و آرتروز شایع‌ترین نوع آرتریت است. این التهاب دردناک سبب تورم و اختلال حرکت مفاصل می‌شود و معمولا در ناحیه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بیشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسیب دیدگی مفاصل، مهمترین دلیل بروز آرتروز هستند.
همان‌طور که گفته شد استئوآرتریت در ناحیه زانو (KOA) بسیار شایع است و زمانی رخ می‌دهد که عضروف زانو دچار ساییدگی و شکستگی شود. در صورت آسیب دیدن غضروف، استخوان‌ها با هم تماس پیدا می‌کنند و منجر به درد، سفتی در آن ناحیه و کاهش انعطاف‌پذیری می‌شود.
از آنجا که سلول‌های بنیادی مزانشیمی قابلیت تبدیل به سلول‌های دیگر از جمله عضله، استخوان و غضروف را دارند، می‌توانند گزینه مناسبی برای درمان آرتروز باشند. محققان برای بررسی این موضوع 12 داوطلب مبتلا به آرتروز متوسط تا شدید را مورد آزمایش قرار دارند و سلول‌های بنیادی مزانشیمی آنان را از مغز استخوان استخراج کردند. سپس مجدد دوز های مختلف این سلول‌ها را به بیماران تزریق کردند. پس از آن بیماران به مدت 12 ماه تحت نظر گرفته شدند و با استفاده از بیومارکرهای التهابی، اسکن MRI زانو و نرخ شکستگی مفاصل، پیشرفت بیماری مورد بررسی قرار گرفت.
پس از گذشت یکسال نتایج نشان داد درد حاصل از آرتروز در بیماران به میزان قابل توجهی کاهش یافته و کیفیت زندگی این افراد رو به بهبود است. هیچ گونه عارضه جانبی گزارش نشد و التهاب ناشی از آرتروز نیز در این بیماران کاهش یافته بود.
گرچه این مطالعه بسیار کوچک است ولی نتایج موفقیت‌آمیز آن می‌تواند منجر به درمان‌های جدید برای آرتروز شود.
تاکنون هیچ درمان قطعی برای آرتروز یافت نشده و استفاده از داروهای ضد التهاب، ورزش و در موارد حاد، عمل جراحی تعویض مفصل توصیه می شود.
نتایج این مطالعه در نشریه STEM CELLS Translational Medicine منتشر شده است.
علمی **9259** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سلول هاي بنيادي آرتروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۰۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از دیوار چین: ستاره چینی برابر نوشاد زانو زد

به گزارش "ورزش سه"، نخستین بازی مرحله ۱/۱۶ پایانی مسابقات تنیس روی میز اسمش عربستان با مصاف نوشاد عالمیان نفر ۶۸ دنیا از ایران در مقابل لیانگ جینگ کون از چین دارنده رتبه چهارم دنیا آغاز شد.

گیم نخست این بازی بسیار نزدیک پیش رفت و در حالی که ملی پوش ارزنده پینگ‌پنگ ایران این شانس را داشت که در گیم نخست پیروز میدان شود، بازی را با نتیجه ۱۴ بر ۱۲ به حریف خود واگذار کرد. در گیم دوم این مسابقه، نابغه پینگ‌پنگ ایران از همان ابتدا نبض بازی را در اختیار گرفت و با اقتدار ۱۱ بر ۶ پیروز شد و کار به تساوی کشیده شد.

گیم سوم این بازی در حالی با نتیجه ۱۱ بر ۸ به سود حریف چینی به پایان رسید که نوشاد از همان ابتدای این گیم از این حریف قدرتمند پیش بود و ۸ بر ۶ بازی را در اختیار داشت اما در نهایت گیم سوم را واگذار کرد. در گیم چهارم این بازی بازهم عالمیان در تمامی لحظات از حریف سرشناس چینی پیش بود و توانست با حساب ۱۱ بر ۹ گیم را به سود خود به پایان برساند تا کار به گیم سرنوشت‌ساز پنجم برسد.

در گیم پنجم، نوشاد از ابتدا بازی را در دست گرفت و در حالی که ۳ بر صفر از حریف خود پیش افتاده بود، مربی چین وقت استراحت گرفت، اما این وقت استراحت نیز نتوانست جلوی امتیاز گرفتن نوشاد را بگیرد و بازی ۷ بر ۱ به سود نوشاد در گیم پنجم ادامه پیدا کرد تا اینکه با اقتدار ۱۱ بر ۵ این گیم به سود نوشاد عالمیان خاتمه یافت تا در مجموع ۳ بر ۲ به جمع ۱۶ بازیکن برتر اسمش عربستان صعود کند.

نوشاد در مرحله ۱/۸ پایانی با برنده دیدار لین شیندنگ دارنده رنکینگ ۱۵ جهان از چین و راون فیلاس دارنده رنکینگ ۷۴ جهان از آلمان مسابقه خواهد داد. هدایت پینگ‌پنگ باز ایران در مسابقات اسمش عربستان برعهده جمیل لطف‌الله نسبی سرمربی تیم ملی تنیس روی میز کشورمان است. مسابقات تنیس روی میز گرند اسمش عربستان از ۱۲ تا ۲۱ اردیبهشت ماه به میزبانی ریاض با حضور بزرگان پینگ‌پنگ دنیا در جریان است.

دیگر خبرها

  • عبور از دیوار چین: ستاره چینی برابر نوشاد زانو زد
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند